Patru zile de vis românesc

Publicat de Dragoș Galbur la 9 aprilie 2012


Există așa momente în viață, scurte, dar extrem de frumoase, despre care am putea spune că sunt precum visele ori chiar vise. Ei bine, atâta timp cât visez frumos, sunt fericit, trăiesc. Ultimele 4 zile le-am visat. Nu știu dacă am dormit, dar cu siguranță am visat.


Am visat că am fost în inima României, printre falnicii brazi ai bătrânilor Carpați. Am visat că eram acolo împreună cu niște oameni frumoși, paradoxal, dintr-o Moldovă a oamenilor urâți. Am visat că ne-au vorbit niște oameni mari, giganți, întruchipări umane ale noțiunii de intelectualitate. Ne-au vorbit frumos, util și nu în ultimul rând românește. Tot acolo, în vis, am aflat că uneori chiar și concurenții, poate chiar adversarii, pot fi buni prieteni sau cel puțin plăcuți interlocutori. Deci toți eram buni și pozitivi în visul meu.
Am visat ultimele 3 nopți că... mi s-a împlinit visul, că ne-am unit, că suntem din nou o Țară. Ha, interesantă prezența unui vis în alt vis. Zici că-s DiCaprio în Inception.

Prea aglomerat visul în evenimente, prea frumoase, prea dulci, prea românești.

Nu m-aș fi trezit niciodată, dar... sună alarma la ceas. Mă trezesc. Mă apropii de vamă, de control, de uniforme reci, de sârme ghimpate, bariere, oameni răi și urâți. Mă apropii de dura realitate.

Mulțumesc Departamentului pentru Românii de Pretutindeni pentru că m-a făcut să visez frumos în zilele din urmă, căci atât timp cât noi, tinerii, visăm frumos, iar visele frumoase au tendința de a deveni realitate, această Țară chiar are un viitor.

Iași, 09.04.2012

despre ce este vorba citiți AICI

12 comentarii:

Ovidiu Lungu spunea...

Frumos!!! Eu cred că ți se potrivește perfect stilul dat de exprimare.

Dragoș Galbur spunea...

Nu știu dacă e stil, e mai mult o zvâcnire. Azi de exemplu nu cred c-aș putea scrie ceva la fel :)

Tury spunea...

Ió-i'nvitam și pe blogării Pascaru și Isaev să se mai destupe la bibilici. A. Fornea, încă n-ó scrisă ninica despre meet. El îi maldavan, mândru.
=)) Și Luchianucilă ó fostă acolé? =))

Dragoș Galbur spunea...

Pascaru și Isaev nu sunt bloggeri, sunt niște propgandiști de modă veche, atâta doar.

Luchianiuc e ucrainean, nu văd nici-o problemă atâta timp cât omul e treaz la minte și are idee ce înseamnă România + că mai vorbește și limba română.

Tury spunea...

Aia e bine că-ntr-o vreme nu prea ne-nghițea pe noi românii. Probabil că acum le rupe mai bine-n română, nu știu, nu l-am mai umrărit că mândrul maldavn ucrainean m-o blocat pe feisbuc iar pe blogu-i rade toate comentariile. =)) =)) Eu tot îl văd în 2 luntrii cu o poart spre mandria unei Moldove de est de tip elvețian. =)) Cam pe acolo bate și Fornea. =)) Ăstora nu le treb'e Unire.

VdM spunea...

Perfect de acord Tury. Bani aruncaţi degeaba de Tolomac pentru propagandiştii ăştia mici, care nu ştiu să scrie în limba română. În acest timp, în RM, profesorii de limba română sunt daţi afară de directorii comunişti ai şcolilor şi simpozioanele lor nu primesc un leu de la DRP. E clar că nimeni nu are niciun interes ca RM să se unească cu România şi starea asta de fapt convine foarte multor sifonari şi profitori.

Dragoș Galbur spunea...

VdM, asta tu la mine te referi? Dacă da, faci păcate.

IVU spunea...

E necesar sa depunem toate eforturile noastre spre re-alizarea acestui ideal:
Re-Unirea cu România:
re-venirea la normalitate !

VdM spunea...

Dragoş nu mă refer la tine. Ştiu activităţile tale. Ce-ţi pot reproşa e folosirea Moldova atunci când e vorba de Republica Moldova şi legăturile mult prea strânse cu maldavropenişti profitori din bâcotele de "tineri basarabeni", vezi tagma de analfabeţi GIRB.

Anonim spunea...

zici ca in Moldova is oamenii reci si uriti da?

Dragoș Galbur spunea...

„dintr-o Moldovă a oamenilor urâți”

Cei cărora le aparține Moldova la ziua de azi chiar sunt reci și urâți.

Valentina Popa spunea...

Foarte frumos!
_____________
Vali de la Romanii de pretutindeni

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.