ProTV Chișinău dezinformează obraznic !

Publicat de Dragoș Galbur la 12 ianuarie 2012


Că ProTV ultima vreme e un post TV demoralizant și degradant, știm cu toții, dar dezinformarea nu mai poate continua în halul ăsta, mai ales în cazul dat, când se referă la orașul Bălți.
Deci, cazul de astăzi, știrea aceasta: http://www.protv.md/stiri/social/o-femeie-gravida-si-bebelusul-acesteia-au-murit-in-maternitate.html, Pro TV menționează în titlu precum că femeia și bebelușul au decedat la maternitatea din Bălți, și că e mare tragedie la Bălți. Nu, incorect, minciuni, dezinformare, lipsă de profesionalism, jurnalism de câcat. Ei se contrazic singur pe ei, citiți titlul, apoi citiți articolul, apoi citiți ce scriu eu, că știu mai bine.

Așa a fost în realitate:

1. Femeia gravidă a fost adusă în moarte clinică de către soțul ei la intersecția Bălți - Glodeni, de unde a fost preluată de o ambulanță, (ambulanța a ajuns în 5 minute). Pe drum spre Bălți medicii au efectuat toate măsurile de resurscitare, dar în zadar, era prea târziu.
2. Femeia a fost adusă la maternitatea din Bălți în moarte clinică, fără oarecare semne de viață. Logic, fătul la fel era mort.
3. Femeia este din Pârlița, raionul Fălești, deci la Bălți nu e nici-o tragedie, tragedie e la Pârlița, iar maternitatea din Bălți n-are nici-o legătură cu decesul acesteia.
4. ProTV nici măcar nu s-a interesat ”personal” despre acest caz, făcând știrea din zvonuri.
5. Analfabeților !
Din DEX: 
BEBELÚȘ, bebeluși, s. m. Copil mic în primele luni de viață. – Bebe + suf. -ăluș.
CORECT copilul nenăscut încă se numește FĂT
FĂT m. (la om și la mamifere) Organism în stadiul intrauterin de viață, din momentul când începe să se miște și până la naștere;
6. Astăzi a avut loc autopsia femeii și fătului de către medicii legiști. Cauza decesului va fi anunțată după toate examinările de rigoare.

În concluzie, femeia gravidă nu a decedat la maternitatea din Bălți și nu încercați, chiar dacă indirect, dar obraznic, să deteriorați imaginea medicilor. Mai deschideți cartea... toje mne jurnaliști.

5 comentarii:

Dan Miller spunea...

Nu e prima data, si nu doar ProTV, toate televiziunile de la noi sunt de rahat. parerea mea.

Dragoș Galbur spunea...

Sunt și destul de ok, de exemplu Publika, TV7.

Anonim spunea...

а кто то недавно ругал публику за сюжеты о туалетах и гигиене в селе, где вы работаете медиком:))

Dragoș Galbur spunea...

Eu nu lucrez medic în sat ocupante.
Când e de critica, critic orice și pe oricine, chiar și pe mine.
ghighieno ce ești :)

Anonim spunea...

судя по вашему последнему комментарию вы противоречите сами себе Драгош,указав что вы владеете русским языком (в разделе о себе) не можете ответить Anonimu достойно,причем ещё и это громкое слово "OCUPANTE".контролировать себя нужно вы же врач!
P.S:а статья ваша хороша

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.