1000 € pentru capul lui Lenin, 500 € pentru orișicare monument sovietic demolat

Publicat de Dragoș Galbur la 20 aprilie 2012Trecând de pe facebook pe blog, cu aceeași neastâmpărare și naivitate de adolescent scăldat în proprii hormoni de primăvară, tind și vreau să cred că ideea care mi-a venit recent are sorți de izbând spre a realizat. Asta, dacă se găsește un bun sponsor, sau hai mai bine să-i zicem un fel de Robin Hood al moldovenilor.

Lucrurile nu sunt destul de complicate și nici costisitoare pentru cei care au de unde. Țara Moldovei are o istorie extrem de bogată în evenimente, dar și mai bogată în domnitori ori generalizând, oameni mari.

Și atunci apare întrebarea, de unde și până unde, un sifilitc parșiv, datorită căruia au fost deportați/distruși aproape un milion de moldoveni în Siberia, ideologia și jisurile căprești ale căruia ne-au adus, nouă moldovenilor, numai necazuri, are mai multe monumente pe teritoriul Republicii Moldova, decât, spre exemplu Dragoș Vodă Descălecătorul, Bogdan Vodă Întemeietorul, Alexandru cel Bun, Ștefan cel Mare, Alexandru Lăpușneanu, Vasile Lupu, Dimitrie Cantemir, Alexandru Ioan Cuza, dar și mulți alții, pe care-i puteți găsi aici: http://www.basarabia91.net/2009/07/lista-de-domnitori-ai-moldovei.html

Nu ne place Lenin, așa că majoritatea cetățenilor ar prefera un monument al unui domnitor moldovean, decât al unui sifilitic comunist, rus și pleșcat.


Faza e următoarea, dacă apare acest Robin Hood salvator al națiunii, se preconizează a oferi 1.000 € pentru o statuie demolată a lui Lenin din orice localitate din țară și 500 € pentru orișicare monument sovietic din țară demolat sau distrus complet. Banii s-ar oferi la mână în schimbul materialelor foto și video din timpul acțiunii. Poliția nu are ce să le facă celor care demolează monumentele sovietice pentru că există lege, aprobată în 1994, care preveder demolarea statuilor lui Lenin de pe teritoriul Republicii Moldova, lege, în baza căreia a fost demontat și Lenin din Piața Marii Adunări Naționale. Totul e foarte simplu, nu? Rămâne de găsit un sponsor patriot :)

De ce anume sumele acestea? Pentru că anume sumele acestea sunt destul de convingătoare pentru cei care-și măsoară patriotismul în bani. Plus că demolarea unui monument ar necesita careva cheltuieli adiționale.


pentru cei care doresc să investească în țară și în arhitectura acesteia mă găsiți aici: http://blog.galbur.md/2010/01/blog-post.html


5 comentarii:

Anonim spunea...

hmmm, bună idee! Mai ales că și legea e de partea noastră. Așadar, cât ziceai acolo? 1000 de euro de statuie? Impozabili sau net? :)

Dragoș Galbur spunea...

cash :)

Anonim spunea...

ну как обосрались?

Adrian spunea...

„Și atunci apare întrebarea, de unde și până unde, un sifilitc parșiv, datorită căruia au fost deportați/distruși aproape un milion de moldoveni în Siberia,” - închei citatul

Și acum răspunde - Lenin i-a transmis in Siberia sau Stalin? Nu căuta nod in papură și mai studiază istoria, stomatologule!
Referitor la sifilitic parșiv - ai verificat personal aceste aberații, l-ai atins cu mâina?
Curvă româncă ce ești, luptător nenorcit cu morții și cu monumentele lor! Nu te-am văzut niciodată să le bați botul la cei din liga tineretului rus - organizația locală a ocupanților! Păi și este normal, unei românci chișorcoase îi este mai comod să lupte pe net cu monumentele, deoarece ele nu se pot apăra.

Radu Românul spunea...

"Adrian spunea..." dispari lepra lingatoare de rusafoni!

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.