Deplasările maselor în timpul incidentelor din 25.03.2012 [GRAFIC]

Publicat de Dragoș Galbur la 26 martie 2012


Ieri, poliția municipală și regimentul de patrulă și santinelă SCUT și-a demonstrat a miliarda oară incapacitatea de a gestiona o manifestație publică de proporții. 

Ce zice legea? Legea zice, că orice adunare publică până la 50 de persoane este clasificată drept flash mob, pentru adunări de peste 50 de oameni e nevoie de autorizație de la primărie (asta așa, popular-băbește zis). 
Cum se face că: 1. S-au strâns 150-200 de persoane în perimetrul Arcului de Triumf?
2. Dânșii au aflat despre schimbarea traseului marșului nostru, care am refuzat să mergem pe la Ambasada României, aflând că acolo ne așteaptă provocări (și din lipsă de timp tot)? De unde?
3. Oameni cu cape și mănuși de kick box, cu fețe acoperite, măști, chestii, se deplasează la ora 17, în toiul după amiezii, prin centrul orașului, în fața guvernului, fără nici-o emoție?
4. Oameni agresivi, beți/drogați se deplasează liber, trecând str. Pușkin, blocând traficul rutier și în fine, blocând întreaga intersecție str. Pușkin cu Ștefan cel Mare?
5. Agresează fizic și verbal participanții unui miting/marș AUTORIZAT de către primăria or. Chișinău?
6. Poliția nu reacționează prompt, lăsând, parcă, breșe în cordoanele sale, special pentru interacțiunea directă între cele 2 tabere?
7. Nimeni nu a fost reținut?

Întrebări îs prea multe. Răspunsuri din păcate nu-s. Ca de obicei.

S-a vrut sânge. S-a vrut haos. S-au vrut dosare. Poate scoaterea în afara legii a tot ceea ce-i românesc?


Mai jos, de unde am putut, de unde n-am putut, am reprezentat grafic așa cum am văzut eu altercațiile de ieri, ineficiența poliției și buna organizare a boxerilor și mutrelor provocatorilor din tabăra adversă.- culoarea neagră - noi
- culoarea roșie - spurcații
- culoarea verde - SCUT și poliția


1. comuniștii, liga tineretului rus, partidul patrioții moldovei, careva școli de box, persoane dubioase, agenți SIS provocatori. Toți vin dinspre Bănulescu Bodoni, se strâng lângă Arcul de Triumf.

2. În câteva minute ocupă, foarte organizat, întreg segmentul de intersecție a str. Pușkin cu Ștefan cel Mare. Noi ne apropiem. Poliția formează 2 cordoane și nu reacționează mai departe de loc. Spurcații aruncă cu ouă.
3. Al doilea cordon, încearcă disperat să-i împingă înspre Gemenii pe comuniști. Mulți rămân în afara cordonului.
 4. În partea dreaptă se încep altercații, situația scapă de sub control. Se bat. Poliția se împinge acolo cu nu știu cine, crează impresia că lucrează. În punctul 2 din imagine, din stânga, noi, rupem primul cordon și vrem să-i înconjurăm pe spurcați. Tot au loc altercații și aici.
 5. Îi înconjurăm. Au loc ceva bătăi. Cu poliția, cu dânșii. Poliția împinge într-o partea gloata roșie, ei scapă prin altă parte și se intersectează cu ai noștri.
 6. Continuăm marșul spre PMAN. Spurcații ocolesc cordonul dinspre Pușkin și încep a ne urmări de pe margine.
 7. Aproape toți spurcații scapă din cordonul de la Gemenii și alergă înspre noi. Lângă Arc, ne intersectăm. Iar ceva pumni, picioare, bețe. Poliția era în Caraibe probabil. Comisarul Mușuc își etala noii jeans și geaca de primăvară, fashion, glamour. Ce mai...
 8. Coloana merge înainte. Ajungem la Bodoni. Câțiva spurcați din nou ne blochează drumul. Poliție taaare puțină. Iar bătaie. Bețe. Pumni. Scuipături.
 9. Aleargă disperați scutierii care au făcut cele 2 cordoane la Gemenii și după câteva minute fac un nou cordon pe Bodoni. Aici a avut loc o bătaie mai serioasă în urma căruia un scutier a ajuns la Urgență (ori polițist).
 10. Spurcații se grămădesc toți la colț cu Bodoni. Vreo câțiva ocolesc din nou cordonul din partea florăriei și ies la Hașdeu. Dar puțini de tot deja. Noi eram prea mulți. S-au retras. Înjurături, chestii, aici nimic serios.

Concluziile vă aparțin.

8 comentarii:

Anonim spunea...

Concluzia - dacă nu era comanda explicită de la Voronin să nu se bage comuniștii, era să fie rău de tot.
Și dodoniștii au stat deoparte, și Șelin, și partidele ruse, găgăuze.

Dragoș Galbur spunea...

Ei hai. Și ăștia cine-s? http://1.bp.blogspot.com/-OknsHdtdn-g/T2-Fvla9NCI/AAAAAAAAFcM/E1u0sUkwSXc/s200/Pavel-Grigorciuc.jpg
Îți spun eu. Aripa tînără a PCRM. Comsomolul de la Ciocana.

Anonim spunea...

Nu-i știu eu pe-aiștea de la Ciocana. Din acei care ies la TV a fost cineva?

Dragoș Galbur spunea...

Din tineret de la comi mai mulți.

ULTRAS ZIMBRU spunea...

Dragoș, ai uitat de faptul că toate acele persoane care strigau tot felul de înjurături (marea majoritate din ele sunt bine văzute și auzite în video de la această manifestație) de fapt trebuie trași la răspundere în legătură cu INSTIGAREA LA URĂ INTERETNICĂ. Ce presupune dosar penal de fapt. Dacă în cadrul marșului erau prezente lozinci politice precum ”jos comunismul!”, lozinci anti-rusești nu erau. Pe când de cealaltă parte, la mod direct era insultat poporul român, țara România, și simpli cetățeni ai Republicii Moldova de etnie română.
Toate fețele și vorbele provocatorilor au fost filmate. Este nevoie doar de le scos în evidență pe fiecare în parte - fața, și ce a strigat. Și, chemat la secția de poliție pentru lămuriri și întocmirea dosarelor.

Garbuz, tras la răspundere penală pentru provocarea incidentelor în masă și scandări xenofobe.

Numai cine să se ocupe de toate acestea ?! :)

Dragoș Galbur spunea...

Garbuz, din câte am aflat azi, a cam belit pula. Nu cred să-l închidă, dar bani frumușei o să dea ca să scape.

Robert spunea...

Concluzia e că incidentele astea sunt încă o dovadă pentru necesitatea urgentă a Unirii.

Anonim spunea...

va veni timpul și veți face Siberia pentru înaltă trădare față de Patrie împreună cu ocupanții din România!

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.