420480 pe an, 35040 pe lună, 1162 pe zi, 48 pe oră, de femei violate. Vezi unde

Publicat de Dragoș Galbur la 21 mai 2011Revista americană "American Journal of Public Health" a publicat astăzi rezultatele unui studiu efectuat încă în 2007, care scoate la iveală niște statistici oribile. Este vorba despre Republica Democrată Congo, în care anual sunt violate 420480 femei, 1162 pe zi, respectiv 48 pe oră.


Michelle Hindin, un specialist în domeniul violenţei de acest gen, a declarat că rata violurilor ar putea fi chiar mai mare, deoarece sondajul a fost efectuat doar în baza unor chestionare completate la față în față cu persoana, însă multora dintre victime le este frică să declare că au fost violate din cauza potențialelor consecințe mai grave.


Datele studiului au fost prezentate de 3 cercetători: Amber Peterman de la Institutul de Cercetare în Politici Alimentare Internaţionale, Tia Palermo de la Universitatea Stony Brook şi Carynn Bredenkamp de la Banca Mondială.


Conform statisticii, în Congo, fiecare femeie este supusă riscului de a fi violată, fără excepție.
În jur de 60% dintre femeile chestionate au declarat că au fost violate chiar de către partenerii săi de viață ori de către soți.


Despre RD Congo citiți aici


răsfoit prin reuters

2 comentarii:

Anonim spunea...

oribil :-o

Anonim spunea...

nu-mi vine a crede :((( Cita timpenie mai exista in lumea asta

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.