Despre noul lider al comsomolului din Moldova

Publicat de Dragoș Galbur la 18 mai 2011


La data de 14 mai, 2011, la Chișinău, s-a desfășurat al 4-lea congres a aripei tinere a Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, unde au avut loc shimbări în componența comitetului central al comsomolului. (cam greu am formulat fraza de mai sus, parcă-s istoric mă, de prin timpurile URSS-ului)

În fine, mare mi-a fost uimirea, dar și plăcută, când am citit cine este noul lider al comuniștilor tineri, în locul deputatei Ina Șupac, a fost desemnat Nicolae Cuharenco, sau Nik Nik cum îi spun eu - de la patronimicul Nicolae, deci Nicolae Nicolae :)

Pe Nicolae îl cunosc de vreo 3, poate chiar 4 ani, stăm umăr la umăr în peluză la Zimbru, cântăm, sărim, râdem și desigur discutăm despre politică. Nik Nik este practic unul dintre puținii tineri din sfera roșie, care este adecvat. Vorbește bine limba română și știe că-i română și nu moldovenească, dar na, partidul cere, partidul impune, deci, omul se conformează. Nu mi-e dat să percep esența comunismului până la urmă, dar nici nu vreau.
Nik Nik are un simț al umorului deosebit, are inimă mare, iar dacă se așează pe el un țânțar să-i sugă sângele, îl lasă, nu-l plesnește, îi pare rău. Nu țin minte nici-un caz în care Nicolae să fi agresat pe cineva din motive politice, etnice ori altele.

Pe parcursul ultimilor 2 ani, lumea știe, eu am avut mult de furcă cu aripa tânără a comuniștilor. Au scris și scrisori anonime la poliție, și amenințări, și multe altele tipic comuniste. Acum, realizând că PCRM nu poate dispărea peste noapte, mă bucur, chiar mă bucur că în fruntea comuniștilor tineri a venit un tip cu o mentalitate adecvată, cu un comportament decent și un mare amator de fotbal :)

Acum îi doresc lui Nik Nik să-i învețe limba de stat (!) pe toți tinerii comuniștii, că tare mai e rusificat partidul ăsta, tare de tot; îi doresc să le scoată agresivitatea și ura față de Patrie tinerilor comsomoliști, să nu mai ardă tricoloare și să nu dărâme crucile eroilor români de prin cimitire (știu eu ce spun și știu și ei ce spun eu). Și da, să nu uit, alungați-l în cel mai scurt timp pe tovarășul Voronin de acolo, e expirat la creier și nu face decât rău.

În video-ul de mai jos la minutul 4.50 îl vedeți pe Nik Nik cum înjosește peluza unde stătea Galeria Daciei, la derby-ul chișinăuean Zimbru - Dacia.
  

5 comentarii:

Anonim spunea...

wwwowww, Galbur laudă comuniștii, șocant !!!! :D

Dragoș Galbur spunea...

Cred că e mai mult despre omenie ceea ce-am scris decât d-re politică

Anonim spunea...

Era de laudat daca pleca din acel partid blestemat si nu pentru ca s-a alaturat lor. De cind este de lauda sa devii comunist ? Dislike total!

Anonim spunea...

comunis=debil!!! chiar dacă ştie româna!

Dragoș Galbur spunea...

Nu s-a alăturat, a devenit lider acolo.
Rezultatul ultimilor ani de politică în RM este unul dezastruos pentru societate.

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.