Faceți cunoștință cu Joe Biden, ca tată.

Publicat de Dragoș Galbur la 10 martie 2011
Și pe Unimedia

Alertă de grad 0 la Chișinău. Vine Joe Biden, vicepreședintele SUA, mâna dreaptă a lui Barack Obama, una dintre cele mai bine păzite persoane din întreaga lume. 3000 de polițiști moldoveni și peste 100 de agenți FBI și CIA îi vor asigura paza la Chișinău.
Faza cu reparația urgentă a drumurilor, curățirea trotuarelor, copacilor, sudarea gurelor de canal, schimbarea felinarelor, toți deja o știu. E benefică ori ba vizita lui Joe Biden pentru Moldova, nu știu, fiecare cu părerile sale, pentru că sunt și multe minusuri și multe plusuri, personal nu-i prea agreez vizita, așa cum nu am agreat-o și pe a lui Narâșkin (mâna dreaptă a lui Putin). În fine, nu vreau să scriu despre politică acum, vreau să scriu despre Joe Biden ca tată.

Pe 27 august, 1966, student la drept, Joe Biden o cunoaște pe Neilia Hunter, se căsătoresc și fac trei copii, Joseph Beau Biden III n.1969, Robert Hunter n.1970 și Naomi Christina n.1971.
Ca jurist și politician, Joe Biden a cunoscut o ascensiune bruscă și de succes, în 1969, candidând, ca democrat, în consiliul New Castle County, dânsul câștigă detașat, într-o regiune de obicei republicană. Succesul de invidiat a lui Joe Biden a continuat și către 1972, Biden ajunge o persoană remarcantă în Partidul Democrat. Pe unde a candidat Biden în general, mereu a câștigat datorită faptului că era tânăr, carismatic, avea o familie tânără, o soție atrăgătoare, așa cum le place americanilor.

Pe 18 decembrie 1972, în timpul shopping-ului de Crăciun, soția lui Joe Biden, Neilia Biden și cei 3 copii ai săi au fost zdrobiți de un trailer într-o stație auto. Neilia și fiica lor de 1 an, Cristina, au decedat pe loc, cei 2 fii scăpând cu răni grave, ulterior revenindu-și. În acea perioadă, Joe Biden a demisionat din toate funcțiile importante pe care le deținea,având grijă de cei 2 fii ai săi, stând cu ei acasă pe parcursul reabilitării. După o lungă perioadă, în care a petrecut fiecare zi în casă alături de copii, Joe a început să facă naveta dintre Wilmington și Washington DC, zilnic, pentru a realua și continua cariera sa din Senat. Mult timp Joe a suferit de depresie, lipsă de concentrare la lucru, însă în tot acest timp s-a asigurat ca celor 2 fii ai săi să nu le lipsească nimic și să primească educația cuvenită. Colegii de lucru a lui Biden, la un moment dat făceau pariuri cât va mai rezista Joe Biden la lucru. Timp de 5 ani, Biden a stat mai mult acasă lângă fii săi, iar când era la lucru, abandona orice activitate, părăsind Senatul și plecând acasă urgent, dacă îl sunau copiii.
Începând cu 1972, pe 18 decembrie în fiecare an, Joe Biden nu lucrează, nu răspunde la telefon, își suspendă orice tip de activitate, petrecând ziua doar alături de feciorii săi.
Datorită educației, perseverenței și grijei tatălui, feciorul cel mai mare Beau Biden a ajuns general la Delaware Attorney și avocat militar, activând în Iraq, iar feciorul cel mai mic a ajuns unul dintre cei mai buni avocați din Washington.
În iunie 1977, Joe Biden se căsătorește a 2-a oară, cu acordul fiilor săi, cu Jill Jacobs, mai târziu având o fiică cu aceasta, Ashley Blazer n.1981.


sursa: wikipedia.org, tradus de mine.


7 comentarii:

Anonim spunea...

bravo Dragoș, ne-am obișnuit prea tare să analizăm, catalogăm, etichetăm oamenii doar din perspective politice, pe când unii dintre ei sunt niște familiștii și niște oameni buni în realitate ;)

Dragoș Galbur spunea...

Așa am zis și eu: respect Biden ca familist convins.

Elvira spunea...

frumos

Anonim spunea...

Il asteptam pe Joe Biden mai des in Moldova, prin toata tara, ca doar asa vom ajunge la o infrastructura normal. b-(

Sefu' spunea...

Bravo domnul! Fara comentarii! La ce a tras, si-a revenit si a evoluat!
Altii is spalau mintile in bautura...
E puternic!

Dragoș Galbur spunea...

Și eu așa cred, majoritatea covârșitoare dintre cei ce trec prin astfel de tragedii, ori devin alcoolici, ori ... pleacă.

Anonim spunea...

Bravo. Sper sa vedem acest material inapoi pe wikipedia in limba romana.

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.