Sfârșitul epopeei ”Mihai Ghimpu”

Publicat de Dragoș Galbur la 6 iulie 2011

(din DEX) EPOPÉE, epopei, s. f. Poem epic de mari dimensiuni în versuri, în care se povestesc fapte eroice, legendare sau istorice, dominate adesea de personaje extraordinare sau supranaturale; epos; p. ext. producție epică de mare amploare. ♦ Șir de fapte eroice și glorioase. – Din fr. épopée.


Au trecut anii, am crescut, iar evenimentele prin care am trecut din 2009 încoace și prin care trec ultimele săptămâni mi-au deschis ochii, și mintea, și sufletul și m-au îmbătrânit cu câțiva ani. Vreau să scriu așa, câte un pic despre tot ce-mi vine în cap la moment, mi-e foarte greu căci am milioane de gânduri și emoții ce-mi tachină creierul, însă țin cu tot dinadinsul să deschid ochișorii cu uldorași ai celor cărora le pare că viața e roz, că câcatul are gust de HUBA BUBA și că... Mihai Ghimpu e salvatorul națiunii :) Toți cei care-mi citesc articolele, au remarcat că, indiferent cine calcă pe bec, Filat, Chirtoacă, Ghimpu, Lupu, nu mai zic de comuniști, este criticat în cel mai dur mod de către mine. 

Arma lui Mihai Ghimpu 

Mihai Ghimpu bate la inimioară cu așa zisa sinceritate și cu alura sa de ”politician prostuț”, un fel de ”da eu nu știu”, ”da iaca ei”, unde-i dreptatea”, ”dar noi niciodată” și tot așa. Asta-i arma sa, pe care o folosește pentru a pătrunde în sutele de minți naive ale copilandrilor entuziasmați din PL și nu doar. Sunt sigur că-mi pun multă lume-n cap prin ce scriu, dar asta e, adevărul mereu a durut și a fost incomod pentru cei care nu au vrut să-l audă. (citească)

Ghimpu aici нeпричём

La finele anului 2010, începutul lui 2011, a apărut la lumina zilei cel mai mare dușman de după Imperiul Otoman și URSS, al Moldovei - Vladimir Plahotniuc, alias Vlad Ulinici. Atenționez și rog să citiți atent ce scriu: Astăzi, 06.07.2011 cel mai mare pericol pentru Republica Moldova, stat suveran, nu îl reprezintă așa cum cred toți PCRM în frunte cu alcoolicul Vladimir Nicolaevici sau România (pentru tabăra zombată), ci anume Vladimir Plahotniuc. În fine, așa o întrebare sugestivă: în această perioadă, de când plahotniucomania e la modă, de câte ori l-ați văzut pe Dorin Chirtoacă sau Mihai Ghimpu să se dea cu părerea (critica) despre acest Al Capone al Moldovei? Pentru cei care nu știu răspunsul - NICIODATĂ ! De ce? Păăăăi... ca să nu credeți că Ghimpu are nimb, vă zic, e bun prieten cu Plahotniuc, destul de bun pentru a ceda locuri prin Parlament, cred că știți despre ce vorbesc, nu? 

Imediat după alegerile de la finele lui 2009, Partidul Liberal, adică Mihai Ghimpu, că mai mult nimeni nu hotărăște acolo nimic, îl înaintează pe Corneliu Ghimpu la Banca Națională a Moldovei (BNM). 90% din moldoveni au sărit ca moldovenii, uăăăăăi, și-i asta uăi, nepotism, iaca văi, aista bagă nepoțî pisti tăt. Mai ales comuniștii au sărit ca griveii după os. DAR (!), hai să fim sinceri, nu-i prost per general domnu' Mihai să-și bage nepotul la BNM în văzul unei societăți turbate și salivante. Așa deci, anume Vladimir Plahotniuc a încercat, prin intermediul Paridului Liberal, să-l pună în fruntea BNM pe Corneliu Ghimpu, vărul primarului Dorin Chirtoacă. De ce? Păi... Corneliu Ghimpu este vicepreşedintele Victoriabank care îi aparţine nimănui altuia decât lui Vladimir Plahotniuc. Întrucât această candidatură nu a trecut, Mihai Ghimpu l-a înaintat pe un alt om al lui Plahotniuc, Dorin Drăguţanu, care, se pare, este şi el rudă cu Ghimpu şi Chirtoacă. Ar mai fi de menţionat că mama lui Dorin Chirtoacă, Valentina Chirtoacă, lucrează în calitate de economist la aceeaşi bancă, Victoriabank, din 1993, iar soţia lui Mihai Ghimpu este şef de departament la Ministerul Culturii, care este condus de Boris Focșa - la fel slugă a lui Plahotniuc. Totodată, potrivit unor surse de informare, Mihai Ghimpu ar fi dat în arendă companiei petroliere ”Petrom”, al cărei proprietar este Plahotniuc, întreaga reţea de benzinării ”Eurosim”, pe care o controlează liderul PL, din câte știu eu personal, în special în raionul Cimișlia.

Serviciul Informații și Securitate este controlat de ”păpușar”


