Referitor la declarațiile făcute de Mark Tkaciuk

Publicat de Dragoș Galbur la 25 iunie 2011


Astăzi, 25.06.2011, deputatul și ideologul principal al Partidului Comuniștilor a susținut o conferință de presă în care a vorbit despre faptul că SIS și Procuratura Generală pregătesc o descreditare a PCRM.

Zilele trecute, personal am vorbit cu Mark Tkaciuk și am discutat despre următoarele:
1. Procuratura și Serviciul de Informații și Securitate în ultimele 2-3 luni ”invită” tinerii naționaliști români, participanți ai evenimentelor din aprilie 2009 și a celor ce nu au pariticipat, pentru interogatorii, amenințări directe și indirecte și insinuarea unor relații dintre acești tineri și alte persoane, îndeosebi cu Mark Tkaciuk.
2. Acum câțiva ani Mark Tkaciuk a susținut un offline cu mai mulți tineri. Ei bine, unii dintre acei tineri, au fost invitați la Procuratură și în prezența a 3 agenți SIS, după ce au fost luați la întrebări, li s-a propus să semneze niște declarații false împotriva lui Sergiu Lașcu (președintele Mișcării Național Creștine) și împotriva lui Mark Tkaciuk.
3. Procurorul care instrumentează acest caz este Lilian Cociu, iar cei 3 din SIS care au amenințat tinerii nu s-au prezentat.
4. Toți tinerii chemați la Procuratură au fost întrebați dacă nu au efectuat săpături arheologice. (Mark Tkaciuk e arheolog). Ulterior, care este legătura dintre acești tineri și Mark Tkaciuk.

5. Îl citez pe Victor Stamatov, o victimă a abuzurilor SIS și PG: ”Privind ziua de 7 aprilie, m-au întrebat despre legătura și contactele mele cu persoanele active la manifestații, legăturile mele cu liderii politici (AIE) dar și cu Mark Tkaciuk. Au mai fost interesați să afle ce “indicații” am primit de la Sergiu Lașcu (liderul Mișcării Național-Creștine) în acea zi.
6. Nu a mers vorba despre Noua Dreaptă, și în general Noua Dreaptă din Moldova nici nu a participat la evenimentele din aprilie, este o istorioară falsă alcătuită de comuniști pentru a discredita întregul românism.
7. Nu sunt membru al Noii Drepte, nici al Mișcării Național Creștine și nici al altei oarecare mișcări/organizații din Republica Moldova sau altă țară.

De ce am făcut-o? 

Victor Stamatov, amicul meu, a fugit recent din țară după amenințările cu răfuiala din partea SIS și PG, după percheziționarea la domiciliu și după nenumărate interogatorii aiurea la PG.
Din simplu fapt de a mă face cumva auzit, am vorbit zilele trecute cu Tkaciuk, lăsând la o parte politica și conflictul interetnic. Eu i-am spus că mă deranjează faptul că se pune presiune dură asupra naționaliștilor români (eu tot sunt naționalist!) din cauza că SIS și PG ne bagă pe gât legătura între noi și Mark Tkaciuk, care de fapt nu există. Este cea mai mare aberație pe care am auzit-o cândva în viața mea de 23 de ani - Comunistul Mark Tkaciuk stă în spatele naționaliștilor români din Basarabia. Numai un prost se poate gândi la așa ceva.


Da, eu până în ziua de astăzi cred că Mark Tkaciuk a planificat minunțios devastările și pogromul din seara zilei de 7 aprilie, însă atunci când SIS și PG încearcă să-i găsească țapi ispășitori pe naționaliștii români, asta întrece orice măsură. Lasă cei din SIS să se uite la ei în curte și să ia măsuri cu personalul său care a participat la dezordinile din 7 aprilie la ordinile lui Reșetnikov.

