O întrebare Nicoletei Eucarie, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie Română

Publicat de Dragoș Galbur la 4 aprilie 2012

În următoarele zile voi avea oportunitatea să discut cu preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie (ANC), din România, doamna Nicoleta Eucarie, în cadrul seminarului de la Poiana Brașov, unde se vor aduna cei mai importanți bloggeri din Republica Moldova. Dacă cineva are careva întrebări, neclarități la capitolul cetățenie română, poate să le adreseze în comentariile de sub postare, iar eu i le voi adresa d-nei Eucarie, după care voi posta răspunsurile pe blog. Îndrăzniți !

Mai multe detalii despre seminarul de la Poiana Brașov găsiți AICI.

9 comentarii:

Elena Rotaru spunea...

Doamna a declarat recent că cei care nu cunosc limba română nu vor mai primi cetățenie, însă personal continui să observ persoane necunoscătoare de limbă română, primind cetățenie românească atât în Republica Moldova cât și în Ucraina. S-a vorbit despre includerea unui exament/test obligatoriu, de cunoaștere a limbii române, a persoanelor ce doresc să dobândească/redobândească cetățenia, dar așa și nu s-a mai implementat. Ce măsuri se preconizează a fi luate în această privință? Mulțumesc.

Anonim spunea...

Am depus dosarul in 2006,la chisianu,am aparut in monitorul oficial partea3, intre timp am plecat peste hotare, la md mi-a venit repetat scrisori, nu stiu continutul lor, presupun ca am fost invitata sa depunn juramintul, au trecut 2 ani de la ultimele scrisori venite, ce sa fac acum, as dori sa merg pina la sfirsit si sa obtin cetatenia, cum procedez in continuare.multumesc mult

Anonim spunea...

Ma....aceeasi problema cu porcii si bovinele care la consulat vin cu traducatorii, ca vezi doamne...abia de stim sa zicem buna ziua. Daca este vreo schema preferentiala de acordare a cetateniei.merci!

victor spunea...

In ce caz se refuza acordarea cetateniei romana cetatenilor din R. Moldova. In 2010 si 2011, la cate persoane care au depus dosarul de redobandire a cetateniei romane le/a fost refuzata cererea? MS!

Anonim spunea...

Totusi care este termenul limita de procesare a dosarului pina la aparitia in monitorul oficial al ordinului?pentru ca nu este clar:altora le vine peste 6 luni,altora -peste 2-3 ani(cei care au depus dosarul in MD)?
MS

Anonim spunea...

O intrebare..simpla de tot..de ce un arab sau un chinez primeste cetatenie in circa 2-3 luni..nu hai sa zicem 4 MAXIMUUM!!! si asta cap coada..de la depundere-la buletin in mana..si un roman-basarabea tre sa treaca prin luni-ani de drumuri inutile..cheltuieli pe masura si o procedura: cel putin zis injositoare??? cel putin asta as intreba o eu..
si a doua daca mi s ar permite as intreba de ce sistemul de redobandire e creeat in asa mod ca oriunde pot aparea "intermediari"..sigur exista solutii fara investitii pentru a face sistemul sa mearga cel putin decent..

Aneta spunea...

Rugati, Va rog, Doamna sa initieze o reforma prin care functionarii Autoritatii pentru cetatenie sa fie obligati sa cunoasca limba rusa sau sa fie angajati traducatori de romana-rusa. Asta daca tot se ofera cetatenia romana rusilor care nu cunosc limba romana.

Pentru ca altfel nu e responsabil din partea unui functinar sa pofteasca in calitate de traducator o persoana la intamplare din cei prezenti. Ar fi binevenit sa fie traducatori, cu acte in regula, autorizati de statul roman. Asta daca tot se ofera cetatenia romana rusilor care nu cunosc limba romana.

Anonim spunea...

Buna ziua,spuneti-ne va rog,din ce cauza la Moldova-Balti nu ne prmesc sa depunem pentru certificatul de nastere,motivul e ca me-am schimbat numele,doar tot cu acest nume si am redobindit cetateniea,zic ca tatak e Ureche,dar eu sunt Urechii,am aratat avizul de preschimbare a numelui si totusi nu me-au primit documentele,mau trimis la Bucuresti,ce sa fac acuma?multumesc

Dragoș Galbur spunea...

răspunsul îl găsiți aici: http://blog.galbur.md/2012/04/adresarea-presedintei-anc-catre.html

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.