După partajarea ministerilor, imediat după ultimele alegeri parlamentare, SIS-ul a revenit Partidului Liberal, din câte cunosc, șef fiind numit Gheorghe Mihai. DAR (!), SIS-ul are o mare problemă, există câteva grupări care nu se înțeleg între ele. Gruparea lui Reșetnicov, gruparea pro Filat și nucleul SIS-ului -  vă dați deja seama cui aparține. Nu demult am scris câte ceva dintr-un dialog de-al meu cu Mark Tkaciuk din PCRM (fă click aici). Da, am fost cam confuz, cum adica PG (PD) și SIS (PL=PD) încearcă să facă legătura între unii naționaliști și Mark Tkaciuk? Da, o fi avut posibil Tkaciuk careva atribuții la provocările din aprilie 2009, daaaar, ce legătură e între ăsta și noi? Niciuna. Până când de fapt nu ”mi-am dat seama” că, pe lângă faptul că ”păpușarul” de dimineața până seara se gândește cum să-l frece pe Filat și să distrugă PLDM-ul, concomitent prelucrează și PCRM-ul. Să fim serioși, dacă îl iai pe Tkaciuk din PCRM, partidul moare, da' moare rapid de tot, căci omul ăsta chiar e talentat în ale politicii. Am auzit  ”ca secret” că platforma și structura PLDM, în 2007, la fel de Tkaciuk a fost elaborată (așa ceva nu se va alfa niciodată). În fine, ceea ce-am scris mai sus e și public, nu-i mare secret, doar că nu fiecare are interesul și dorința să aibă acces la informațiile ăstea. Spre marele meu regret (nu am nimic cu PL), Partidul Liberal este o nouă jucărie,la fel, costisitoare, a lui Plahotniuc, iar Mihai Ghimpu... ăăăă... după ce-am scris mai sus, fiecare sper să-și creeze o părere despre el, eu mi-am creat-o.Și încă ceva? Voi chiar credeți că Dorin Chirtoacă (pe care sincer l-am susținut și am vrut să câștige) la alegerile din Chișinău a câștigat, așa, că este el puternic? Hai lăsați-mă măi, o fi Dodon boseac comunist și putred de bogat, dar pe ”păpușar” nimeni nu-l concurează în țara asta la ceea ce înseamnă a ”organiza” și a ”decide”. 


Uneori aşteptarea ne maturizează, alteori ne omoară. V-aţi gândit vreodată că o aşteptare nu seamănă cu alte aşteptări? Aşteptările diferă între ele ca oamenii.

și pe www.jurnal.md

80 comentarii:

Andrei Cebotari spunea...

Mda , să fiu sincer îmi pare foarte bine că cineva vorbeşte despre toate astea . Pl-ul e o sectă , copii de acolo chiar sunt manipulaţi .
Bag pula în toate partidele , mafioţi toţi ca unul !

Dragoș Galbur spunea...

Partidele nu mai sunt ”în vogă” e nevoie din nou de fronturi și mișcări, doar că serioase și argumentate ca platformă.

Sunt sigur că mulți nu vor digera articolul, dar na, cum am mai zis, adevărul doare.

vitalicus spunea...

Sa-l pierdem pe cel mai anticomunist din cauza la niste bârfe neverificate ?
Si ce ai propune Dragos sa alegem ?

Anonim spunea...

"Dacă într-o organizaţie apar începuturi de gangrenă, ele trebuiesc imediat localizate şi apoi extirpate cu cea mai mare energie. Dacă nu se pot localiza şi se extind ca un cancer în întregul organism al mişcării, cauza este pierdută. Viitorul şi misiunea organizaţiei sunt compromise. Ea va muri sau îşi va târî zilele între viaţă şi moarte, fără ca să poată realiza ceva."
Corneliu Zelea Codreanu

Dragoș Galbur spunea...

Ce înseamnă anticomunist dacă comunismul adevărat a picat odată cu URSS-ul.
ăștia-s niște impostori, afaceriși, cam la fel cum se pare ca și Mihai Ghimpu.
Ce propun? Propun maturizarea și implementarea conservatorismului în Moldova, mai explicit și mai băbește - nici cu unii, nici cu alții, să fim cu noi, cu țara noastră !

Anonim spunea...

Fuck dar realitatea chiar doare!!! :(

Anonim spunea...

Atât eu cât şi multi alti credem că există o mare diferenţă între toti acesti oamenii politici şi anume că Ghimpu, fiind şi cel mai bătrân, e mult mai obiectiv şi mai calm,etc..... El şi-a dat seama că Moldova nu înseamnă doar nişte partide politice şi e vorba de viitorul Moldovei, de viitorul tinerilor şi a celor mai în vârstă. Să nu uităm că Partidul Liberal, în urma negocierilor de formare a AIE, a pierdut... a rămas cu ce avea şi a mai primit ceva în plus, foarte puţin. Pe când cele două mari partide, PLDM şi PDM, au câştigat mult mai mult. Hai să recunoaştem că Ghimpu e un om care mereu echilibrează. Şi reacţiile lui sunt de împăcare, tot timpul face referire la toţi trei. Un exemplu pozitiv pentru AIE îl reprezintă mobilizarea pentru turul doi al alegerilor pentru Chişinău....Şi,sincer unele date nu sunt chiar atât de corecte...

Dragoș Galbur spunea...

Închid ochii, îmi calc peste orgoliu și presupun că unele date nu sunt corecte, DAR (!) faptul că mama lui Chirtoaca si Corneliu Ghimpu sunt slugile lui Plahotniuc la Vbank, ăstea chiar nu le poate nega nimeni + faza cu benzinăriile e precisă. Poate nu-s prieteni, poate nu dorm în același pat, dar colegi de breaslă cu siguranță că sunt.

Anonim spunea...

"faptul că mama lui Chirtoaca si Corneliu Ghimpu sunt slugile lui Plahotniuc la Vbank" de acord aici cu tine(slugii că muncesc in companiile lui Plahotniuc dar nu şi sclavi lui,cred că înţelegi ce am în vedere)...cu benzinăriile ştii tu ceva dar nu chiar tot,ai auzit aşa nişte bârfe ciripite :)
Nu înţeleg de ce aşa spui de SIS,da e al PL,dar aşteaptă puţin că se lucrează la multe....deabia de acum se află totul,încetul cu încetul spre Adevăr şi Realitate! Promit că revin cu detalii concrete pe parcurs şi atunci voi aştepta dezbateri.
Noapte Bună!

Marian Manic spunea...

Dragos: cand erau dezbaterile electorale inaintea alegerilor din noiembrie 2010, dar chiar si inainte de referendumul din septembrie 2010 eu l-am ascultat foarte atent pe Mocanu si am auzit foarte mult adevar in ceia despre ce vorbea acest om. In acel timp insa absolut toti se radeau de acest personaj, il numeau cloun si-l acuzau ca lucreaza pentru comunisti (inlcusiv mai tot facebookul care are o gramada de analisti si mari cunoscatori ai politcii moldovenesti). Insa anume acest om a fost primul care a avertizat poporul moldovenesc de pericolul asa zisului papusar. Filat prin timpurile celea zicea ca ceia ce se intampla intre Topa si Plahotniuc erau doar reglari de conturi... dar iata ca-l vedem acum ce zice. Apropo, in acea perioada, daca nu ma gresesc eu, doar Ghimpu s-a interesat cel mai mult de fenomenul Plahotniuc si a ridicat intrebarea chiar pana la consiliul de securitate (daca imi aduc aminte pe dansul multi il acuzau ca el ridica consiliul pentru un "shlakbaum", dar aici cand e vorba de mafie nu se face nimic si el a reactionat prompt)... Tot Mocanu a fost acela care a vorbit si de judecatoriile economice si de CCCEC. Insa nimeni atunci nu l-a ascultat pe acest om, si iata ca avem ce avem.

