Studentul Dragoş Galbur citat la Procuratura mun. Chişinău

Publicat de Dragoș Galbur la 26 ianuarie 2010

Ieri, 10.07.2009, eu, Dragoş Galbur am fost citat la procuratura municipiului Chişinău în legătura cu evenimentele din 6-7 aprilie. Pe 9 iulie, am fost sunat personal de domnul procuror Lilian Corpaci, care mi-a spus să mă prezint pe 10 iulie, orele 14.00 la Procuratura Municipală Chişinău.
"D-nul Galbur Dragoş Simion sânteţi citat la data de 10.07.2009 la ora 14.00 la Procuratura Municipală Chişinău, amplasată pe adresa Chişinău, str. Armenească 96, pentru a fi audiat în calitate de bănuit pe cauza penală nr. 2009038033 pornită la 07.04.2009 în baza art. 285 Cod Penal pe faptul dezordinilor în masă care au avut loc la 06.04.2009 în mun. Chişinău.
A avea cu sine buletinul de identitate sau alt act de identitate. Prezenţa este obligatorie. În caz de neprezentare fără indicarea motivelor întemeiate persoana citată, în conformitate cu prevederile art. 235, alin. (3) Cod de procedură penală, poate fi supusă amenzii judiciare sau aducerii silite în ordinea prevederilor art. 199, 201 Cod de procedură penală."
Deci, eu aflându-mă la Bălţi, am lăsat totul baltă şi într-un suflet am mers la Chişinău. Dimineaţă m-am întâlnit cu domnul avocat Pavel Postică care m-a instruit cum să procedez şi cum să mă comport în timpul interogatoriilor. La ora 12.00 eram deja la PM în cabinet la domnul Procuror Corpaci. Ce-aş putea spune despre dânsul, este faptul că domnul era destul de prezentabil, bine educat şi al naibii de informat despre fiecare pas făcut de mine pe data de 6 aprilie, pentru că pe 7 eu în Piaţă NU AM FOST, şi asta cred că este cea mai mare dilemă a lor. Nu înţeleg un lucru, de ce până acum timp de 3,5 luni nimeni nu m-a citat nicăieri, nimeni nu a încercat să mă aresteze. Mă rog, am apelat la Victor Panţâru, un avocat şi mai ales un Om excepţional, pe cât de inteligent şi profesionist în domeniu, pe atât de înalt şi simpatic. Nu s-a aşteptat domnul Procuror, ca eu, un oarecare student anticomunist Dragoş Galbur, să fiu apărat de Victor Panţâru, un avocat cu nume, de fapt Panţâru a venit la mine după ce dimineaţă a câştigat la Curtea de Apel eliberarea lui Mătăsaru, dar nu ştiu de ce Mătăsaru din nou a fost arestat.
Procurorul mi-a pus întrebări de genul, din care partid fac parte, ce căutam pe 6,7 aprilie în PMAN, cine m-a chemat, de ce strigam jos comuniştii şi în general a depus tot efortul ca să afle cu ce respir eu. Mi-am văzut propriul dosar, cca 20-30 file cu informaţie despre mine, prima foaie era de la MDI şi era exact poza mea de pe buletin. Cel mai interesant lucru este că ei, oamenii legii ce cercetează cazurile din aprilie, au primit recent instrucţia să confişte buletinele de identitate de la toţi bănuiţii sau chiar martorii, asta pentru ca cei din urmă să nu poată vota pe 29 iulie. Pentru că Codul Electoral deja nu permite ca pe 5 aprilie să votăm în baza permisului de conducere sau paşaportului, ci doar cu buletinul. Eu parcă am simţit că dacă-l dau buletinul n-o să-l mai văd înapoi, deci i-am oferita paşaportul, pe care mi l-a reţinut, iar când a văzut că am viză USA în el mi l-a returant xeroxându-l, şi mi-a spus la urmă că am cap pe umeri pentru că n-am luat buletinul. Desigur oferindu-vă acum aceste detalii risc o duritate sau chiar o pedeapsă mult mai aspră, dar mă simt obligat să vă informez fraţilor - PENTRU CEI CE VOR FI CITAŢI LA PROCURATURĂ ÎN VIITORUL APROPIAT - NU LUAŢI CU VOI BULETINELE DE IDENTITATE PENTRU CĂ NU VEŢI PUTEA VOTA PE 29 IULIE !!! În rest, păstraţi calmul şi aveţi sânge rece pentru că dreptatea e de partea noastră şi adevărul va învinge.
PS: În fine, mi s-a spus că de câte ori va fi nevoie de mine acolo la Chişinău la Procuratura Municipală sau Generală, de atâtea ori voi fi obligat să mă prezint. Amintesc că sunt student la medicină şi fac practica la Bălţi. Provocator sau terorist din mine ca din Voronin profesor de limbă română.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.