Ministerul Mediului a luat atitudine, ”scatina” a fost amendată cu 4000 lei

Publicat de Dragoș Galbur la 27 aprilie 2011
Acum 2 zile, am scris așa din indignare, un articol (sesizare) despre un teren din raionul Florești, supus unei catastrofe ecologice, plin de resturi din polietilenă, rămase ca urmare a cultivării castraveților prin preajmă. Cum am menționat în postarea precedentă, chiar din simplă curiozitate am trimis în jur de 30 de emailuri la Ministerul Mediului cu minima speranță că se vor lua măsurile de rigoare. După 3 ore de la postarea informației respective am primit email de la Ruslan Sochircă de la Centrul Informațional de Mediu, precum că informația mea a fost înregistrată ca petiție. Astăzi, 27.04.2011, mare mi-a fost mirarea cînd am primit scrisoare oficială de la consilierul ministrului mediului, cu mulțumire și cu informația despre măsurile de rigoare efectuate.


Citez: ”Stimate dle Dragos Galbur,

Multumindu-va pentru grija pe care o purtati pentru natura plaiului nostru basarabean, va comunic, ca dispunem de informatia pe cazul dat. Detinatorul de teren, Dropca Anatol a fost pedepsit cu o amenda in marime de 4000 lei, pe care a achitat-o imediat. In afara de aceasta, el a primit o prescriptie, ca in termen de o luna sa scoata toate foliile din sol. Controlul repetat va avea loc dupa 4 mai a.c.
Cu respect, N. Vrednic, consilierul ministrului mediului.”


Mă mândresc că sesizarea mea a avut rezultat și sincer fiind am rămas plăcut surprins să aflu că la noi în țară încă se mai lucrează, la nivel de ministere, căci, să fim sinceri, pe odnoklassniki.ru toți pot sta, dar uite la fapte, cam puțintei. Bravo !

7 comentarii:

Anonim spunea...

Bravo Galbur !

Blackberry spunea...

Perfect, așa trebuie mereu de procedat când e vreo problemă, de bombardat ministerele cu petiții/emailuri până nu se satură și încep a lucra, un exemplu demn de urmat.

Sefu' spunea...

Mda...ai servit exemplu pentru toti!
Uite acum cred ca fiecare ar putea sesiza ministerul in cauza despre atrocitatile din localitatea lui! Un fel de Hai Moldova! :)

p.s. ai vazut ca "patriotii" lui Dodon au scos steluta (de Vietcong) de pe maioruile lor, despre care ai scris. Fa un V 2.0 ;)

Anonim spunea...

Esti bravo Dragos si mam gindit mult pentru localitatea mea care nu e asa de catastrofal dar ar putea fi si mai bine...credca meai dat un indemn si mie...ms

Dragoș Galbur spunea...

de fapt parcă aș urca în mașină, aș lua camera foto și aș merge prin țară să găsesc și să fotografiez astfel de locuri, însă realizez că nu pot, nu-i lucrul meu, nu-i pâinea mea, deși, de câte ori îmi va cădea vreun caz similar cu mare drag și responsabilitate voi informa ministerul.

Incult Politic spunea...

surprinzător de repede au acționat

Anonim spunea...

Bravo Dragoş, şi îi îndemn pe toţi să facă la fel, nu ezitaţi să scriţi!!!

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.