Triplu F. Fotbalul, Filat și ”Fulger”

Publicat de Dragoș Galbur la 4 iunie 2011


03.06.2011. Fotbal. Moldova - Suedia 1:4, pe merit. Suedezii au jucat fotbal, moldovenii au venit la Chișinău în vacanță. Noroc de Suvorov că mai joacă fotbal, în rest varză, niște impostori cu brațele tatuate. Atmosfera pe stadion - medie. La meci prezenți cca 300 scandinavi.

Dar nu-i pe asta.

Stadionul Zimbru are lojă VIP, intrarea la care e separată de restul stadionului. Filat, alias contrabandistul, autointitulatul prim ministru al Republicii sale, vine în lojă, nu prin intrarea specială, dar prin fața întregului stadion, înconjurat de zece mii de bodyguarzi, de parcă cuiva în general îi trebuie acest Filat :)

Gest de PR stupid și ieftin.

Ei bine, măcar cu parașuta las' să vină la meci. Ultimii 5 ani nu am scăpat nici-un meci al naționalei moldovenești de fotbal, deoarece cred că a susține echipa națională (indiferent de sport) este un gest/act de patriotism. De când mă țin minte, moldovenii sunt niște sălbatici și niște ciobeni în spațiul lor public. Nu destul că vin la meci și lasă tone de coji de semințe, dar au și măgărescul obicei de a părăsi meciul, indiferent de scor, cu 10 minute înainte de final, ca nu cumva să nu reușească la troleibuz. Mereu am crezut că de la meci la meci moldovenii își vor schimba atitudinea, dar ieri m-am convins a suta oară că nu, suntem un popor pierdut. De unde poți să le ceri moldovenilor mentalitate de om civilizat, dacă singur prim ministrul a părăsit meciul minute bune înaintea fluierului de final. Nu poți să le ceri, pentru că așa cum sunt cei ce conduc țara, așa-i și țara propriu-zisă.

Apropo, ieri la meci s-a strigat: ”Muie Filat” și (nu) e bine. Merge lăpușneanul pe urmele tătucului Voronin, iar finalul e știut de pe acum.

La meci au fost prezent în număr mare detașamentul forțelor cu destinație specială - Fulger, care au măcelărit tinerii pe 7 aprilie. L-am întrebat pe unul, ce dracu căută ei la un meci fără risc sporit de incidente. Mi-a răspuns: Păi la meci este Filat. Atunci mi-a fost clar, Filat a transformat Moldova dintr-un stat milițienesc în unul polițienesc. 

Așteptăm...

8 comentarii:

Anonim spunea...

ce greață mi-e de acest om :-o

Alex Mocanu spunea...

ieri au fost de 3-4 ori mai multi politisti decit pe 7 aprilie

Anonim spunea...

pokazuha :D :D :D

Anonim spunea...

mu*e filat

Olandezul spunea...

La meciul cu noi 8 Octombrie deja au fost la fel de multi Fulegri, si atunci au fost toti mascati. Acum macar majoritatea arata normal. Atunci si alti suporterii Olandezi au fost socati sa vad Fulgeri asa imbracati ca sa fie un fel de razboi, tinand cont ca suporterii Olandezi sunt intre cei mai civilizati, frumosi si linistiti suporteri dintre toate echipele nationale...

Anonim spunea...

pe 8 octombrie ăia erau din SCUT, nu din fulger, ieri au fost din fulger.

Larisa Turculeț spunea...

Şoc pentru mine cînd am văzut la tv că moldovenii pleacă cînd meciul nu s-a terminat.comentatorul suedez a şi rîs de asta:(

Anonim spunea...

asta e Moldova noastra...as vrea sa cred in contiuare ca si la noi se va schimba ceva odata si odata, dar de unde sa vina schimbarea cand zi de zi moldovenii reusesc sa arate cat de "plouati" sant....vai de capu` nostru oameni buni :((((

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.