Ion Cebanu - NU ! Vadim Vacarciuc - DA !

Publicat de Dragoș Galbur la 12 ianuarie 2011

Ion Cebanu, ministrul Tineretului și Sportului din RM


Ion Cebanu (n. 1984) este un politician din Republica Moldova. Ministru al Tineretului și Sportului din 25 septembrie 2009. Președinte al Organizației Teritoriale a Partidului Liberal, filiala sectorului Centru din mun. Chișinău. Membru al Biroului Permanent Central al Partidului Liberal. Președintele Asociației obștești "Optimus". Își face studiile la Liceul Teoretic ”Principesa Natalia Dadiani”, iar în 2007 absolvește Facultatea de Drept la Universitatea de Stat din Moldova. În perioada noiembrie 2007 - 9 iulie 2008 face masteratul în Drept Constituțional și Administrativ la Universitatea de Stat din Moldova. Trece stagiul practic la Procuratura municipală Chișinău, Judecătoria Buiucani din mun. Chișinău iar apoi o săptămână de instruire, din iulie 2007, o petrece în Franța, Strasburg, Consiliul Europei, Programul Institutului de Studii Europene “Dezvoltarea democrației în Europa de sud-est”. Mai în scurt jurist tipic.

ALO GARAJ !

Moș Ion Cebanu de la Ciuciuleni
 Oi fi eu prost pentru unii, dar chior nu sunt și chiar nu văd ce tangență are omul ăsta în viața sa cu sportul? Da, chiar mă laud, eu Dragoș Galbur am făcut atâta sport la ai mei 23 de ani că dacă-mi scanez toate diplomele și le fac upload pe blog zboară serverul la blogger.com ;) Ion Ciobanu ce idee are de sport și dezvoltarea tineretului? Ce diplome, performanțe, rezultate are dumnealui, ce legături are cu oamenii din lumea sportului? 16 luni a avut la dispoziție măcar să clarifice unele lucruri, hai să iau așa, să nu forțez, stadionul republican, nu-i, drept? Da unde-i? Vă spun, l-a vândut Tarlev lui Traghira, primarul de Otaci. Cum l-a vândut? Pe bucăți iată cum. Bun, unde-s dosarele, adevărul, penalitățile referitoare la stadionul republican, pe care le promitea Cebanu la începutul parcursului său de ministru? Nu-s, iar eu îs tânăr și ador fotbalul, vreau stadion republican, de ce nu se ține cont de doleanța mea? De împărțit medalii, diplome, de tăiat panglice și de ținut discursuri și Ion Ciobanu de la Ciuciuleni poate.
Ce altceva a făcut Cebanu în 16 luni? Eu înțeleg că nu-s bani de la guvern, dap bre, atrage sponsori, investitori de după hotare, că-s mulți gata să bage bani numai dacă le demonstrezi că ești serios. Cebanu, tu nu ești serios. Da, și eu sunt pentru micșorarea mediei de vârstă în Parlament, dar omule, Ministerul Sportului și Tineretului nu-i de tine, ești prea tânăr și incompetent în domeniu. Sincer, nici nu-mi place cum arăți, iar dacă nu-mi place mie cum arăți apoi să știi că nu te asociezi perfect ca ministru cu cuvântul tineret pentru că tineretul iubește frumosul. Da, știu, sunt rău, dar asta e, trăiesc într-o lume rea și mă conformez. 
  Să nu-mi zică cineva că ia Galbur ce deștept mai ești, că ce, propui să-l scoată pe Cebanu și ce, pe cine să-l pună, pe Hadârcă? Eu vă zic NU ! Eu am propunerea mea, tot din PL.
Vadim Vacarciuc, OTPL Bălți, campion la haltere
Nici pe Ghimpu nu-l mai înțeleg în cazul dat. Dom' Mihai, aveți în PL un fost sportiv de mare valoare atât pe plan național cât și mondial. Vorbesc despre Vadim Vacarciuc, multiplu campion național, european și mondial la haltere. Un om care s-a ridicat antrenându-se în mucegai prin beciurile Bălțiului. Ei și cum credeți are idee omul ăsta despre dezvoltarea sportului, infrastructurii sportive și despre lucrurile pe care le are nevoie un tânăr sportiv ? Are, sunt sigur ! Și atunci despre care principiu de continuitate este vorba? Pune-l pe Vacarciuc la Sport și gata, nimic greu, ar fi un pas logic și perspectiv + Vacarciuc este în mult mai bune relații cu federațiile sportive din Moldova decât tânărul și neexperimentatul Ion Cebanu. Deci, eu ca votant al PL mi-am expus doleanța și nemulțumirea, nu-l vreau pe Cebanu ministru la Sport și Tineret și gata.

Alți nemulțumiți:
Eugen Luchianiuc
Corneliu Gandrabur
Sandu Grecu
Alex Gurdila
Oleg Ciubotaru

9 comentarii:

Lilia Onichevici spunea...

Susțin propunerea ! Vacarciuc ar fi mult mai bun !

Ciobanu Tatiana spunea...

Bun articol, dar ai grijă că PL-iștii îs agresivi și sar la bătaie dacă le dai indicații !

Dragoș Galbur spunea...

Tania, dap eu le-am propus tot o candidatura buna din PL asa ca n-au ce-mi zice.

cernomaz spunea...

nu îți fă griji Tatiana, PL-iștii nu sar la bătaie (cu atât mai puțin la indicația cuiva)

@Dragoș, ce ar fi să te informezi un pic și să nu pui informație eronată (Vacarciuc nu e liderul OTPL Bălți!)

+ MTS nu se referă doar la domeniul sport, dar și la tineret

+ există vice-miniștri, din câte știu unul e sportiv

+ nu crezi că pentru Vacarciuc e un fel de regres să se întoarcă dintr-o funcție în Parlament, la minister?

Oricâte obiecții aș avea la Ciobanu, totuși consider că e mai potrivit decât Vacarciuc.

Anonim spunea...

SUNT ABSOLUT DE ACORD CU DRAGOS,DEOARECE VACARCIUC MERITA ACEASTA FUNCTIE,A FACUT FOARTE MULT PENTRU SPORTUL MOLDOVENESC.E COMPETENT,ESTE RESPECTAT IN LUMEA SPORTULUI,AS FACE TREABA LA MINISTER.

Dragoș Galbur spunea...

Ana, deci pe cine propui TU in locul lui Vanea?

valentina moraru spunea...

mi-a plăcut faza cu "nu fi putoare pune like"
:DDDDDD

Anonim spunea...

Domnul ion cebanu a fost oare acuzat de comunisti in vre-un caz de pedofilie?

Anonim spunea...

Ion cebanu e Gay de aceia nu face nimic

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.