Am fost declarat la Procuratura Generală de către Gender Doc, pentru discriminarea homosexualilor

Publicat de Dragoș Galbur la 28 mai 2012

Astăzi, 28 mai, organizația non-guvernamentală GenderDoc-M, care promovează homosexualitatea și apără drepturile homosexualilor din Moldova, m-a declarat la Procuratura Generală pentru discriminarea gayilor și lesbienilor într-un articol scris recent pe blog, acesta: http://blog.galbur.md/2012/05/legea-homosexualilor-fost-aprobata-ce.html

Situația tensionată creată în jurul aceste legi a creat multe certuri, reproșuri și opinii în societate, în ultima perioadă. Ei bine, una dintre aceste opinii îmi aparține și mie. Am dreptul, parcă, nu?

Citez din textul lor:

„Dacă gayii și lesbienele, că asta ne interesează mai mult, vor încerca să facă parade prin Moldova, vor fi pur și simplu măcelăriți, bătuți, poate chiar uciși. Nu, nu ameninț, că n-am dreptul, doar constat. Când vine vorba de asemenea chestii, moldovenii tare repede se mobilizează și devin foarte agresivi, fiind posedați de o agresivitate din asta estică, slavonă sau nici nu știu cum să-i zic. Bătaie, bătaie și iar bătaie, în toți pidarii care vor încerca să promoveze dezmățul și desfrâul pe străzile Chișinăului sau în altă localitate din Republica Moldova. Măcar un milion de polițiști să-i păzească, că oricum pietrele și cocktailurile Molotov zboară departe dacă știi bine să le arunci. Dacă aș arunca și eu? Desigur. E sălbatic nu? Este, dar nu mai sălbatic decât să defilezi cu fundurile goale pe străzi ori să ții în mână un penis străin, așa, parcă special, să te vadă toți copiii și bătrânii din jur. NU E NORMAL!”, - scrie bloggerul.

Acest articol conţine mai multe încălcări despre care ţinem să vă informăm. Iată unele citate de care am fost îngrijoraţi şi care merită a fi cercetate de către Procuratură, se arată în documentul depus de “GENDERDOC-M” la Procuratura Generală.

Ei bine, primul lucru pe care l-am făcut, doar din rugămintea unor persoane apropiate, mi-am retras înapoi cuvintele cu pietrele și cocktailurile, zice lumea că e posibil să cadă sub incidență penală, iar eu n-am timp de umblătură îndodi. Ei bine, mă conformez, nu sunt un infractor la urma urmei. În rest, nu-mi retrag nici-un cuvânt din text, nici-o virgulă, nimic. Este strict opinia mea critică, pe alocuri cu presupuneri, admit că sunt și exagerări, și în general, este un reflex de apărare, aparent agresiv, față de propaganda și mai agresivă a homosexualității.

Și? Mai departe ce? Procuratura Generală o să mă aresteze, penalizeze? Pentru ce? Pentru că m-am exprimat liber și am scris ce-am gândit? Cineva s-a simțit în nesiguranță de la spusele mele? Aoleu, îmi pare rău, scuzați. Aproape că plâng cât de mult regret.

De fapt, legea antidiscriminare intră în vigoare pe 1 ianuarie, 2013, iar GenderDoc-ul zice că am discriminat homosexualii? N-are nici-o logică. Păi la ei orice ai zice despre dânșii/dânsele ce nu le convine lor, gata, e discriminare. N-au ce să-mi facă. Instigarea la ură? Pe cine am instigat, unde? Am scris ceva de genul: Oameni buni, puneți mâna pe furci și greble și hai să-i găbjim? Nu. Eu am scris ce cred că o să fie și cum o să fie. Atât.

Eu înțeleg că homosexualii fac din țânțar armăsar în cazul ăsta și caută să-și facă PR cu tot dinadinsul, dar nu-și fac decât mai rău. 

Cineva mi-a zis numai ce: ”Felicitări, ești prima victimă a noii legi.” Nu, nu sunt nici-un fel de victimă, pentru că textul l-am scris conștient, și l-am aruncat drept momeală homosexualilor și adepților săi, ca să demonstrez întregii societăți ce-i așteaptă pe viitor dacă vor îndrăzni să pună degetul la obraz în fața homosexualilor, să vorbească despre normalitate ori apărarea valorilor creștine.

Mă bucur că măcar nu pe mine singur m-au declarat la Procuratură, ci și pe Marian Lupu și pe Valerii Klimenko. Ne-au ales cei mai frumoși cred că :)

LIBERTATEA NU ESTE UN DREPT, CI O OBLIGAȚIE!