Scopul meu a fost atins

Da, am profitat de Mark Tkaciuk, ca să fac publică fărădelegea pe care o comite SIS și PG asupra tinerilor. Nu am nici-o legătură cu acest personaj, îl detest, îi detest modul de gândire, și chiar și aspectul fizic, însă știind că e un politician renumit în Moldova, știind că cuvintele sale vor avea o mai mare rezonanță în societate, am decis să-i spun că SIS-ul și PG îl sapă, pe el, și nu pe PCRM, așa cum a afirmat în conf. de presă. Dânsul m-a făcut extremist în conferința sa de presă, dar din simplu motiv că îi este frică de mine, îmi convine. Cel mai dureros este faptul că SIS-ul aparține Partidului Liberal, oficial, însă din păcate PL nu controlează această instituție, deloc.

1. Mai detaliat despre cazul lui Stamatov voi scri în curând.
2. Au mai fost citați la PG, în prezența agenților SIS circa 7 tineri pe care-i cunosc, nume nu dau ca să nu creez și mai mari probleme tinerilor aflați în continuare sub presiunea SIS și PG. Unora dintre ei de 2 luni i-au fost confiscate actele identitare (inclusiv paș. RO), în baza cărei legi?
3. Nu sunt implicat nici într-un mod în aceste chestiuni, însă sunt implicate persoane apropiate mie, deci nu pot rămâne indiferent. Cine are să mă înțeleagă mă va înțelege ce fac și de ce fac.

va urma...

6 comentarii:

Anonim spunea...

Da, eu asa si mam gindit ca tu iai scris lui Mark. prea multe indicii: retea sociala, nationalist (nu extrimist) s.a. Insa, reesind din toate expuse si intimplate dupa 7 apr. Mie, ca privitor din afara, nu prea imi vine sa cred ca Comunistii au stat in spatele acelor lovituri de stat. Explicarea e simpla: 1.sa actionat ca grup, deci e nevoie de o grupare (si acum se incearca de ava baga pe voi, cei de drepata, nationalisti s.a. care pina acum, cum nu ai da, macar pe retele sociale, dar va identificati ca o grupare, citusi de putin. Alta nici nui.)2. Grupul trebuie identificat si facut vinovat dupa cum le convine celor de la conducere. 3. Insa, acei ce au participat, ca grupare, condusi de "X" nu pot fi supusi interogatoriului si declaratiilor, caci ei, in orice monent pot spune adevarul. Deaceea adevaratii vinoveti is tinuti deoparte si chiar is protejati. 4. Cred ca dupa circumstantele create, cel mai bun Tap Ipsasitor e Mark. Mrak a luat totul in gluma, pina cind tu iai dezavaluit cum se procedeaza acum impotriva lui. Si acum Mark va inerca sa se apere, mai ales daca nu e vinovat, ceea ce si face. In Legendele Palatului despre Fratia Spadatinelor e exact aceeasi poveste. Va suferi si va fi invinuit cineva care nici cit e negru sub unghie nu a avut nimic in comun cu ce sa intimplat. Deobicei de asta sunteti voi si altii de genul arip de Dreapta, tolerati de fi/exista. Ca in un momenta ca asta sa va atribuie o crima voua, fara macar sa stiti de ea. Pacat.

Anonim spunea...

Aici pe pamantul Moldav, Razvedca Romana + S. Ilascu + AEI-2 si cetera, sunt discriminatori natiei Moldovenesti! sunt dusmanii si tradatorii Republicii-Moldova!!!

Dragoș Galbur spunea...

:D

un liberal adevarat spunea...

Presupun ca PL s-a apucat sa curete flancul de dreapta si aripa pro-romana de orice adeversar. Prin miinile sponsorului sau din PD.

Cand va finisa cu noua drepta bpr si alti golani, vor mai dobori printre altele si pe pavlicenco si vor fi votati tot asa cum a fost votat Chirtoaca la primarie - ca raul cel mai mic, din solidaritate si instinctul de anticomunizm.

Anonim spunea...

de la Maxim:
srie mai mult despre cazul lui Stamatov, astept cu nerabdare...
Il sustin asi ashtept cu nerabdare sa revina.

2 SIS: shi de ce inca nu m-ati interogat?

Dragoș Galbur spunea...

Maxim> http://www.zdg.md/investigatii/sis-si-pg-pe-urmele-lui-voronin

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.