In fine... tu ce propui? Sa-l votam poate in locul lui Ghimpu pe Mocanu? Crezi ca asta e o alternativa mai buna? Daca nu Ghimpu, Filat, Lupu, Mocanu, sau alti actuali politicieni atunci cine?!

Nu este nimeni. Acum nu-si permite nimeni sa iasa asa pur si simplu in politica moldoveneasca fara vreo careva crysha (de la Moscova sau de la Bucuresti), de altfel ar fi o sinucidere. Politica intotdeauna a aparat careva grupuri de interese din umbra... insa cat de rau n-ar fi Ghimpu, el cel putin vorbeste despre lucruri concrete, dar nu aberatii de-ale lui Filat cu integrarea europeana, sau pragmatismul lui politic cu paradele de la Moscova.

Stiu si eu ca Ghimpu nu e tocmai curat si undeva in adanc imi dau seama ca are si el careva pacate ascunse, dar eu totusi sunt posibil un pic naiv sau optimist si am speranta ca daca Ghimpu ar fi fost ales masiv in alegeri, acum in Moldova ar fi fost o cu totul si cu totul altfel de situatie!!!!

Si, de ce il bagi in toata murdaria asta si pe Chirtoaca? Eu in continuare cred ca omul asta isi face cinstit/onest munca, si nu merge cu musca pe caciula. Chiar daca si exista pe undeva careva mici deleojuri, asa po moldavski, dar cred ca totusi 99% el e curat.

In privinta problemei legate de Victoriabank nu cred ca ai dreptate... chestia asta e mult mai inglodata decat noua la toti ne pare (crede-ma ca stiu ce vorbesc).

Anonim spunea...

Dragoş, te îndemn să expui undeva pe blog (cu link permanent) un e-book al capodoperei lui George Orwell - 1984. Lectură obligatorie pentru toţi cei care vor să-ţi reproşeze că "tulburi" avântul democratic moldovenesc.

Mişcările şi fronturile sunt şi ele destul de neputincioase în faţa complexităţii sociale - să ai cele mai bune intenţii şi tot nu ai putea făuri un stat cu adevărat drept. Şi oricum, orice structură organizată poate fi uzurpată.

Ianos Gnatiuc spunea...

O fi Ghimpu prostuț și ar avea el legături cu Plahotniuc, chiar nu-mi pasă. Business interes-uri le au TOȚI și nu există o alternativă "curată" din acest punct de vedere. Chiar aș vrea eu să văd pe cineva cum candidează cu buzunarul gol.

Mai mult contează convingerile, iar aici PL-știi sunt cei mai aproape de ale mele.

Comuniștii, și în special Dodon, cu maldavenusmul lor chiar mă nebunește.
Filat o face pe "Putin al Moldovei".
Lupu nici până acum nu e clar ce vrea. Probabil doar businessul și-l doare.

Oleg spunea...

Afftaru sufera de masterofpuppetsofobie. Diferenta intre Plahotniuc si Filat, Topa si alti afaceristi e in abilitatea superioara a papusarului. E cel mai mare rau pentru Moldova? Nu-s sigur de fel. Cel mai mare rau este lipsa respectului fata de lege. Si daca maine Master of Puppets isi ia catrafusele si pleaca la Monte-Carlo, lasand balta tot ce are in Moldova - te asigur, ca nu se va schimba nimic.

@Marian. Atrage atentie la cadrele promovate de Ghimpu, mai ales la lista PL in CMC. Ceva mai mult de 50% din ea sunt businessmani cu reputatii obscure si cu interese conexe cu Primaria. Oameni cu ideie ce inseamna liberalism - nici unul. Pentru mine sinceritatea omului asta s-a sfarsit dupa teatrul care l-a jucat cu Mocanu. A convocat Consiliul National al Securitatii si a musamalizat cazul. Nu ca mi-ar placea Mocanu - este un ipocrit si un instrument. Nici Tsopa nu mi-i ideal, e mult mai periculos decat Plahotniuc.

Anonim spunea...

Sunt cumparati capii OSB, LSBR, ASEB, etc. sunt controlati de SIS, ca nu cumva sa apara un destept pe aici si sa faca ceva schimbari in Basarabia, nici o schimbare in aceste organizatii nu se intampla fara indicatiile lor. Informatie sigura!

Furculiță Andrei spunea...

Chiar am citit tot articolul si recunosc ca initial am vrut sa ma revolt .Tot ce ai scris tu Dragos are un sens si tre sa recunosc ca chiar daca nu'mi place ca asazisu TINERETULIBERAL de o vreme buna ia doar palme si asta in interiorul si din interiorul PL'ului.Nu sint posedat de nici o forta fariseica ca sa venerez pe unul sau pe altul da tre sa recunosc ca de Mihai Ghimpu se leaga multe asteptari ale mele insa la fel de dureros este ca Schimbarea pina la capat se face prin aceleasi metode si aceleasi procedee cu tovarasi cu capitalul la briu veniti sa faca politica.De fapt de ceva vreme buna PL'ul nu e decit o pepeniera de tineri politicieni sau doar tineri naivi ,(ziceti'le cum vreti )care culmea ajung sa'si regaseasca locul prin restul partidelor de pe arena.

Dragoș Galbur spunea...

Am zis, accept orice tip de comentarii, pentru că realizez destul de bine că ce-am scris este indigerabil pentru o bună categorie de oameni. Asta e, când e vorba de filați, plahotniuși și alți afaceriști, credem imediat, când e vorba de Ghimpu, strângem din nas și refuzăm să credem că de fapt nu-i totul așa frumos cum pare.