30 comentarii:

Octavian Racu spunea...

Primul caz este cel al lui Vitalie Marian

Dragoș Galbur spunea...

În cazul lui Vitalie, nu era încă aprobată noua lege.

Anonim spunea...

Pe tine nu te vor ancheta in conformitate cu noua lege, care va intra in vigoare abia la inceputul anului viitor, ci cu actuala. Adica nu pentru discriminare, ci pentru instigare la violenta.

Dragoș Galbur spunea...

Logic, dar nu au nici-un argument, pentru că ce am scris eu nu are nici-o legătură cu instigarea directă la violență. Eu am formulat special propozițiile ca să nu se primească nici-un fel de instigare.

Anonim spunea...

Ma idiotule, tu si cei care scriu tot felul de prostii de genul "legea care promoveaza homosexualitatea", ia si citeste-o mai intii si apoi puneti intrebarea pentru ce e nevoie de o astfel de lege. Daca nu intelegi, felicitari, o sa putrezesti in veci in temnita numita Republica Moldova.
P.s. sint o persoana cu orientare heterosexuala in caz ca e intrebai.

Dragoș Galbur spunea...

Idiot îi tat'tu.

Citește aici: http://beznitchi.com/?p=1065

Anonim spunea...

"...ia te uita 'descriminare", da pentru pensie de 400 lei, pe cine oare sa denunte procuratura , asta nu e descriminare..." comentariul unui anonim vis-a-vis de cazul tau. Cit adevar cuprinde...

Anonim spunea...

Dar eu zic sa iesim cu greble si hirlete in strada si sa ii "macim" pe pidari, sa scapam de riia asta pt totdeauna.... scatinele ce sunt...

Anonim spunea...

N-o sa te aresteze, o sa-ti puna o amenda si, probabil, o sa fii nevoit sa retragi din articol orice amenintare.

Vezi ca poti sa te exprimi cit de liber vrei, poti sa-ti spui parerea despre orice, dar nu ai dreptul sa ameninti oamenii cu bataie, moarte. Asta e ilegal demult.

Bafta la Procuratura.

Anonim spunea...

Citește mai atent care lege și care articol din ea este folosit în denunțul Genderdoc-ului. Cred că ai motive serioase să te deranjezi... Sunt sigură că ei au făcut un print screen a articolului tău înainte de a fi moderat. Cel puțin cu o amendă bunișoară te vei alege anume pentru declarațiile care le-ai moderat apoi.

Anonim spunea...

Da, și încă un sfat, sterge toate amenintările de aici, chiar și cele scrise de alții, ești obligat să-ți moderezi pagina, căci tot tu, ca posesor vei răspunde pentru toți idioții de aici cu greblele și ciocanele, ei se spală pe mâini fiind anonimi.

Dragoș Galbur spunea...

Păi nu am instigat și nu am amenințat direct pe nimeni, am zis că așa cred eu c-o să fie. În fine, să vedem ce va fi.

Sergiu Toma spunea...

Pentru ca sa poți accepta identitatea sexuală trebuie sa te lamuresti cu propria homosexualitate pe care o are fiecare persoana indiferent de sex. Iar in ce tine de promovarea acestei realitati care exista de milenii evident ca nici nu putem vorbi despre acceptarea paradelor ca dor nu ies bărbații afara si striga ca le place sexul cu femeile. Dar haideti sa Facem diferența dintre părerile noastre personale despre identitate sexuală si anumite realitati demonstrate de ani de zile.

Anonim spunea...

Dragos, tu ai spus ca personal o sa arunci. Si vezi ca nu e clar ce inseamna pentru tine "parada". Adica daca un grup de 5-6 homosexuali vor merge pe strada, poate pentru ei asta nu este parada, dar pentru tine este. Si ai sa incepi sa arunci cu pietre. Un judecator opereaza cu termeni legali si nu morali. El se conduce de legi. Chiar daca in sinea lui judecatorul o sa fie de acord cu tine, el o sa actioneze cum e scris in CP. Iar conform acestuia tu ai amentitat. Iar asta nu are mare treaba cu discriminarea.

Vezi, consulta un jurist mai bine. Vezi ca noi suntem multi si destepti in comentarii, dar eu cred ca ai nevoie de un avocat, unul bun.

Dragoș Galbur spunea...

Nu, dacă merg pe stradă n-am treabă cu ei, dacă merg și se sărută ori umblă cu fesele goale în public, atunci da, am scris în articolul cu pricina ce voi face.

Anonim spunea...

