Să nu ne mai ascundem după deget - nu avem sânge în coaie și gata !

Publicat de Dragoș Galbur la 31 mai 2011Mi-am demonstrat încă odată că sunt unul dintre cei mai frustrați cetățeni ai acestei țări și că se poate face spumă la gură și fără pastă de dinți sau spumă de ras.

Corjova, Republica Moldova, 31.05.2011, la ultimul sunet la liceul Mihai Eminescu din această localitate miliția transnistreană vine cu 10 mașini și stau la pândă ca nu cumva moldovenii să arboreze tricolorul și să intoneze imnul. Nu s-a arborat drapelul și nu s-a intonat nimic.

  Chișinăul? Cu mâna-n chiloți ca de obicei! Nu poți cere de la niște barosani putrezi de bogați care conduc Moldova și care nu știu ce limbă vorbesc, să le facă dreptate copiilor de la Corjova, care știu una - vorbesc limba română și se mândresc cu tricolorul. Cu atât mai tare s-a îngroșat gluma cu cât nu e prima oară când se întâmplă un asemenea act terorist pe teritoriul Republicii Moldova, nesancționat de către așa numitele organe ale legii.

Câte ceva despre ”patriotismul moldovenesc”

În Republica Moldova există patrioți ! Vreo 16 sau 19, în jur de atâția. Se zice că în Moldova la 1 bărbat revine 2,5 femei. Ei bine, și ce folos, dacă acel bărbat nu are sânge în coaie?! A fi bărbat presupune a fi și un bun cetățean, un patriot și un commandos gata oricând să nimicească fără milă inamicul pentru limbă, cultură, neam, istorie, nu doar a fi bun în pat, a avea mașină de lux și a merge la Graffiti. Nu avem noi de ăștia. Pur și simplu nu avem. Toți moldovenii știu un lucru - lor li-e pohui de tot ! Dacă mâine Smirnov vine la Chișinău călare pe cal alb și le dă bani la moldoveni, toți îl vor aclama.

De unde vrem noi patriotism în țara asta când incindierea tricolorului e la modă, când a spurca limba română e sexy, când dacă vreai să arborezi tricolorul și să intonezi imnul RM la Corjova e crimă. De unde patrioți? Patrioții nu se produc la fabrică, nu se importă și nu se nasc, patrioți devin, devin prin educație și instruire civică. La noi însă ăstea două capitole nu le găsești. Patriotismul în zilele noastre se rezumă la futut capul pe facebook, odnoklassniki, blogosferă și în altă parte.

Nu sunt un om invidios din punct de vedere materialist. Spiritual - da ! Când îi văd pe greci, sârbi, ruși, baltici, spanioli, georgieni, chiar și tailandezi, cum se răscoală pentru o singură idee, una (!), intru în pământ de invidie și rușine. Cu 2 zile în urmă în centrul Belgradului peste 10.000 oameni au ieșit să-l apere pe Ratko Mladici, fostul general al sârbilor bosnieci, care a fost arestat recent. S-a măcelărit acolo cu poliția, pentru un singur om ! Iar noi, moldoveniii, în jur de 3 milioane (+-) nu putem apăra o palmă de elevi dintr-un sat păcătos, nu putem să le asigurăm securitatea personală? Ce fel de cetățeni suntem? Despre care unitate națională poate fi vorba? Nu avem sânge în coaie, la noi coaiele lucrează pe vin, vodcă și bere, atât (și asta rareori) !

Singura rezolvare a conflictului transnistrean este un nou război

Mă doare că gândesc/spun/scriu aceste cuvinte, însă pe zi ce trece îmi dau dreptate: Avem nevoie de o armată performantă care să spulbere regimul criminal separatist din Transnistria. Altă ieșire nu-i. Toată vorbăraia asta a lui Voronin, Filat și compania, cu discuții în format 5+2, toată i-o huinea ce ține de PR-ul fiecăruia. Tare-l mai doare pe Voronin, Filat, Merkel sau Medvedev de elevii din Corjova care au fost umiliți moral în cel mai josnic mod.

Aici nu există loc de democrație, nu există loc de povești, promisiuni și tratative. Aici există doar legea junglei - ori noi pe ei, ori ei pe noi !

PS: Îmi cer scuze pentru limbajul mai puțin ortodox, însă cred că cuvintele respective sunt puse la locul lor, oricum. Ca să nu apară întrebări referitor la titlul - dexonline.ro/definitie/coi

8 comentarii:

Anonim spunea...

MEGA ! :(

Alex Mocanu spunea...

de atita si pleaca toti din tara asta :|

Anonim spunea...

"Singura rezolvare a conflictului transnistrean este un nou război"

tu te pisi impotriva vintului?

Dragoș Galbur spunea...

citește că am menționat:
”Avem nevoie de o armată performantă...”

deci la moment realizez că suntem varză, însă avem un crește.

Ovidiu Lungu spunea...

Ultimul paragraf spune totul.Alta iesire nu exista..intrebarea este cind cu asa politicieni se va forma o forta de sustinere.O data ... nu demult in secolul trecut, oamenii de la putere nu-si precupeteau averea in a sustine armata, acolo unde statul nu putea.Azi ....se cauta a vinde 6 hirburi pe nimic....poate o iesi de-o masa la "Hotel Codru" cu .."baietii"....fara comentarii, doar realitatea cruda unde sa ajuns.

Dumitru Muntean spunea...

Asta cit de optimist trebuie sa fii ca sa crezi ca ceva, vreodata, o sa se schimbe in tara asta. Postarea mi-a placut, din suflet.

Anonim spunea...

Ai sa ajungi mare erou, aproape ca Antonescu!

Asa si-ti trebuie...

Caraman Liviu spunea...

Legat de conflictul transnistrean

«Войны нельзя избежать, её можно лишь отсрочить к выгоде вашего противника»,

— Никколо́ Макьяве́лли, 1502 г.

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.