Cât timp România o să-i mai primească la studii pe prostolanii moldoveni?

Publicat de Dragoș Galbur la 9 mai 2012


Nu vreau să scriu mult la tema asta, că sunt foarte multe de spus. Sunt sigur că mulți dintre voi au întâlnit cel puțin o singură dată, studenți basarabeni în România, care-s antiromâni și care nu știu ce-i cu viața lor.

După ce am aflat că România l-a primit la studii, încă și bursier, pe mucosul Ion Galațchi, cel care a arborat tricolorul românesc pe Parlament și Președinție pe 7 aprilie 2009, la comanda lui Voronin, am zis că nu mă mai miră nimic. 

Dar totuși mă miră, mă miră că fiecare măgar care nu știe pic de istorie și care consideră România inamicul nr. 1 al Moldovei, are acces în continuare, cu ușurință, la studii în România, plus că mai ia și bursă.

Bunăoară, azi seara pe facebook, mi-a comentat la poza de mai jos, un neghiob, (ăsta: https://www.facebook.com/roman.barsucinii) care încearcă cu tot dinadinsul să-mi demonstreze că de fapt URSS ne-a adus frumosul în Basarabia și că românii mai că nu există și n-au existat niciodată. Trist. Cu atât mai trist, cu cât puștiul învață la Iași, la Cuza, la Economie și Administrarea Afacerilor. 
Nu știu cum îi ține România pe acești prostolani la studii, care credeți-mă, îs destui de mulți astăzi acolo.


(fă click pe poză pentru mărire)Patriot convins, și-a tras și numere cu K. Lasă să știe Iașiul, că de fapt e Kișiniov aici, și nu Chișinău, cum zic românii.

Trezește-te, Patrie drogată !

56 comentarii:

Mihai S. spunea...

bâc clasic

Anonim spunea...

50% din moldovenii care invata in RO sunt exact ca el. trist !!!

Anonim spunea...

vai de p*** mea! eu de cand zic ca trebuie de cumparat pusca pentru asa specimene

Anonim spunea...

иб*ть какие вы нацысты!ну хотя вы же румыны...все логично...

Mariana S. spunea...

Cunoaștem personal „actorul”. Ne salutăm cu un zâmbet fals în urma miilor de dispute care mă făceau să înțeleg că e o greșeală fatălă făcută de consiuliul de admitere.

Anonim spunea...

bai,fiecare are dreptul la opinie shi nu trebuie sa ataci persoana*,unu-i cu rusii altu-i cu romanii nu-i poti impune omului o ideologie...

Dragoș Galbur spunea...

вот обясни мне, урод, чем это я такой нацист? Тем что родился на этой земле и разговариваю на румынском? В чём блять твоя проблема? Заебали уже, у вас пиздец, кто не русский, всё, нацист. Да угамонитесь вы уже !

Dragoș Galbur spunea...

Păi exact, fiecare are dreptul la opinie, inclusiv și eu, la mine pe blog.

Anonim spunea...

ты посмотри на демотиватор..это у вас все русские окупанты и пиздец какие убийцы..а то что румыны окупировали нашу страну после второй мировой и творили пиздец, подругому это не назовешь...это нормально?

Anonim spunea...

da exact ai voie insa nustiu daka ai voie sa-l shi injosesti facandu-l "prostolan" astfel atentezi la imaginea persoanei date...

Dragoș Galbur spunea...

слушай дядя, разве румыны отправили почти милион молдаван в Сибирь? Разве румыны устроили голодомор на Украине и в Бессарабии? Да прочти наконец то хоть одну нормальную книгу.

Anonim spunea...

я лично ничего против румынов не имею,НО молдова это молдова,а румыния это румыния,но меня бесят эти глупые высказывания чемодан-вокзал-россия...идите вы на хуй...чемодан-вокзал-румыния кому не нравится молдова..берите и едьте воссоединяйтесь с румынией и там живите отказывайтесь от молдовского гражданства что вам мешает?

Dragoș Galbur spunea...

Păi asta-i opinia mea despre el, e prostolan pentru că nu știe istorie și-mi reproșează mie niște visuri d-ale sale. El atentează la identitatea mea, eu la persoana lui. Suntem chit

Dragoș Galbur spunea...

иди лечись вобще и не устраивай мне здесь панику свою.

Alexandru Gujuman spunea...

50% e trist???
sa vezi caminul meu, aici sunt chiar care venereaza rusia mai ceva decat pe Dumnezeu

cel mai tare doare faptul ca desi isi bat joc de tot ce e romanesc, statul roman continuie sa acorde burse si unora asemenea prosti.