Dragoș, chiar dacă vor face sex în public nu ai dreptul să îi ataci, în caz contrar vei sta la dubă. Dacă vezi că se încalcă ordinea publica, chemi poliția da nu faci tu ”dreptate”. Ascultă-mi sfatul, moderează comentariile de ură de aici, adu-ți aminte cazul cu privesc.eu. Și citește legea despre libertatea exprimării, este exact ceea de ca ai nevoie pentru a nu repeta încălcările pe care le-ai făcut deja. Legea egalității nu are treabă aici, incitarea la ură și violență este din altă operă, așa că nu te salvează faptul că legea egalității intră în vigoare tocmai în 2013. Apropo, dacă până atunci încă nu va fi decizia (și e posibil să nu fie) atunci nimerești și sub legea dată...

Dragoș Galbur spunea...

Ei hai să vedem. Lăsați-o mai moale cu duba :D
Vă credeți deja văd că prin Franța, Olanda sau nu știu mai pe unde.

Anonim spunea...

călătorie plăcută la Procuratura atunci!

Dragoș Galbur spunea...

ce bine e că v-am dat opțiunea să comentați după Anonim :)

Anonim spunea...

Din partea mea bravo și felicitări pentru atitudinea intransigentă.
Sa știi ca pe asta mizează si ei, sa închidă gura de frica și teama repercursiunilor.
Cu cât vor fi mai putini fricoși cu atât mai bine.

Alexandru Gujuman spunea...

toti homosexualii sunt bolnavi mentali, idioti si blablabla si isi merita soarta de a fi batu-ti

uite sa ma amendeze pntr. acest comentariu, daca sa ne luam dupa toti cei cu aceasta boala de cap, atunci cel putin vre-o 60% din populatia Moldovei va trebui amendata sau bagata la racoare..

Alexandru Gujuman spunea...

totusi, pacat ca oamenii au fost dezinforma-ti privitor la legea antidiscrimnare si nu au inteles ca in ceea ce priveste homosexualii a ramas doar discrimnarea la locul de munca.

Ieri am avut o intamplare ce demonstreaza asta, vorbeam cu un prieten si luand vb despre politica mi-a zis: -Ai auzit ca in MD pidarii pot sa se casatoreasca deam?!
si asa sunt o multime care nu au inteles ce e cu aceasta lege

Rodion spunea...

Exact ce spune Alexandru Gujuman vreau să spun şi eu. Nu s-a înţeles bine ce-i cu legea, nu s-a explicat.

Ce au votat deputatii acum este un fleac. Să nu urmeze altele şi mai şi. UE nu se va mulţumi cu atât şi PE a anunţat clar.

Această lege nu le dă drepturi noi homosexualilor. Doar subliniază că nu pot fi discriminati la locul de muncă.
Că niciun om nu poate fi disriminat la muncă stabileşte şi legislaţia în vigoare a Republicii Moldova. Nu e ceva nou.

Pericolul e că în baza legii va fi creat un Consiliu antidiscriminare. Activiştii din el vor căuta cu lupa cazuri de discriminare şi vor porni vânătoarea împotriva oamenilor care exprimă opinii împotriva homosexualităţii, care spun că este desfrâu, cum a spus Lupu.

Un lucru absurd şi împotriva legii este să lupte cu părerile cetăţenilor, pentru că oamenii, în baza Constituţiei, au dreptul la opinie şi la religie.

Dar chemările la violenţă şi răfuială sunt pedepsite de lege şi este corect, trebuie să ţinem cont.

Anonim spunea...

Eu nu raspund de toti anonimii de aici. Dar eu, personal, scriu Anonim pentru ca nu am nici LJ nici Wordpress, nici nimic. Iar sa indeplinesc formularul cela cu nume mi-e lene de fiecare data.

Dragoș Galbur spunea...

La formular poți să-ți scrii doar numele fără site ori email, nu-i tare complicat.

Anonim spunea...

Sa fie sănătoși cu discriminarea, de când i-am cunoscut, nu angajez și nici nu prestez servicii pentru homosexuali.
E firma mea și fac ce vreau cu munca mea, nu poate sa-ti interzică nimeni dacă nu vrei sa prestezi servicii cuiva

Anonim spunea...

Linku nu se deschide http://beznitchi.com/?p=1065

Şi-a lichidat Beznitski situl ori se desolidarizează de tine?

Dragoș Galbur spunea...

Respiră adânc să nu mori nene.
Are probleme cu blogu deja de mai multe zile.

Anonim spunea...

Ah da, totsi asa spun.

Anonim spunea...

http://kp.ru/f/4/image/97/97/549797.jpg

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.