Cronicile atacurilor teroriste din Oslo, Norgevia [foto]

Publicat de Dragoș Galbur la 24 iulie 2011

Coşmarul norvegienilor a început vineri la ora locală 15.30. O bombă a explodat în apropierea unor clădiri guvernamentale din centrul capitalei norvegiene. Şapte oameni au murit. Imediat după deflagraţie, pe străzi s-a instalat panica.

În timp ce televiziunile norvegiene prezentau imagini groaznice din centrul capitalei, un alt act de teroare se desfăşura în apropiere de capitală, pe insula Utoya, unde avea loc o întrunire a tinerilor laburişti. Un bărbat îmbrăcat într-un hanorac albastru cu emblema poliţiei a intrat în tabără, sub pretextul că efectuează un control de rutină în urma exploziei din Oslo.

Suspectul a strâns mai mulţi adolescenţi în jurul său ca să le povestească ce s-a întâmplat, moment în care a deschis focul asupra lor. La auzul împuşcăturilor, pe insulă s-a creat panică. Oamenii au căutat un loc unde să se adăpostească. Unii au sărit în apă, alţii s-au ascuns pe unde au putut. Bărbatul a continuat să tragă, până la intervenţia poliţiei, care l-a arestat.

Bilanțul tragediei este de 92 de persoane, dar poliţiştii mai caută alte patru persoane disprute, care cel mai probabil au pierit înecate.

Anders Behring Breivik, criminalul din Norvegia
 
Baia de sânge care a avut loc vineri pe insula Utoya a îndoliat întreaga Norvegie
Băieţelul făcea semne disperate în faţa călăului său Foto: Daily Mail
surse foto: daily mail
surse info: realitatea.net și adevărul.ro