Cum să combați coșurile și punctele negre în condiții casnice

Publicat de Dragoș Galbur la 9 ianuarie 20111. Masca din caise bine coapte, se înlătură sâmburele și se zdrobesc bine, după care se așează pe față, după 30 de minute, se curăță și se spală cu o infuzie de mușețel. Tonifică pielea și favorizează scoaterea punctelor negre.
2. Infuzie din 100 g flori sau frunze uscate și mărunțite de frasin, peste care se toarnă un litru de apă clocotită, se lasă acoperită 30 de minute, se strecoară, după care se fac spălături locale.
3. Mască cu radacina rasă de morcov, se ține pe față 20-30 de minute, apoi se înlatură și se șterge tenul cu o infuzie de mușetel.
4. Mască din suc proaspăt de roșii amestecat cu amidon sau talc, se ține pe ten 20-30 de minute, se înlătură, se scot punctele negre, după care se spală fața cu felii de roșii, câte 20 de minute, apoi se spală cu apă călduță, tratamentul durează 3-4 săptămâni.
5. Cură zilnică de urmat timp de 3 luni pe an; infuzie din 500 ml de apă, în care se pune câte o jumătate de linguriță de coada șoricelului și de echinaceea, o linguriță de rădăcină de brusture și o linguriță de păpădie. Se bea în trei tranșe infuzia obținută - cu pauze de câte o oră între ele. Are efect sporit împotriva coșurilor.
6. Tamponarea feței cu ceai de mușetel de 3 ori pe zi. Este cunoscut faptul ca ceaiul de mușetel are proprietăți de curățare a feței de sebum și impurități, precum și proprietăți cicatrizante.

Aceste rețete sunt cele mai simple și mai practicabile în condițiile casnice, de altfel și unele remedii care vi se par mai deocheate, precum rădăcină de brusture, coada șoricelului, echianceea, le găsiți fără probleme în cea mai aproape farmacie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.