Iată eu vă mai zic ceva, nici chiar Dorin Chirtoacă nu-l mai are la inimă pe moș-su ca înainte, credeți-mă.

Stratulat Alina Mihaela spunea...

O foarte interesantă abordare a unor întrebări pe care cu toții ni le punem.

Alexandru Margineanu spunea...

Dragos, la prima vedere articolul tau ar parea interesant, dar cind te aprofundezi in analize, iti dai seama ca defapt, acest articol este facut la comanda, surpriza? la comanda lui ''Filati'' cum iti place tie sa spui...
De ce l-ar critica Ghimpu pe Plahotniuc, pentru ca este asta la moda?
Pentru ca o face Sergiu Mocanu sau pentru ca o face si Vlad Filat?
A devenit o moda, o modalitate cred unii, de PR, de inregistrare a suceselor,de a atrge electorat...
Dar au gresit domnii, intii a dat-o in bara Mocanu, apoi Filat nu a invatat lectia si-i calca pe urma.
Daca Filat continua in acest ritm, degraba va fi nevoit sa fuzioneze cu Miscarea Antimafie...
Aceste critici, chiar intreaga voastra activitate, nu are priza buna la public, astea sunt practici comuniste, invechite...
Sper ca nu te superi pentru sinceritate mea ;)

Anonim spunea...

Esti prost si o dai in bara mereu cu povestile tale... m-ai convins inca o data ... vorbesti mult si fapte putine. Mai cresti un pic.

Dragoș Galbur spunea...

care comandă? v-ați deprins cu acuze din ăstea banale și tipice deja spațiului moldovenesc.

dacă un tânăr scrie ceva un pic mai serios și mai antisistem, gata e comandă

ia mentalitate :)

nu mă supăr deloc, pe nimeni absolut, doar că în mod cert nu e comandă

Anonim spunea...

mdea...se vede ca lupta in RM se da pe toate fronturile .... inclusiv si pe net(tot e la moda).....dar daca acest material ar contine sa spunem chiar si juma de adevar??????????? nu va pune pe ginduri?????? unde e astazi Ghimpu de pina la 2009????? inflacartul si unionistul si etc???????unde??????eu nu-l vad..... ori in Moldova e la moda sa fii unionist numai atit cit pimesti bani de peste prut??.....eh...vai de curul nostru.....

Anonim spunea...

Ghimpu vrea să împace capra cu varza, unde PLDM şi PD sunt pe rând când capră când varză. Nu sunt cel mai mare susţinător al lui Chirtoacă dar l-am votat pentru că nu e altul mai bun.

Dragoș Galbur spunea...

Următoarea țintă - Anatol Șalaru

andrei spunea...

voi v-ati legat de plahotniuc ca buhaiu de petica rosie. lasatil in treaba masii, cind era PCRM toti zberati de Olesca, acum va trebuie alt tap - Plahotniuc. Pupati-l in cur mai departe pe Ghimpu, vezi ca poate i se face vreo besica si va va va pomeni de bine. Imi aduci aminte de busila, care umbla cu judecata prin colonita numai ca sa-l gidele pe ghimpu. No sa fie Ghimpu o sa fie altul, oricum in politica noastra de pe bic, in loc sa se rezolve problemele reale, se umbla numai cu birfe si calomnii, hrana pentru prosti.

Anonim spunea...

Pacat ca bloggerii se transforma intrun fel de radio-baba (instrumentar de a raspandi zvonuri false).

Mama lui Chirtoaca lucreaza la Victoria bank la fel ca multe alti sute de angajati inainte ca Plohotniuc sa isi bage acolo nasul, inca de pe vremea lui Turcan la fel ca si Corneliu Ghimp care s-a transferat de la BEM ...

Dar legatura dintre sotia lui Ghimpu care lucreaza din anii 90 la ministerul culturii sectia folclor si boris focsa actualul ministru nu e nici o legatura asta chiar e idiotenie curata... gandim uneori pe 8 biti

Dragoș Galbur spunea...

când țara gândește de 1 bit, e bine când cineva gândește pe 8

anonimmb spunea...

Bravo autorului!A spus niste lucruri,pe care tot mai multi le observa.Vad ca multi critica persoana care a scris articolul si nu cele expuse in articol.De ce nu prezentati(cei cu critica) macar o dovada,unde Ghimpu sau Chirtoaca il critica pe Plahotniuc?Ori nu e pentru ce?
Sau poate datele despre locul de munca a rudelor celor doi nu sunt corecte?
De ce PL-ul a lasat functia de prim vicespicher lui Plahotniuc?
Nu vede nimeni ca PD si PL sunt "frati de cruce",cu toate ca ideologiile le sunt diametral opuse?
Se numesc liberali,dar critica libertatea de exprimare...Doar "vojdiu"Lenin,pardon-Ghimpu are dreptate,nu?
Si tot doar el cunoaste ce-i aceea democratia,doar ii spunea cuiva recent ca "nu e treaba lui sa se implice in valori democratice".

Victoria Olari spunea...

mi-a placut articolulu!Degeaba criticati.Liberalizarea mass-media are ca consecinta expunerea a a mai multor viziun ,iar cetateanul are posibilitatea sa analizeze si sa-si faca propria opinie.Observ ca va conduceti dupa zicala "Cine nu e cu noi ,e impotriva noastra"...

Anonim spunea...

NU MAI AM INCREDERE DEJA IN NIMENI!!!TARA DE HOTI SI MAFIOTI>>>nu exista lege in tara asta...si 20 de ani nu va mai fi dreptate...asa ca mai bine cum se zice..."o rulesc eu si razbiritiva voi politicieni 'demagogi' intre voi singuri"

Anonim spunea...

cine tu,tu sau tu vreai o bukata din tara?!?!#?!?# ku 4,5 miliarde ale lui Ulinici si 3,5 ale lui Voronin-Soprano cumparam toata tara...iar taranii lasa sa manance pesmeti iar noi,noi cei ku viteza de 0,000001 bit sa ne ducem pe ripa...in jos,jos...jos ;(((((( :-/

Beeshop spunea...

