Vreau bilete LOW COST și în Moldova !

Publicat de Dragoș Galbur la 19 ianuarie 2011

”Începând de anul viitor moldovenii vor putea călători cu avionul la preţuri mai mici, graţie companiilor low-cost. Primele ar putea intra pe piaţa aeriană a Moldovei companiile „Wizz Air” şi „Easy Jet”.” Declaraţiile au fost făcute de către directorul Aeroportului Internaţional Chişinău, Roman Podcorîtov acum un an.
Că tot ne pregătim cu băieții să plecăm în Suedia la finele lunii martie, să susținem Moldova în cadrul meciului de fotbal cu țara gazdă, pentru prima oară m-am întâlnit cu opțiunea low cost de a procura bilete. Însă ... nu în Moldova clar lucru, ci în Ucraina, Kiev (Жуляни). Am procurat biletele tot de la Wizz Air, fantastic, 74 euro Kiev - Srockholm - Kiev. Da, fantastic, pentru că noi moldovenii suntem codașii economici ai Europei, și datorită guvernării comuniste în ultimii ani am avut monopol și pe aviația civilă, deci era inadmisibil practic de implementat low cost-ul și în Moldova, că vezi tu, nu le ieșeau socotelile :)
Deci ne iese destul de rezonabil și ieftin pentru 4 zile și 4 nopți - 350 Euro.
1. 74 euro - biletul dus-întors
2. 35 euro - viza Schengen
3. 5 euro - asigurarea
4. ~ 30 euro - drumul la Kiev (FMF ne-a promis transport gratis dar oricum)
5. 80 euro - cazarea într-un hostel din centrul Stockholmulului (cu ceai și cafea gratis)
6. bilete la fotbal gratis
7. 125 euro de buzunar pe 4 zile (30E/zi)
Per total: 350 Euro
Eu zic că-i destul de ieftin, dat fiind faptul că cunosc ce prețuri exorbitante îs aici la Chișinău. Premierul Filat ne-a promis în fine că în 2011 vom avea low cost și în MD, nu cred că-i mare brânză de implementat sistemul, mai ales că pentru moldoveanul de rând, biletul low cost + viza oriunde în lume = cu prețul posibil chiar mai mic decât a biletului simplu Chișinău - ....
Deci sper ca declarațiile lui Podcorîtov și promisiunele electorale ale lui Vlad Filat să nu rămână simple promisiuni.

HAI MOLDOVA !
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.