Nota 10 pentru Natalia Gordienco și Gabi Sofia Volociuc

Publicat de Dragoș Galbur la 29 octombrie 2011


Recent, buna mea prietenă Gabi Sofia Volociuc, m-a invitat la un eveniment cultural, unde dânsa urma să cânte împreună cu Natalia Gordienco, piesele de pe noul ei album ”Cunună de flori”. 
Vorba cântecului ”oameni și locuri dragi, și tu care îmi placi, sunt toate aici la doi pași”, ei uite exact de asta am avut parte la evenimentul Profy cu interpreta Natalia Gordienco și Gabi Sofia Volociuc, bloggerul nr.1 la capitolul modă în Moldova. Apropo, Gabi are o voce extrem de frumoasă și a meritat premiul din plin, respect și bravo ei!
M-a uimit însă cel mai mult faptul că noul album al Nataliei este exclusiv în limba română, cu cântece din folclor care bat la inimioară, asta în contextul în care Natalia e vorbitoare de limbă rusă. 
Cine mă cunoaște sau a auzit de mine, știe care e poziția mea față de ceea ce-i legat de limbă, neam, istorie și nu ultimul rând ocupația sovietică. De aceea mare mi-a fost uimirea și extrem de pozitivă, când am văzut că Natalia vorbește limba româna mai corect decât mulți românolingvi din țară, cu ”ce”, dar nu ”și” în loc de ”ce”.
Pe mine, personal, cu asta mă cucerește absolut oricine, pentru că eu admir și respect oamenii care vorbesc dulcele grai românesc și care promovează cultura noastră românească, indiferent ce etnie au și indiferent cum, prin cântece sau alte metode.

Nota 10, semnat Dragoș Galbur.

Pentru a face download la noul CD al Nataliei Gordienco ”Cunună de flori” intrați aici: CLICK

1 comentarii:

Reclame spunea...

Bravo Nataliei și îi urăm succese în continuare.

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.