Eu, românul, sunt inteligent de periculos. [FOTO & VIDEO]

Publicat de Dragoș Galbur la 26 martie 2012

Sunt mereu cu frica-n sân
Că îmi pierd dreptul de român.

M-am trezit la 6.20. Ceasul s-a schimbat cu o oră înainte. Nu puteam dormi. Poate fiziologic, poate emotiv. Doar azi e marșul, cum care? Cel consacrat zilei de 27 martie 1918, atunci când România a revenit la normal, când s-a unit Basarabia cu Țara Mamă, România. Lăsând istoria deoparte. E o zi cu responsabilitate, multă, că doar (ina)micul nu doarme.


Stau. Ziua trece. Nu fac nimic. Stau și mă uit la ceas. Hai, încă un pic, încă un pic. E 15.00, trebuie să mă îmbrac. Mă gândesc, mă îmbrac în maioul din Cernăuți, și spiritul din Bucovina trebuie să asiste la marș.

Peste 2000 de oameni au mărșăluit pe străzile Chișinăului
Mă pornesc. Emoții. Cele 3 stații au durat parcă 2 secole. Am ajuns. Merg pe jos de la Ciuflea spre Academie. Ajung, întind capul după colț, ce văd? România. E aici. Aproape. În fața mea. Dar parcă am mai văzut-o?! Dar nu. E alta, mai tricoloră, mai entuziasmată, mai de toate vârstele. Tac. Respir adânc. Mă întâlnesc cu băieții. Îi cunosc, aproape pe toți. Vin și necunoscuți și mă salută. Îi salut și eu. Îi iubesc, dar nu-i știu. Îmi convine. Întâlnesc stomatologi de-ai mei. Mari, doctori în științe. Mă mândresc. Mă dau într-o parte. Lângă pasajul subteran. Zgomot, cutremur, cântec, din metrou? Nu, noi n-avem metrou. Din subteran ies ~80 de românași. Făcuți, făcuți bine, frumoși, entuziasmați. Câți suntem în scuar la Academie? O mie? Nu. Două? Poate, dar parcă mai mult. Lasă, două deja e bine.

Drapelul transnistrean - culmea patriotismului moldovenesc
Pornim. Când? Acum. Poliție. Multă. Fețe cunoscute, aceiași scutieri, mici, speriați, dehidratați. Mergem, cântăm, ne cutremurăm, românizăm, plângem, ne bucurăm, întinerim, îmbătrânim, murim... ne naștem din nou. Mergem. Frumos. Tricoloare.

Comsomolul Ciocana în acțiune. Denis Doga și Pavel Grigorciuc
Bulevardul Ștefan cel Mare intersecție cu Pușkin. Stau. Boii stau. Nu, nu pasc. Rag. Mulți? Nu. Puțini. Pasc. Nu știu cum și de unde dânșii se plasează perpendicular pe Ștefan. Ocupă segmentul de pe Pușkin. Logic. Ei Pușkin. Noi Ștefan. Ei strigă Ștefan, paradoxal. Noi nu strigăm Pușkin, logic. Poliția... Pute a câcat. A urină, peste tot. Au făcut pe ei. Comisarul capitalei, Mușuc, are ochi ca la Marlyn Manson. E drogat? Nu. E speriat. Tare? Nu, nu tare, colosal ! Situația scapă de sub control. Întorc capul să văd pe unde se poate trece. Totul e blocat. Comuniști. Polițiști. Mă deplasez prin mulțime cu ușurință. Cine-s eu? Provocator. Ha. Nu. Stai oleacă. Eu îs Dragoș Galbur. Carne și oase. Întorc capul, ai mei de la Zimbru gata de luptă. Haiduci. Eroi. Români. Noi nepoți de-a lui Ștefan, chiar pe Ștefan. Ei pretinși patrioți, chiar pe pulă.

Începem. Ne împingem. Încercăm să rupem cordonul de polițiști. Mă bag primul. Din stânga. Îl rup. Și ce? Și nimic. Comuniștii aruncă cu ouă. Strigă Moldova, URSS, ebati rumîn. Au niște steaguri stranii. A Transnistriei printre ele. Pizdeț. Ne rupe pe noi. Îi rupem noi pe dânșii. Eu strig. Cineva îmi bagă camera video în față. Moldnews. Presă de partid. PCRM. Creier.rar se dezarhivează. Stai. Ei m-au făcut varză în știrile lor. Vino aici. Poc. Pac. Camera sare. Mustața sare. Nu a mea, logic. Mi se bagă un oarecare Tiurin, șeful lor. Îmi vorbește în rusă. Dar eu îs român băi. Care rusă? Pleosc. Legitimația de jurnalist la mine în mână. Furt? Nu. Trofeu. Mă calci pe coadă, îmi scuipi în suflet. Mă răzbun. Sunt din Bălți. Am dreptul. Nu sunt rău. Răutăcios - da. Plutesc. Entuziasmat. Sunt cu nasul pe sus. Răspund, cu ură... Câcatule ! Îmi place de mine.


