Eu și Ea. Povestea noastră de dragoste.

Publicat de Dragoș Galbur la 13 martie 2012
Sunt mai mare decât dânsa. Suficient de mare încât să nu risc să fiu castrat chimic în caz de ceva.  Dar nici n-am pretins niciodată la trupul ei, am pretins doar la inima ei, la dragostea sa, atât. Dragostea pe care așa și n-am primit-o, eu în schimb, iubind-o orbește, probabil chiar și astăzi.

Ne-am cunoscut, de fapt, în 1991, când ea abia se născuse. Atât de inocentă, micuță, stresată de țipetele și pretențiile celor din jur. Eu aveam 3 anișori, nu eram cine știe ce entuziasmat, însă oarecum o cunoscusem și asta îmi era de ajuns.

S-au scurs anii, iar noi, aflându-ne unul lângă altul nici nu prea ne mai atrăgeam atenție. Ea era ocupată cu chestii d-ale sale, ținea cu tot dinadinsul să arate cât mai bine în fața altora, nu și a mea. Eu, încetișor, cu liceul, apoi universitatea, rutină, mă făceam și eu că nici n-o cunosc. În 2006 începusem a flirta, intrigant, duios, dar fără mari obligațiuni. Bani, asta începuse să ceară dânsa, chiar dacă indirect. Ei bine, zic eu, ele toate acuma necesită bani, cheltuieli, ”investiții”. Eu bani nu aveam, tata s-a oferit să mă finanțeze, sperând și el că poate va fi totul bine, că doar în secolul 21, să fim serioși, banii adesea chiar aduc fericire.

În 2008, am părăsit-o, am plecat peste ocean la alta. Maaamă ce-mi mai făcea din ochi și mă ademenea și aia. Astălaltă, începuse a face zarvă. Țipa că am părăsit-o, că o înșel cu alta. Dar cum naiba s-o părăsesc dacă noi nici măcar nu ne iubeam, nici nu aveam o relație normală? Și atunci, dânsa, știind că sunt un tip așa mai sentimental, a început a-și folosi principala armă - dorul. N-am rezistat și după 4 luni m-am întors la ea. Și... a început. Eram lulea frate, lulea. Am redescoperit-o, am înțeles că nu pot trăi fără dânsa, eram gata să-i dau tot ce am, să mă sacrific pentru ea. Ea, mândră că mă învârte în jurul degetului, profita și tot cerea, bani, bani, jertfă. Din 2006, până în 2008, de când ne cunoscusem mai bine, am cheltuit cred că vreo 3000 și ceva de euro. Pentru mine nu prea conta asta, o iubeam, ea însă, a dat de gustul lor, al banilor.

În aprilie 2009, dragostea mea pentru dânsa a atins un punct culminant, mă gândeam chiar s-o iau de nevastă. Da, conștientizam că trebuie mai întâi s-o rog, s-o fac să se schimbe. Eram un simplu student, n-aveam atâția bani ca să-i satisfac dolianțele. Tata m-a salvat din nou. Cât trebuie, atâta, doar să fiu eu fericit. Și acum mi-aduc aminte că am vorbit serios cu ea, în aprilie, 2009. Mi-a promis că se schimbă, că devine alta, că n-o să mă mai scurgă de bani, de nervi, că o să mă iubească și o să-mi dea tot ce nu mi-a dat până atunci.

Au trecut 3 ani de atunci, am cheltuit peste 15 mii de euro pe dânsa. Când am ajuns să nu mai am nici-un leu, am rugat-o, să-mi dea, ori să-mi împrumute și mie 1000 de lei pe lună, că absolvisem universitatea și n-aveam nici-un leu în buzunar, iar de lucru nu prea. Ea, auzindu-mă, mi-a dat o palmă și mi-a țipat: ”N-am!” Pe când altora, li se lăuda în gura mare că are bani, că în ultimii ani s-a îmbogățit, a prosperat. În acel moment dragostea mea s-a clătinat... Am luat-o într-o parte și i-am zis, păi atâția ani împreună, atâtea ori am riscat pentru tine și mi-am pus viața în pericol, atâția bani băgați în tine, iar acum când am și eu nevoie de ajutor, îmi întorci spatele? Ea s-a uitat lung cu o privire pătrunzătoare la mine, apoi clipind brusc de câteva ori din ochi mi-a zis: ”Știi, nu te-am iubit niciodată ! Am profitat de tine, ce eram să-ți fac dacă te-ai îndrăgostit copilărește de mine?! Acuma ajutor vrei? Pfff, dute la altele și cere ajutor, mie nu-mi mai ești interesant. Nu mai vreau să aud de tine!”

