Care "Actualinâi vopros" mâncaţi-aş?

Publicat de Dragoș Galbur la 26 ianuarie 2010

Daţi-mi o căruţă cu medicamente ca să nu simt greaţa care m-a lovit precum tata cu cureaua în copilărie. De unde până unde luptăm noi, marii naţionalişti români cu limba rusă şi în general cu rusificarea Basarabiei, dacă cei de sus le suflă în borş la rusnaci, iar mai nou şi presa. Hai că înţeleg eu că Omega e degradată complet, de altele nici nu mai zic, Unimedia încă se mai ţine, deşi lansarea vesti.md m-a durut, protv-ul e pur românesc la ştiri, iar când azi am văzut la jurnalTV emisiune în limba rusă am borât tastatura. Şi nu şagă bre, da încă cu buchii latine, cică "actualinâi vopros" şi încă cu marele jidofaşâst Mark Tcaciuc. Păi eu care credeam că JurnalTV-ul promovează limba română şi trezirea conştiinţei naţionale a poporului nostru somnambul, baaaţ şi limba rusă. Mai pe scurt, a mai rămas şi ProTV-ul să bage ştiri în rusă şi să mă cac eu în propriile principii şi în propriul naţionalism că aşa nu mai scăpăm ţara de dihori niciodată. Au tot aici, şcoli, grădiniţe, universităţi, presă, de lucru etc, de ce dracu să plece în altă parte? De ce, mâncale-aş ochii, să înveţe româna când rusa-i peste tot, TV, radio, internet etc. Parcă nu suntem în Olanda, dar numai mori de vânt împrejur, iar noi micii românii, sperând la desene animate, luptăm cu ele.

PS: de pe jurnalTV o tastatură nouă !

4 comentarii:

Sneguraş spunea...

:) bai tu trebuie sa deschizi un ziar ceva umoristic )) imi place sa citesc asa ceva ! )) adevarat si totodata umoristic de tot ))

Angela Pădure spunea...

Stiu destui cei care promoveaza romanismul care vorbesc mai mult rusa.

Una e in fata si alta se face real. Faptul ca se defileaza un steag de 1 decembrie sau 24 ianuarie nu mai inseamna nimic.
Fatarnicie.
... Vezi mai mult
Si sunt atat de multi ca da, poti sa vomiti.

Dragoş Galbur spunea...

de ce fatarnicie fato ?! n-as zice, eu de exemplu ies cu tricolorul in PMAN destul de deschis si din suflet...

Alex OF spunea...

Celor de la jurnal.md li se pare ca putina mass medie ruseasca avem in Babasarabia...

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.