Apropo,”știri” făcute de moldnews despre mine: (eu nu am făcut parte niciodată din nici-o organizație de genul, și nici de alt gen)
http://imageshack.us/photo/my-images/804/asdasdav.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/545/wqeqewq.jpg/
 


Îi batem. Îi ocolim și mergem. Ajungem. PMAN. Dansăm, euforic. Ne felicităm. Cu ce? Nu știu, dar e plăcut. Victorios. Pornim. Mergem. Bănulescu-Bodoni. Porcii ies din nou la rampă. Bătaie. Tăticii care au luptat în Transnistria trec pe prima linie. Îs mai multe focare de altercații. Văd un băț, mare de 3 metri. Poc. Pac. Peste capuri, boturi, chipiuri. Sar și eu. Cine bate? Al nostru. Bine dar. Dă-i frate. Poc. Pac. Un scutier jos. Sânge. Îmi pare rău. Mai departe. Vin întăriri la scutieri. Ne retragem. Băgăm piciorul. Mergem spre scuar la Operă și Balet. Ajungem. Fug înainte. Ajung printre primii. Urc sus. Filmez. Vin ai noștri. Se intonează imnul - Deșteaptă-te Române! Plâng. Mă cutremur. Îmi șterg la lacrimile. Tac.

Începem. Cântăm. Strigăm. Dansăm. Ardem. Ne stingem. Ardem din nou. România. România e aici. E vie. E tricoloră. Dansez. Nu mai pot, dar dansez. Sunt entuziasmat. Gata. Se încheie. Sunt fericit. Am utilizat noțiunea de ”a trăi” exact cum scrie în DEX. Sunt mândru. Vin acasă. Nu-mi ajung cuvinte. Încerc să le găsesc. Le găsesc. Le scriu pe blog. Mă împărtășesc cu voi. Trăiesc. Eu. ROMÂNIA! Sunt eroul propriei mele vieți.

39 comentarii:

Anonim spunea...

Тупое румынское животное!

Anonim spunea...

so pishat pe dansu sluga de la Moldnews

Anonim spunea...

А чего в Израиле не остался на ПМЖ?) Там вроде тебя обитают товарищи) Такие же пГавые =)

Dragoș Galbur spunea...

mai scrieți băi, îmi place, mă alimentez cu negativismul și ura voastră :)

Anonim spunea...

Драгош, а ты не боишься что твоя политика приведет к гражданской войне?
Что Молдова разделится, и это разделение не будет в пользу так горячо любимой твоей Румынии?

Anonim spunea...

Bravo d-le Galbur. Tineti-o tot asa! BPR! Eu cred ca ieri a fost abia inceputul! Era timpul! Multumesc! Va respect!

Dragoș Galbur spunea...

Nu băi, nu mă tem. De ce? Pentru voi sunteți doar o minoritate, maxim 14% din populația țării. Noi - restul.

Dumitru Brinzan spunea...

"Noi nepoți de-a lui Ștefan, chiar pe Ștefan. Ei pretinși patrioți, chiar pe pulă.".

Super :)

Anonim spunea...

Imi place cum iai rupt legitimatia :). Data viitoare va fi mai prudent el si inca cativa rusi.

Dragoș Galbur spunea...

Abia aștept data viitoare :)

Anonim spunea...

Galbur se pare ca tu ai luat putina pizdeala in tinerete la Balti... lumea te stie cit de curajos esti cind sinteti multi. cind esti singur esti un kikat unul care face pe dinsul... au povestit baietii cum te-ai kikat odata la balti (in sensul direct al cuvintului). ai mincat pizdon. si las-o mai moale mare roman... de alde tine e plina romania. sinteti pizdosi pina la un moment... il stii care razboaiele este o dovada... niste kikacioshi sinteti mai...

Dragoș Galbur spunea...

Grivei, roade un os.

Anonim spunea...

da tu Galbur suge mai departe sula romanilor.... tu te pricepi de minune la asta... ai o experienta bogata... dar e interesant cum un deplasat mental a fost admis la stomatologie?

Dragoș Galbur spunea...

i-am dat muie lu' mă'ta și m-au admis.

Anonim spunea...

