”Au şi ei demnitatea lor; sunt demni de milă” (Despre Nagacevschi)

Publicat de Dragoș Galbur la 21 mai 2011


15 septembrie 2008 - începe rejudecarea dosarului ”hoțului în lege” ”Micu”, iar avocatul Nagacevschi, unul dintre cei mai buni din Moldova, îl apără în instanță. Vezi video.
A doua zi, 16 septembrie 2008 - Nagacevschi devine membru PLDM. Vezi video. Multă lume a făcut legătura între Micu-Nagacevschi-Filat, la fel cum au făcut-o și între Pasat-Tănase-Filat.

În fine, după 2 ani de așa zisă ”luptă anticomunistă”, Nagacevshci detonează bomba și părăsește PLDM-ul pentru banii celui mai mare mafiot din Moldova, Vladimir Plahotniuc (Ulinici. Pe rol erau 3 mari procese - împotriva ”salvatorului nației” Sergiu Mocanu, împotriva celor 2 trusturi mass media Jurnal și Publika. Astfel Nagacevschi a căzut în ochii întregului popor, care, inițial, a închis ochii la capitolul Micu și a crezut într-un om, aparent, onest, ulterior vânzându-se pe bani grei, dar totuși bani, unui mafiot ordinar.

După marea trădare, Filat, recent, mai are tupeul să-i propună lui Nagacevschi postul de ministru al justiției, în locul lui Alexandru Tănase. De unde atâta minte să aibă Filat să-l pună pe omul lui Plahotniuc la MJ, idee nu am. Norocul nostru fu că Nagacevschi a refuzat, căci dincolo se dau mai mulți bani, evident.

În principiu, e clar, în Moldova se dă o luptă acerbă între Filat și Plahotniuc, fapt vizibil de altfel. Acum, în toi de alegeri locale în întreaga Moldovă, acest lucru devin cât se poate de evident. Jocuri murdare, vorbe aiurea, scandaluri, batăi, amenințări, trucuri electorale, campanie tipic moldovenească.

Toți știm de cazul ziarelor-clonă a cotidianului TIMPUL și ZdG (Ziarul de Gardă), care au fost utilizate de careva răufăcători (plătiți din fond electoral) spre a denigra imaginea unor candidați politici, și important - spre a crea disensiuni între PL și PLDM. Mă întrebam dacă este și aici mâna lui Plahotniuc, însă, toate confuze și stranii până astăzi, când mi s-au confirmat presupunerile. După ce recent poliția a reținut 2 indivizi, astăzi, Vitalie Nagacevschi declară că îi apără în instanță pe cei 2, contra unei sume de bani cash, secretă. Numai oaia nu ar observa că este vorba și aici de mâna mafiotului Plahotniuc, care de fapt și stă în spatele acestor jocuri murdare.

De Plahotniuc mă doare-n cot, are mutră de gangster, are CV de gangster și un comportament demn de Cosa Nostra, dar iată de Nagacevschi, nu m-am așteptat, deja a 3-a sau a 4-a oară. Lipsă de demnitate - caracteristica de bază a așa zisului avocat Vitalie Nagacevschi. Cel mai dureros pentru mine e faptul că dânsul este gata să meargă până la CEDO ca să-i scoată curați pe ăștia 2 impostori ucraineni, adica să mulgă Moldova de bani, Moldova căreia i-a jurat credință, Moldova pentru care cică ”a luptat” în misteriosul aprilie 2009, și Moldova care este Patria noastră.

Cred că Nagacevschi merită măcar un dosar administrativ pentru prostituție, dacă nu chiar penal.

2 comentarii:

Anonim spunea...

ce mizerie :-L

Anonim spunea...

ai dreptat, yi un magar

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.