Am început a plânge, dar nu m-am dus, am stat și stau locului în continuare. Stau, privesc peste geam, o văd cu alții, cu mulți bani, mașini și case, și simt că oricum o iubesc. O iubesc poate pentru că-s prost și naiv. Plâng, sufăr, și totuși sper că într-o zi, ea se va schimba, va prinde la minte, se va întoarce la mine și vom fi fericiți împreună până la adânci bătrâneți...

Astăzi i-am trimis un sms, dar nu mi-a răspuns...


PS: EA E MOLDOVA !

19 comentarii:

SEO spunea...

Ai numit-o indirect curva in penultimul abzat. Cred ca bine ai facut; e profitoare rau iubita asta a ta/ a noastra...

Anonim spunea...

Se va schimba cand va iubi inima, nu luxul.

Anonim spunea...

...cred, ca in aceasta poveste, de dragoste se regasesc multi,dar nu toti continua naiv sa iubeasca,pentru ca asta nu e dragoste. Dragos,e o obsesie,o femeie pe care nu ai avut-o cu adevarat!..oricum ,cred ca vei gasi in final dragostea adevarata si reciproca pe care o meriti!!!Iti doresc tot binele din lume!!

Anonim spunea...

mi-a placut abordarea, doar atit pot spune:" e super tare frate!"

Anonim spunea...

bravo mi-a placut mult!

Anonim spunea...

Relatia aceasta o sa dureze atit cit va fi plin buzunarul.Las-o!O sa-ti treaca!Ai nevoie de o fata sufletista, care sa te asculte si inteleaga.
Bravo pentru sinceritate. Daca ai inceput sa spui despre asta in gura mare inseamna ca sufletul incepe a se tamadui.Curioasa sint pentru ce atunci ai iubit-o. Are vre-o calitate ori numai defecte?
Esti tinar. Toata viata o ai inainte. E undeva si te asteapta. E sincera, cuminte, grijulie si adevarata. Ai s-o gasesti. Forta!

Anonim spunea...

fă un film despre asta

Dragoș Galbur spunea...

prea costisitor ar fi un film :)
poate o carte, mai încolo, la bătrânețe)

Joric spunea...

Așa-s fetele estea.Pană nu te arzi,nu te înveți :D Nu ești unicul care a trecut prin asta. Iar cel mai bun leac contra dragostei.... Vre-o săptămână de baluri prin discoteci,si trece :D

Anonim spunea...

Din păcate băieţii buni "aparţin" fetelor "rele" şi vice-versa.

Anonim spunea...

O mica corectare "povestea mea de dragoste".
Da-o naibii... LG (life's good) si la fel este prea scurta ca sa te complici cu nimicuri...Pt ca ea este un nimic ;) All the best !

Dragoș Galbur spunea...

Pentru cei ce n-au înțeles: postarea e despre Moldova :)

Suporna Sarkar spunea...

Nice Blog ! Thank you for your very nice articles. I look forward to visiting your site in the future! I like this very much.
Methods of Modern Farming

Maxim Potirniche spunea...

pina la urma am crezut ca folosesti o figura de stil,ca prin "iubita ta" subintelegi altceva de care erai indragostit...a fost sa fie,respect!!!

Anonim spunea...

Dragos, nu stiu de ce, dar am impresia ca tu suferi si din cauza unei dragoste pierdute pentru o femeie, nu numai pentru patrie. Sa dea Domnul sa-ti gasesti sufletul pereche si sa va iubiti pina la adinci batrineti. Cum se vede tu esti capabil de dragoste adevarata!!!!!

Dragoș Galbur spunea...

no comment :)

Anonim spunea...

Dragos oare la fel ea va proceda si cu mine?(iubirea asta comuna) nu vreau sa ma frig si eu, nici nu vreau sa o dezamagesc pe ea... ce sa ma fac ? :(((
si am intales cand cu adevarat este dragoste pentru ea pentru altcineva numai e loc, caci ea ocupa totul.

Alexandru Gujuman spunea...

nu dispera-ti, crede-ti ca va veni ziua cand se va schimba....
Se refera si la mine asta

paparuda spunea...

Și-n momentul în care mă panicaserăm pînă la tremur de suferința ta, am citit: ”P.S. Ea e Moldova!”.
Of, Dragoș, Dragoș :)

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.