P.S. Sa se duca in Rusia sa invete daca ne cred nazisti...aaa..am uitat pe rusi ii doare intr-un loc de moldoveni

Anonim spunea...

слушай тетя разве русские не страдали от этого?разве это не делалось по приказу сталина?разве русских не ссылали в сибирь? разве румыны не воевали за фашистов?разве румыны не убивили евреев а потом в конце поджав хвост как шалавы перебежали на сторону советсвкой армии да еще в учебниках написали что без вклада румынии хуй бы вторую мировую выйграли(это я лично прочитал в учебнике истории)...почему вы превращает культ одной ЛИЧНОСТИ в культ целого народа?

Anonim spunea...

wai baieti da voi nu vreti sa plecati in pizda mamii voastre unu in rusia si unu in romania shi sa sa ma lasati shi pe mine sa traiesc fara pidari de alde voi la mine in tzara in MOLDOVA mea

Dragoș Galbur spunea...

Da tu nu vrei să te duci în morții mă'ti cu limbaj gen ”shi”, ”tzara” etc.?! Dispari.

Anonim spunea...

eu sunt Moldovean nascut in Republica Moldova care este un stat suveran și independent, unitar și indivizibil

Anonim spunea...

wa boule am scris ca sa inteleaga toti timpiti si cei cu romania si ce cu rusia

Dragoș Galbur spunea...

Oare ești mai moldovean decât cele 6 milioane de moldoveni de peste Prut? Nu prea cred. Calmează-te și pune mâna pe carte cât nu-i târziu.

Anonim spunea...

bai frate lasa-ma oleak cu trecutu' vostru si lasa-ma sa-mi traiesc prezentul si viitorul fara ca sa mai aud ratatzi alde tine shi prietenul tau rusofon si ar fi mai bine sa ne unim si sa ne axam pe situatia actuala a RM si in limitele posibilitatilor sa iesim din rahatul in care ne aflam acum

Dragoș Galbur spunea...

Băi grivei, după ce mă trimiți în ***** și încă nu știu unde, despre ce unire și axare vorbești?
Eu îmi trăiesc prezentul și eu, în Republica Moldova, stat suveran. Nu plutesc pe nourași și am contact cu realitatea, însă eu spre deosebire de mulți alde tine, îmi cunosc trecutul și nu-l pot uita, pentru că cine-și uită trecutul nu are viitor.
Din rahat tot Rusia și România ne vor ajuta să ieșim, că singuri, o sulă ce putem face.

Anonim spunea...

bine,vad ca esti mai bou ca boul si nu putem sa ajungem la un numitor comun deci iti doresc o seara buna si imi pare rau ca esti doar am sa te rog sa fii atent la ceea ce spui despre moldoveni ;)

Dragoș Galbur spunea...

despre moldoveni per ansamblu n-am ce spune, dar faptul că există o categorie de prostolani, printre care și eroul din postare și tu, este incontestabil.

TG spunea...

Dragose,keep calm.
"mare-i gradina Domnului,si multi prosti i-au sarit gardul" ;)

Anonim spunea...

imi pare rau pentru tine ca traiesti cu trecutul si faci impresia ca esti mai "prostolan" decat cel mai prost de pe mapamond.Iti mai spun o ultima fraza si cu asta am terminat:eu nu-mi uit trecutul insa nu traiesc cu el ,eu traiesc cu prezentul si viitorul

Dragoș Galbur spunea...

Zici că nu-ți uiți trecutul, adica el există în mintea ta, dar totodată zici că nu trăiești cu trecutul. Tu ce nu trăiești cu propria-ți minte? Hm, tot ce-i posibil de fapt.

Tury spunea...

Anonim spunea.
9 mai 2012, 01:18
"eu sunt Moldovean nascut in Republica Moldova care este un stat suveran și independent, unitar și indivizibil"

Tu, moldovean?? :lol: Despre ce suveranitate, indivizibiltate etc., pomenești din moment ce militarii ruși din Tembelenistria s-au căcat pe indivizibilitatea de la voi ori de căcăuzi?? Ești un cetățean al unui stat artificial iar denumirile, limba, teritoriul aparțin de patrimoniul național românesc. Ca să te definești moldovean trebuie să fii român! Cât despre prezent este un mare rahat trăiești într-un stat aproape eșuat iar despre viitor îl veți avea dacă ne recunoașteți, dacă nu-l veți recunoaște veți deveni un Cacabandustan iar în acel caz să-ți cauți o altă limbă, inventează altă nație, drapel, stemă etc. În cazul Cacababandustanului veți fii mai izolați față de civilizație iar rușii vă vor folosi pe post de păpuși sexuale. În concluzie, dacă te identifici moldovean, respectă nația română fiindcă denumira e românească. Nu mă apuc de istorie c-aș umple spațiul de aici. Pune mâna pe carte și-nvață că și limba definește un neam.

