Țiganii în Europa. Număr și procente. [GRAFIC]

Publicat de Dragoș Galbur la 17 septembrie 2011


15 comentarii:

Anonim spunea...

Ca atare cei mai mulți țigani sunt în Turcia, vreo 5-6 milioane !

Alex spunea...

În Moldova sunt foarte puțini, poate 20 mii, maximum.

EU spunea...

La fratii de peste Prut e catastrofala situatia :((

Anonim spunea...

loool nu știam că în Spania sunt atât de mulți :-o

Dragoș Galbur spunea...

9 milioane, ăștia-s cei ”înscriși” ”depistați” dar despre câți din ei nu se știe nimic, trebuie să fie vreo 15 milioane precis.

Anonim spunea...

Fii atent, 1.9 milioane, nu 9 milioane, populatia Ro e 21 mln in total

Dragoș Galbur spunea...

Zic 9 milioane în general în Europa.

George Damian spunea...

Mai trebuie să ţineţi cont de faptul că nu este un sondaj oficial ci o estimare a unui institut din Berlin. Aşteptaţi recensământul din România şi apoi vorbim.

Dragoș Galbur spunea...

George, crezi că sunt mai puțini sau mai mulți în România?

George Damian spunea...

Cred că sunt mult mai puţini. Cifra de 2 milioane ţigani în România a fost lansată într-o cercetare sociologică de prin 1992, fără să fi fost confirmată de vreun recensământ până acum. În mod ciudat afirmaţia făcută fără nici un fel de bază ştiinţifică a fost preluată de toată lumea şi acum peste tot vezi "2 milioane de ţigani în România".

Dragoș Galbur spunea...

Pute a Soros pe aici.

Anonim spunea...

Ai uitat Islanda. :))

Mitică spunea...

In Romania sunt 600.000 oficial, declarati.
Dar, o parte importanta a ungurilor si turco-tatarilor din Ro. sunt, de fapt tigani.
In Franta in 1990 erau, oficial 500.000 de tigani. ....azi sunt 300.000 ?!?!
huh, asta s-o creada mutu (prostii)
Italienii, mai ales in jumatatea sudica arata a tigani pur-sange, sunt negri tuci !!!
In fine, revenind la Romania--> o politica buna de asimilare constructiva au avut comunistii si mai ales Ceausescu: cine nu avea serviciu mergea drept la inchisoare !!! Tiganii erau angajati, dupa posibilitatile fiecaruia si din multi au iesit azi cetateni "normali", responsabili" (am niste vecini, bruneti rau dar unul lucreaza in informatica, altul e contabil intr-o banca, altul este muncitor inalt calificat in tancuri in Armata (si rareori isi spun tigani) !!!
Cei asimilati fac tot atatia copii ca si romanii (sau maghiarii, turcii etc.)
Problema dupa 1990 este cu tiganii nomazi (multi sunt blozi (!). Astia fac 4-5 copii de femeie plus ca fetele se marita de la 12-14 ani !
In concluzie--> cifra de 2 milioane ptr Romania este pur speculativa, nu e vorba de persoane auto-declarate ca fiind tigani.
In acelasi mod eu pot afirma ca in Regatul Unit (Anglia) traiesc 10 milioane de tigani, ptr ca nu pot fi contrazis hehe :D

Anonim spunea...

Cu siguranta astea nu sunt datele oficiale. Oficial, in Romania tiganii reprezinta 2,6% din totalul populatiei.
Vad ca in Spania se arata doar 700mii de tigani. Cat de fals ! Eu locuiesc in Spania si pot sa va spun ca mai multi tigani decat in Spania eu nu am vazut nicaieri in lume. Spaniolii pana si dansurile populare (flamenco) le au tot de la tigani. Asta este doar un exemplu. Apoi uitati-va si la marimea tarilor, la numarul popultiei totale. Spre exemplu in cehia sunt 275mii insa toata Cehia este cat 2-3 judete ale Romaniei deci procentual acolo traiesc mai multi decat la noi.
Sunt preluate datele oficiale daca ne raportam la alte state. Cand se vorbeste despre Romania nu este asa. Se duce o puternica campanie de intoxicare pentru ca tiganilor trebuie sa li se gaseasca un stat care sa raspunda de ei. S-a ales pentru asta Romania. De aici s-a nascut si numele de rrom apoi cel de rom cu tot cu limba romanes. Aceste termene sunt false, menite pentru a crea confuzie. Numele de ´´rom´´ nu trebuie acceptat ... Ei au intrat in Europa cu alt nume. Sa si-l pastreze pe ala si sa nu-l face de ras si pe al nostru. Reteaua Soros Open Network isi spune cuvantul si in aceste marlanii.

Doreen spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.