Bravo!
nu le atrage atentai țâncilor..:)

Serj spunea...

Eşti nebun Dragoşe da dacă sincer mai dă-i sulii de imbecili. Lumea sa comportat frumos cu ei dar tot şi-au băgat piciorul şi nici măcar limba nu au învăţat-o că мне ето не нужно, вы знаете русский язык. Cel mai interesant că nimic din asta nu s-ar întâmpla dacă nu ar fi scurmat în cur şi ar fi lăsat lumea să mărşăluiască liniştită. Şi vor zice că tot unioniştii au început totul.

Anonim spunea...

Iai intors legitimatia? :)

Anonim spunea...

am o viziune si ea este ca daca esti venitic stai acasa si cautati de treaba si nu'ti baga nasul unde nu'ti fierbe oala, cat de porc trebu sa fii sa vii sa strici sarbatoare romanilor, ca protest as dori la urmator miting al vagabonzilor rosi sa'i frecam bine =))) BPR. e timpul sa u mai fim calcati...

Dragoș Galbur spunea...

Nu. Poate mâine. Dacă se mai încălzește afară.

Anonim spunea...

Galbur eu stiu ca tu iai muie.... lista celor care ti-au dat este una mare.... si inca esti dornic de a lua muie....
si inca ceva boule. eu despre mama ta nu am vorbit nimic. ca esti koncenyi o stiu toti... in special fostii tai colegi de la stomatologie. mare majoritate te konsidera de pidar si gnida... de fapt ca si fostii tai colegi de la liceu de la Balti...
ai fost muist asa si o sa ramii...
sanatate sa ai pentru a mai face muie si in continuare.... poponarule...

Dragoș Galbur spunea...

:) educat de ragi

Anonim spunea...

basarabean, deci român!!!...

Anonim spunea...

Драгош, не всем молдованам нравится Румыния.
Не мечтай что их только 14%, их намного больше.

Anonim spunea...

AICI E ROMANIA !!!

Misha spunea...

o rusine sa citesti cele scrise de voi, nu in asa fel se ajunge la un rezultat!!!

Dragoș Galbur spunea...

nu citi.

te sustin spunea...

Bravo Dragos! M-a emotionat articolul tau si video-urile postate de InConstantin. TARE ash fi vrut sa fiu acolo. Consider ca atunci cand te calca pe coada, scuipa cat de tare poti. Foarte bine.

Anonim spunea...

Traiasca Romania Mare!
Respect mare pentru Dragos Galbur si toti cei care inca apara identitatea poporului roman!

Alexandru Gujuman spunea...

Ma cuprinde fericirea cand vad ca inca sunt oameni ce nu au uitat adevarata noastra identitate!
Bravo Dragos Galbur, pntr. ca nu esti indiferent

Anonim spunea...

Celor care comentați malefic sub "Anonim": dacă nu aveți sînge să comentați sub numele propriu, înecați-vă în frustrările voastre!

R. spunea...

Felicitări de la Târgoviște! Nu ești singur.

Radu cel Frumos(Românul) spunea...

Dragoş daca ai fi rugat ai putea face rost de inca un suvenir?de preferat sa fie de la nit ca tare-mi place postu asta,nu stiu din ce cauza dar ma alimenteaza cu energie pe intrega zi xD

Anonim spunea...

Celor straini de acest neam si pamant le doresc sa se care la Patria-mama care ia facut,daca nu le place unde se afla sa plece la cei care-i platesc,din pacate exista multe secaturi si cozi de topor- sa plece cu stapanii lor, hijos de puta ce sunt...

Vlad Demerji spunea...

respect maxim!!!!

Vlad Demerji spunea...

Capul sus Dragos!!!

Anonim spunea...

esti ca pavlicenco, rău, nazist şi fascist. -e ruşine de părinţii tăi

Radu Românul spunea...

ba eroilor ia frecatio pe saiturile voastre comuneace!!!

Adrian spunea...

Atunci când v-au bătut râturile poliția la 7 aprilie 2009 v-ați plâns ca curvele prinse in flagrant, acuma o faceți pe eroii, trădători și prostituate ce sunteți..... România, boschetara Europei, a reușit să facă unirea numai prin impunerea armelor, poporul Moldovei niciodată nu a dorit-o. România - țară vai de capul ei, a reușit să țină acest teritoriu nu mai mult de 22 ani, Bucureștiul oficial nici acum nu vă susține, gloată aq degeneraților infantili și gerontofili; vă faceți de rîs numai, nenorociților.....

Radu Românul spunea...

adrian marsh la cotet mancurtule!curva proletarialista!

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.