Nu contează ce și pe cine Ghimpu pupă în cur todeuna o să-l votez pe el. Și ce dacă el nu-l critică pe Plohotniuc eu am observat el pe nimeni din AIE nu-i bârfești, nici pe Lupu,Filat pentru că știe să îndrepte tunurile contra Alianței nu e cel mai bun pas gândit. Și la urma urmei lasă să mă fure să ne ducă de nas dar știu sigur că istoria sau limba cea română, tradițile mai pe scurt principalele bogăție a țării nu vor fi pătate de Dl.Ghimpu.Și cel mai principalu pentru mine nu se va alinia niciodată cu PCRM cum au făcut niște curve pe vremuri.Dacă Dragoș tot zici că ești Naționalist trebu să atragi atenție la aceste aspecte morale a lui Ghimpu.

Dragoș Galbur spunea...

Dacă Ghimpu e naționalist eu îs taxator în trenul Chișinău - Moscova.

Beeshop spunea...

în țara noastră să fii un politician și naționalist cam nu pre cred eu că poți să acumulezi multe voturi.

Dragoș Galbur spunea...

ai dreptate, deci ce rezultă? că actualii politicieni nu că nu sunt naționaliști, dar nici măcar patrioți nu sunt + mulți dintre ei și mamele s-ar vinde pentru 2-3 milioane eurași.

mitch spunea...

Ce legatura de rubedenie exista intre Dragutanu si Ghimpu? Dai si tu ca orbul cu batu'... De acord, platforma politica PL este toata bazata pe lupta anti molima rosie si nimic mai mult, deci casi-inexistenta, dar de aici si pana la a fi una pro-plahotniucovista mai este drum lung.
Toate bune,
Mitch

Dragoș Galbur spunea...

+ 1 zombie

Anonim spunea...

Galburel, aberezi, si o faci intr-un mod urit, inainte de a scrie asa aberatii verifica si partea pozitiva nu doar ceea ce i-ti baga sub nas "informatorul". Oamenii "linsi in fund" de tine sunt defapt la locurile specificate mult inaintea acapararii de bunuri de catre plohatniuc.
Cauta, citeste, analizeaza cele citite, fa concluzii... si doar dupa aceea deschide gura. De altfel nu iese din ea decit un fis puturos dezgustator pe care il citesti si realizezi ca degeaba ai pierdut timpul.

Anonim spunea...

Scuze, degeaba am postat commentul de mai sus, vad ca si asa esti facut deja praf cu tot cu teoria conspiratiei tale de un victor pe unimedia.

Mai sunt oameni care gindesc in tara asta, putini da sunt, iar din cei care mai si analizeaza cele gindite :)... tac.

Best regards.

Anonim spunea...

Dragoș Galbur spunea...
Ce înseamnă anticomunist dacă comunismul adevărat a picat odată cu URSS-ul.
ăștia-s niște impostori, afaceriși, cam la fel cum se pare ca și Mihai Ghimpu.
Ce propun? Propun maturizarea și implementarea conservatorismului în Moldova, mai explicit și mai băbește - nici cu unii, nici cu alții, să fim cu noi, cu țara noastră !

Si cam ce are de "conservat" Ghimpu. Ce fel de conservator poate fi? Imi explici? Nu babeste, dar asa cum scrie in carte, aplicand definitia si valorile acestei doctrini la realitatea din Moldova si la actiunile lui Ghimpu.

Dragoș Galbur spunea...

Concluzia?
Tineretul liberal nu este cu nimic mai prejos la nivel de zombare decât cel comsomolist.

Anonim spunea...

Da e foarte clar ca Ghimpu e un impostor, eu il stiu inca de cand lucra la fabrica Mezon de la Raskanovka in Chisinau pe timpul comunistilor (URSS ca sa fiu mai explicit), nimeni nu avea ochi sa il vada cum a fost o s#uka asa a si ramas (stia numa sa f#rece oamenii pe la spate exact ca o c#urva, stervotina ce este el), e un tampit impreuna cu nepotu-su chistoca un balbait cosuros. nici nu mai stii ce sa zici, politica in Moldova e la pamant, din pacate... Un articol care merita de citit, itr-adevar adevarul doare cum a zis si autorul, iar cei care nu sant de acord sant niste zombi care nu stiu pe ce lume traiesc. cand o sa-si bage s#ula-n ei Ghimpu o sa-i doara si o s-o simta pe pielea lor dar va fi prea tarziu... :))

Anonim spunea...

Dragos, tineretul galuberal are sperma galubaia in cap, nici nu merita atentia.. :)

Anonim spunea...

Dragoș Galbur spunea...
Concluzia?
Tineretul liberal nu este cu nimic mai prejos la nivel de zombare decât cel comsomolist.
________________

Si tu esti mai breaz? Vii doar cu acuze si ofense, dar nu iti argumentezi raspunusurile. Cu ce esti tu mai bun decat comunistii. Se pare ca esti doar un alt blogger platit de Filat. Dar sa nu uiti ca ti se cunoaste identitatea, si minciunile si mizeriile pe care le spui pe blogul tau te vor costa scump in viitor. Cuvintele deseori jignesc mai mult ca faptele, esti inca tanar, nu va fi Filat o vesnicie prim-ministru, in viitor multi iti vor intoarce spatele pentru ceea ce faci acum, sa tii minte. Cel putin eu nu te voi uita.

Anonim spunea...

da cine esti tu sa ii intorci spatele?? breazule :))

Anonim spunea...

ai vreo functie mai speciala pe "undeva"? :)) unii moldoveni chiar se cred atotputernici, da cine garanteaza ca ghimpul va ramane? esti tu cumva o reancarnare a babei vanga de prezici astfel de chesti, mai sterge-ti mucii

Anonim spunea...

Dragoș, am citit tot ce ai scris în ultimul an. Pot sa-ți spun ca în cazul de fata nu ai dreptate. Deși ești anticomunist sincer și convins, de asta data ai picat victima propagandei filateliste. Tot ce se face acum are un singur scop: de a-i oferi lui Filat puterea totala si instaurarea unie dictaturi nu mai puțin periculoase de cât cea pe care a lui Voronin. Sigur, dl. Ghimpu nici pe departe nu este cea mai inteligenta persoana dar categoric nu este vândut nimănui. Setea de putere si lipsa oricăror scrupule a lui Filat i-au apropiat pe Lupu si Ghimpu. Deși sunt oameni diferiți instinctul de autosalvare i-a făcut pe cei doi sa se sprijine reciproc pentru a nu fi înghițit de cinismul lui Filat.

