Jurnal de călător: NUNTA ÎN ISRAEL

Publicat de Dragoș Galbur la 5 august 2011

Cum am mai scris, nunta de fapt a început de luni. În fiecare zi venea lumea din sat și rude de prin țară și stăteau la masă, îi felicitau pe tineri și plecau. Mireasa a dat și ea la ea acasă un fel de banchet sau nuș cum să-i spun. Astăzi, însă, a avut loc cea mai grandioasă masă și un fel de punct culminant al nunții. Pe rebelul eu din mine e foarte greu de-l impresionat cu ceva, dar ce-am văzut chiar m-a impresionat. E clar lucru că la nivelul glamur în cur și fintifliuște la nunți ca la moldoveni e greu de găsit. Aici nu se compară, la nivelul amenajare suntem primii, dar nu știu eu cum ar amenaja moldoveanu o nuntă cu 1000 de invitați concomitent? A? Nici voi nu știți cred că. În fine, La etajul întîi stau doar femeile și fetele mai mici, iar la etajul 2 numai și numai bărbați. Așa-i la ei, aparte totul. Mirele stă sus, mireasa jos, apoi mirele coboară la mireasă și deja chefuiesc acolo jos. Un fel de farș mai în scurt.

Nu se dansează, nu se cântă, nu se bea, nu se sare-n sus. E strict, căci tatăl mirelui e om religios și la ei nu se cuvine mare tam-tam și chef la nuntă.

Mi-a plăcut foaaaarte tare felul cum strâng tinerii însurăței banii. Pe piept !!! Nu râdeți, eu știu că la noi la mort se pun banii pe piept, dar aici e altfel, se prinde cu un ac banu de pieptul mirelui sau miresei, depinde din partea cui rudă ești. Apropo, mirele și mireasa sunt verișori de-a' doilea ! Așa-i primit la ei. Ei nu sunt evrei, nu sunt nici arabi, dar sunt mai aproape de arabi. Se numesc druzi. Un popor din nordul Siriei, dar sunt prezenți în număr destul de mare și aici în Israel. Ce să vă mai zic? Bag poze și un video și deja mai vedeți și voi ce și cum.

Video de la banchetul de seară a miresei:


Tata și fiul plâng 

merg pregătirile

working hard

moldovenii noștri :)
basota locală
socrul cel mare
toți pleacă după mireasă
eu cu înțelepții locali :)
bucătarul pregătește KNAFI, ceva bun și dulce
a venit mireasa
mireasa și socrul cel mare, mireasa are fața ascunsă
et. 1, aici mănâncă femeile
tinerii și soacra mică

au niște dulciuri că nu-i păcat să te faci obez ))
knafi dulce.... mmmm !
knafi !
pun capica
happy end ! 

5 comentarii:

Anonim spunea...

suuuuuuuuuuuuuuper !!! :-o

Ana spunea...

oauuuu, te invidiez Dragoșe :X

Alex spunea...

Zici că e conferință nene :D

Anonim spunea...

super.. pakat ca nu am mers shi eu cu voi........(Soltan A)

Iulia spunea...

ce de bunatati ... super!!;)

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.