Republica Moldova: De pe 01.02.2012 plătim mai scump la stomatolog

Publicat de Dragoș Galbur la 31 ianuarie 2012


De mâine, 1 februarie, intră în vigoare Hotărârea Guvernului nr.1020, din 29 decembrie 2011, care prevede majorarea prețurilor la serviciile stomatologice prestate de instituțiile medico-sanitare publice, serviciile acoperite din fondurile asigurării obligatorii, prestate de instituțiile medico-sanitare publice și private din Republica Moldova.

Mai pe scurt - vai și amar de moșnegi și de babe ! Activez în domeniu și vă spun cinstit - oamenii de vârsta a treia nu au bani, sunt extrem de săraci. Și așa când le zici să achite acolo 16 lei pentru o consultație mai nu leșină pe coridoare. Dar astea-s așa, sume mici, mai jos vă prezint a 5 filă din anexa nr.3 a hotărârii propriu zise, unde prețurile sunt pur și simplu turbate pentru domeniul public (coloana a 4-a ăștia-s leii):
Desigur că cei de sus pot motiva această scumpire prin faptul că s-ar fi scumpit materialele stomatologice, dar nu e așa, materialele stomatologie au rămas la aceleași prețuri. Poate e straniu, de ce eu nu mă bucur, fiind medic stomatolog, de aceste scumpiri, însă eu mai întâi sunt cetățean al acestei țări, apoi medic, blogger ș.a.m.d. și taaaare mă mai doare inima când îl văd pe om că-l doare, și-i arde acuma, dar n-are bani, iar fără bani... O scumpire nejustificată, părerea mea, în contextul în care salariile au rămas aceleași (ei zic că din aprilie vor crește, aha, cu așa datorii la FMI, precis).

Respectiv, odată cu majorarea prețurilor în instituțiile medico-sanitare publice, vor crește, logic, și prețurile din spațiul privat, care și așa sunt pe alocuri exagerat de mari.


PS: Dacă se strâng la un protest antiguvernamental 10 mii de moldoveni cu dureri de dinți, ap' o sfeclit-o și fulgerii, și scuții, și aieii, și etc, etc, etc.

Tarifele Serviciilor Medico Sanitare Stomatologie