Anonim spunea...

Anonim spunea...
ai vreo functie mai speciala pe "undeva"? unii moldoveni chiar se cred atotputernici, da cine garanteaza ca ghimpul va ramane? esti tu cumva o reancarnare a babei vanga de prezici astfel de chesti, mai sterge-ti mucii
--------

Galbur, nu trebuie sa prezica cineva aceste lucruri, e de la sine inteles. Daca ai logica, iti dai seama si singur. Cat de atotputernic trebuie sa-i intorci spate unui om, sau sa nu-i intinzi mana pentru a-l saluta.;)
Si inca ceva, ia niste lectii de romana, ca scrii cu greseli.

Dragoș Galbur spunea...

Să iai tu lecții de română că scrii fără diacritice și-ți bați joc de limbă ;)

Dragoș Galbur spunea...

Nu am nici-o legătură cu Filat sau cineva de pe arena politică din Moldova sau din afara ei. Citesc, discut cu lumea, analizez și-mi scriu părerea pe blog. Cu-i nu-i place - sictir ! Eu doar nu impun nimănui acest articol, dacă din cei peste 8000 care l-au citit măcar la 100 am deschis ochii că nu-i totul așa de bine și frumos cum pare, atunci pot să zic că nu l-am scris degeaba.

A mia oară zic: ADEVĂRUL DOARE !

Anonim spunea...

Să iai tu lecții de română că scrii fără diacritice și-ți bați joc de limbă

__________________________-

Corect e "sa iei", si nu "sa iai". Este clar ca ai nevoie de ceva lectii suplimentare de romana.:D

Dragoș Galbur spunea...

bravo.

Ваня шы Мишаня spunea...

Уэй Драгош. Ян зынь ту нии, штий вре-ун прешединти кари пентру 20 метри ди пэмынт аве сы жудиши ку вре-ун цэран? Воронин? Лучинский? Лупушор? Поати Филат?( пентру аста сынт указурь!). Да неня Гимпу кынд о фост Прешединтеле апу о путут. Numai pentru aceea ca fiind la cel mai inalt post din republica Ghimpu s-a dovedit sa ramana om il voi stima si vota. Ый пуй ди жины кы ну фаши истерикы ка алцый. Апы сы штий кы истерика шы росту економиший НЕСОВМЕСТИМЫ. Ну поц сы ший ашэ радикал кынд жумати ди цары сокоати кы трэйеск май рэу дин кауза Алианцый. Ий хабар н-ау ди криза мондиалы шы кы жины а ноштрий н-ау. Карочи, да ту Драгош кынд ултима даты ай фост ла Чимишлия? Я зынь кыти запрэвшь сынт ын рецауа Еуросим? Павелся пи фишка лу ДОДОНЧиК? Шы ну уйта кы мужыку иста ПРИМУЛ дин тэц прешэдинцый малдавенешть тот салариул лунар ди Прешединти ди Стат ыл треше пи контул уней фамилий ку о грэмада ди копкий шы старея сочиалы а кэрора ера "вай ди капу лор".

Dragoș Galbur spunea...

balade cu zmăi :-t

Ваня шы Мишаня spunea...

Примерна тот ашея ши скрий дунитали. Еу нума фотка н-ам пус-о. Нума кы еу ну-с ашэ ди граматный ка тини. Шы слухурили ли распрастранеск ашэ кум ли ауд ди ла кьокя ди ла сэцобэс. Фэры домыслений. ;)

Anonim spunea...

http://3.bp.blogspot.com/-LMbEiCVUZrE/ThN7eyufWsI/AAAAAAAADh0/WrdxYafID88/s320/8.jpg

Beeshop spunea...

Una știu preciz... Din toți politicenii ăștia de rahat în Ghimpu e puțin mai curat ca ceilalți.

Anonim spunea...

кароче гимпу ый о пидрилэ, шы ну-л май грузиц пи автар, гимпул кум а фост о биксэ аша о са раманэ шы май дипарте, примул лукру пе каре требуие сэ ыл фачем е сэ ыл дэм жос пе пуцуликэ аиста кум ыл кямэ - Дурик е мое, пе урма гимпу нафиг ;)

Anonim spunea...

Бишоп - Гимпу е ун сектант

Ваня шы Мишаня spunea...

Еу кред кы урмэтоаря статья ла Галбур а сы шии "Малдавений наступают" шы аколо а сы шии отрывшь дин коментурили ноастри. Да Гимпу ый чоткий мужык. Движения и ашеея кы дакы врей сы-л абламешть пи шинева, апы требуе сы-л бажь ын абстаятельства. Апы ын жюру лу Гимпу акума ый завал полный. Тэц няуны уну ла алту. Ши ел поати фаши? Сы такы. Ын дечембрие н-о тэкут. Результату налицо. Яка Гимпу шы таши. Да автару ласы сы рабди. Привет ла тэц! :))

Beeshop spunea...

Ultimul user te rog nu-mi stoflogi limba sau scrii în rusă sau română ;)

Dragoș Galbur spunea...

Vorbă aiurea și bătaie de joc față de limba română.

Ваня шы Мишаня spunea...

"La-s ca-i ghini", "Planeta Moldova", "Valera si Sioma" ... май мулт ка атыт, ын кометарииле де май сус сынт деажунс русизме ши тупизме скрисе ын графия латинэ. Ку ей сынт май чинстиць ка мине? Май алес кэ ку пэрере де рэу ам ынвэцат лимба ку алфабетул де 31 литере. Орче лимбэ еу о стимез. Аичь ымь бат жок ну де лимбэ, чи де аберацииле скрисе май сус. Ну вэ плаче Гимпу - рэбдаць. Яка вине молдовану Додон. Аста-й ситуация. Салутэрь! ;)

Beeshop spunea...

La mine bunica a învățat în chirilică da s-a învățat să citească în română Biblia și să scrie în română la 70 de ani.

Ваня шы Мишаня spunea...

Ымь паре бине де буникэ-та. Се веде кэ а фэкут шкоалэ ши ла ромынь. Трансмите-й комплементе ши сэ фие мереу сэнэтоасэ.

