Consumul de apă scade kilogramele în plus

Publicat de Dragoș Galbur la 14 februarie 2011
Apa este o componentă indispensabilă vieţii. Pentru a fi eficientă o cură de slăbire trebuie să existe un aport de apă suficient, pentru a preîntâmpina deshidratarea.

"Aportul de apă la temperatura camerei necesită energie din partea organismului pentru a putea fi încălzit (aproximativ o calorie pe diferenţa de un grad, pe mililitru de apă). De aceea, o cură de diureză, cu apa la temperatura camerei, poate favoriza scăderea în greutate, în condiţiile unei persoane sănătoase", spune dr. Ciprian Constantin, doctorand în diabet, nutriţie şi boli metabolice, de la Fundaţia Pentru Alimentaţie Sănătoasă (FPAS).

Pe cale pulmonară se evaporă 150-500 mililitri de apă zilnic, iar prin piele şi mai multă. În cazul unei munci fizice dificile, prestată pe vreme uscată şi caldă, cantitatea de transpiraţie poate atinge chiar 10-15 litri în 24 ore.

Pentru evaporare, se consumă o cantitate de căldură de aproximativ 600 calorii pentru un litru de transpiraţie. Dacă această căldură ar fi toată furnizată de corpul omenesc, temperatura lui ar coborî cu aproximativ 10°C.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.