Beeshop spunea...

Ms, numaidecât.îi din 37 mai dearte socoate săngur. ;)

Anonim spunea...

Dragoș, Dragoș... Au trecut anii, iar tu ai rămas același rebel naiv și înflăcărat. Parcă mai ieri umblai prin Bălți cu gluga-n cap (fie din cauza ochilor vineți de bătaie, fie pentru a crea mister în jurul tău) - alea puștiul ultras, care de nimeni nu se teme și care în toți bagă frică. Acum nu cred că-ți mai aduci aminte de trecutul tău ”olimpian”, rău... Acum ești BLOGGER, ți-ai creat în jurul tău un aer de inteligență supremă, încredere maximă cu un ușor iz de snobism ce-l scoți la iveală în situații de urgență. Ce să zic, îți creezi destul de reușit imaginea, pînă cînd... Însă nu toți (ba chiar foarte puțini) își dau seama că toate acestea nu sunt altceva decît o mascaradă a unui tînăr naiv, imatur, dar extrem de îndrăgostit în sine însuși și în tot ceea ce face. Îți urmăresc de mult timp activitatea în așa-zisa jurnalistică liberă - văd că ești dispus serios în acest sens (și nu numai tu, dar despre asta - puțin mai tîrziu). Ai început cam caraghios și neîndămînatic, dar treptat acumulezi experiență și te-ai gîndit tu că ar fi timpul să treci la forța brută. De multe ori mi-ai trezit, prin ceea ce scrii, rîsul, de alteori - disprețul și critica. De fiecare dată m-am abținut, gîndindu-mă că nu-mi merită efortul. Dar acum cred că îmi voi pierde timpul și energia.

Anonim spunea...

****
”Au trecut anii, am crescut, iar evenimentele prin care am trecut din 2009 încoace și prin care trec ultimele săptămâni mi-au deschis ochii, și mintea, și sufletul și m-au îmbătrânit cu câțiva ani” - nu uita că o dată cu bătrînețea vine și demența (cca 15%).
****
”Vreau să scriu așa, câte un pic despre tot ce-mi vine în cap la moment, mi-e foarte greu căci am milioane de gânduri și emoții ce-mi tachină creierul” - ar fi bine să-ți structurezi mai bine ideile, dar bine măcar că recunoști lipsa de coerența în organizarea gîndurilor.
****
”Asta-i arma sa, pe care o folosește pentru a pătrunde în sutele de minți naive ale copilandrilor entuziasmați din PL și nu doar” - pun pariu că mai ieri faceai parte din tabăra lor. Acum cred că te simți foarte jignit că așteptările tale n-au fost îndreptățite. Ce să-i faci? Naivitate...
****
Mai departe e prea mult de făcut citate. Pot să mă leg de fiecare frază. E pur și simplu plictisitor. Una o să remarc - afirmațiile tale sunt lipsite de argumentare. Și nu spun asta pentru că aș ține parte cuiva din Marii politicii moldave, personal sunt apolitic și nu recunosc nici-o autoritate din cele enumerate. Analizez articolul pur analitic. De Plahotniuc nu vorbesc - toți știu cine-i el. Ghimpu - prea repede l-ai împins de partea cealaltă a baricadelor. Faptul că păstrează tăcerea încă nu înseamnă nimic, asta e doar hrană pentru fantaști de-al de tine, dar nu pentru analiști. Iar legăturile lui de rudenie, posturile ocupate de rude în sferele lui Plahotniuc - argumente dubioase, mai ales că acesta din urmă și-a băgat nasul cu mult mai tîrziu în aceste afaceri. Concluzia? Se urmărește denigrarea imaginii în scopuri politice, utilizînd orice pîrghii accesibile. Personal mi-i în cot de Ghimpu și mai ales de toată adunătura de mucoși entuziasmați ce-l susțin. Întrebarea e alta: Cui i-ar prii discreditarea lui Ghimpu?
****
”adevărul mereu a durut și a fost incomod pentru cei care nu au vrut să-l audă” - cine te consideri tu că-ți permiți să afirmi ceva despre adevăr? Ești un oarecare Mesia, sau poate reîncarnarea lui Prometeu, cine ești tu să-ți asumi responsabilitatea de a ne ”lumina”? Ești prea încrezut în tine, băiețele. La fel ca și oricare cititor, ești un simplu posesor al propriei opinii, iar afirmațiile cu privire la așa-zisul ”adevăr” îți marchează automat fruntea cu ștampila ”RESPONSABIL!!!”. Ești responsabil în aceeași măsură pentru ceea ce faci și pentru ceea ce spui. Și dacă pentru alți cititori convingerea indubitabilă cu care scrii și afirmi ”adevăruri” este pur și simplu dubioasă, pentru mine ea poartă un substrat clar și rezonabil. Pentru că eu știu despre ”informatorul” tău din SIS. Așadar, dragul meu, toată activitatea ta se limitează la două posibile scenarii:
1. Scurgere banală de informație.
2. Pseudojurnalistică orientată spre propagandă și manipulare a maselor.
Și iarăși întrebare: Cine ar avea ceva din asta?

P.S.: Țin minte agitarea ta din aprilie 2009. La data de 6 tu, la comanda lui Filat, strîngeai mulțimile în piață. Știm cu toții ce a fost pe 7.
****
Spuneai undeva în comentarii că ești anti-sistem. Nu ești! Să-ți explic de ce? Dacă erai anti-sistem, în primul rînd nu ai participa la alegeri, nu te-ai folosi de monedă, nu ai face cumpărături, nu ai partaja nici o confesiune și , desigur, nu ai scrie articole propagandiste pe VoxPublika.

Dragoș Galbur spunea...

Mizerie, eu niciodată nu am făcut vreun lucru patriotic la comanda cuiva !
+ nu degeaba scrii sub anonimat, ești un fricos, iar eu ”sfaturi” și ”lecții” de la fricoși nu iau. Ai să-mi spui ceva, mă găsești și-mi zici în față.

Anonim spunea...

Bai Galbur in ce te-ai transformat, esti jenant. Sau poate tu intodeauna ai fost asa??? E o intrebare retorica la care nu trebuie sa-mi raspunzi ;)
Don't Worry Be Happy, Get a life!!!!!!!! Te-am pupat!!!!!!

Dragoș Galbur spunea...

sigur, m-ai pupat în cur ;;)

Anonim spunea...

eu spre deosebire de anonimii de mai sus, nu prea cunosc asa multe despre trecutul tau, in schimb am aflat de blogul exceptional, care reflecta adevarul istoric asa cum imi place mie (basarabia91.net), iar apoi mi-am dat seama ca de fapt ai si pagina de FB "Basarabia de dupa independenta" (la care de mult i-am dat like), si de bine ce cunosti istoria, faci numai kkturi (probabil nu cunosti Basarabia de dupa 2009, si nici eu nu pot sa spun ca o cunosc, deaceea inca nu ma grabesc). Decat sa lupti aiurea si apoi sa-ti musti mainile pentru ca mai nu ti-ai pierdut viata pentru o "epopee", cred ca mai bine ar fi sa scrii ceva despre istoria RM pe care o cunosti bine sau sa compui muzica despre asta dar nu sa mai inventezi abtibilduri care duc la unire, apoi la pumnire si pomenire.

Dragoș Galbur spunea...

abțibildurile nu sunt inventate de mine

Anonim spunea...

Oricum unirea dintre 2 state intr-un singur stat e o masura antipacifista care nu rezolva nimic mai ales in capitalism, dupa cum am spus-o si in comentul nr.30 de pe vox.publika de la postarea: "Votați articolul ‘Aici e România!’ în concursul ‘Blog pentru Basarabia’". Asta ca sa n-o mai spun si aici, am trimis tot prin acel coment un link sa citesti cate ceva din filozofia lui I. Kant (marele pacifist) si a altor filozofi despre fenomenul social numit "unirea". Eu asemenea linkuri trimit doar celor ce cunosc istoria, dar fac gafe fara sa-si dea seama (sau asa cred eu ca-s fara intentia de a apara interesele unora), ieri chiar si d-nei Pavlicenco i-am trimis asa link si sper sa-l citeasca si sa o coboare cu picioarele pe pamint. Eu daca nu citeam toate opiniile filozofilor despre unire, acum as fi votat si eu pt unire, dar am inteles cat de important e sa nu-i impui cu sila altei natii sa ne iubeasca identitatea, ci prin publicitate (cum o face si SUA de ex.)

iukos spunea...

Rugăciunea unui dac

Pe când nu era moarte, nimic nemuritor
Nici Lupu presedinte, nici Godea tradator
Nu era azi, nici mâine, nici ieri, nici totdeuna,
Voronin era toate, Voronin era una
Pe când shiretul Gimpu, si jalnicul Chirtoacă
Erau din rândul celor ce n-au fost niciodată,
Pe-atunci erai Tu singur, încât mă-ntreb în sine-mi:
Din ce adinc de mama nascu-i acest Pulinici

El singur statu hot inainte de-a sta hotii
Cind nu-l stia mai nimeni, acum il stim cu totii
E l este papusarul ce-aduce fericire
Acestu-i colt de Tara si rest de omenire
El este fondatorul de firme si partide
El pentru noi se roaga, tot el de noi se ride
E ce-l ce ne hraneste pe noi cu franzelute
Spalate prin offshor-uri,ca nu cumva sa puta …
Pe-acest neom Tu Doamne facuta-i cel întâi
Ce mi-ar răpi chiar piatra ce-o am de căpătâi.

Gonit de statul asta prin anii mei să trec,
Pân’ ce-oi simţi că ochiu-mi de lacrime e sec,
Că-n orice procuror un duşman mi se naşte,
C-ajung pe mine însumi a nu mă mai cunoaşte
Că neagra saracie simţirea-mi mi- a *mpietrit-o,
Că fug din tara asta, pe care am iubit-o -
,Când ura cea mai crudă mi s-a părea amor…
Poate-oi uita durerea-mi şi voi putea să mor.

Străin şi făr’ de lege de voi muri – atunce
Nevrednicu-mi cadavru în uliţă l-arunce,
Ş-aceluia, Părinte, să-i dai coroană scumpă,
Ce-o să asmuţe câinii, ca inima-mi s-o rumpă,
I-ar celui ce cu pietre mă va izbi în faţă,
Î ndură-te, stăpâne, şi dă-i pe veci viaţă!

Astfel numai, Părinte, eu pot să-ţi mulţumesc
Că tu mi-ai dat în lume norocul să trăiesc.
In lumea stapinita de lupi si papusari
De chori necomuniste si gimpi neliberali
Să cer a tale daruri, genunchi şi frunte nu plec,
Spre ură şi blestemuri aş vrea să te înduplec,
Să simt că de suflarea-ţi suflarea mea se curmă
Şi-n stingerea eternă dispar fără de urmă!

Chisinau 14 07 20011
.

M.EMINESCU

Anonim spunea...

"Ne-am născut aici, suntem cei dintâi aşezaţi aici şi vom pleca cei din urmă." (Ion Antonescu)

Anonim spunea...

"Fii bun, fii drept şi recunoaşte că deasupra ambiţiilor, intrigilor şi urilor este PATRIA, este veşnicia neamului şi că acolo trebuie să ne întâlnim întotdeauna, chiar dacă nu ne înţelegem de fiecare dată!" (Ion Antonescu)

Alexandru Gujuman spunea...

respect pentru curajul lui Dragos! Mai rar ca tine, sa scrii asemenea articol "ostil" majoritatii cititorilor tai.

Oamenii destepti tot timpul au indoieli, deoarece gandesc permanent. Asa ca faptul ca te indoiesti de Ghimpu, demonstreaza ca nu esti un prost :))

iar astia pe care i-ai suparat, lasa ca le trece la urmatorul articol cand il vei lauda pe Ghimpu (daca va merita), asa-s oamenii in MD.

Dragoș Galbur spunea...

Aici l-am lăudat: http://blog.galbur.md/2012/06/mihai-ghimpu-il-face-praf-pe-comunistul.html

Szasz Sebes Paul spunea...

E nevoie de un val tanar si patriot roman

Anonim spunea...

Nimic adevarat din ceea ce este scris....habar nu aveti

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.