Luncashu spunea...

Gospodari sunteti voi toti cei care vor sa linga si pe romani in cur .. si cei care pe rusi ... Buneii mei au trait si pe timpul romanilor, si al rusilor ... si toti erau niste mari pidari care si-au batut joc de poporul nostru. Da voi cu cunostintele voastre vaste din istorie ... nu va puteti hotari pe cine sa-i lingeti. Nici rusii, nici romanii nu au nevoie de voi .. si nici nu trebuie. Fiecare trebuie sa aiba grija de ograda lui, nu sa fuga la vecin cu gindu ca acolo e mai bine. Daca voi credeti ca Romania e o tara in care tu osa traesti mai bine ... e ca si cum un limbric ar crede ca cicatu lu mos Ion e mai bun ca cicatu lu Vasile. Nu aiuriti cu unire, romanism .. rusism .. si tot felul de prostii .. punetiv pe treaba aici in Moldova si faceti tot ce puteti voi ca sa fie bine aici. Daca fiecare o sa se gindeasca sa fie bine in ograda lui si pe la poarta lui ... atunci o sa inceapa sa s eschimbe incet incet lucrurile .. pina atunci ... faceti-va pasapoarte romanesti .. datii bani lui Basescu in buget ... si muriti de foame mai departe cutreerind europa in speranta ca poate o sa gasiti de lucru ..

Anonim spunea...

Luncashu, dar cum se numesc acei care "eu sustin PL. dar sa zic ca cred in ei ar fi o mare prostie. niciodata nu am crezut ca Chirtoaca ar putea face ceva. PL in general e un partid foarte slab."
in acelasi timp "am vrut sa aplic si eu la program" (acel de ipoteca, oferit de Chirtoaca).

se pare ca pe tine te-ai descris in comentariul de mai sus cand ai vorbit despre a linge in ...

Anonim spunea...

Cine face aici spume la gură că e curat Moldovean, nu e decît un sărac român născut în Basarabia, căruia guvernul comunist din URSS i-au trimis buneii prin războaie şi Siberii de nu s-au mai întors, şi la care creierul e atît de spălat, încît nu-şi mă dă seama că Moldova are tricolor, nu cum zic noii "pupincurişti" bicolor.

Anonim spunea...

Multe emotii, multa isterie si in final - nimic constructiv. Asta am constatat pe acest blog, inclusiv din partea autorului care nu ezita sa se coboare la nivelul unor comentarii idioate si a le da o replica pe masura. In general, acest Dragos Galbur, cine o mai fi el, e un baiat bine intentionat si ma alatur viziunilor lui in ceea ce priveste autenticitatea istoriei, a limbii, a neamului, etc. Insa parerea mea este ca cei care sunt pe langa subiect si care se erijeaza in anti-romani si aparatori fanatici ai pseudo-statului Rep. Moldova ar trebui tratati cu aceeasi atentie cu care tratam un rahat pe marginea drumului. Eventual, unica replica ar fi: mai deschide omule o carte si vorbim dupa. Isteria si ciuda de pe net nu-i face decat sa creada si mai temeinic in ineptiile lor.

Viorel spunea...

am citit toata "huitaua" voastra, in general toti va considerati destepti da eu o sa fiu prost o sa mor sarac dar stiu ca Roman.

Anonim spunea...

Toti moldovenii sunt romani, Moldova este Romania! Si sunt dispusa s-o repet necontenit, orice nu m-ar costa, nu-mi voi vinde identitatea! Studenta moldoveanca la Iasi.

Romeo spunea...

Eu acum ar trebui sa scriu " blia , daca nu stergi acest post eu o sa te gasesc si o sa te pi**sc " :)) Eu doar ma bucur ca blogul tau mai viziteaza si oameni care cunosc istoria Moldovei adevarata , cei care mi-au tinut apararea . Eu n-am injurat pe nimeni si nici nu voi injura ... nu ma cobor la acest nivel. Doar punetiva fiecare din voi simpla intrebarea : Oara romanii (din ROmania ) fac si ei ceva pentru unire ? anume populatia, nu politicienii care vin cu interese... Ce face un sutdent din Bucuresti pentru Unirea R.M. cu Romania ? CE ? ( in afara de cei basarabeni )

Romeo spunea...

http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/523399_232937736805464_100002677174438_447653_1897879705_n.jpg

Romeo spunea...

Ce aberatii ai scris !!!!! ai scris ceva cu totul fals !!! "care încearcă cu tot dinadinsul să-mi demonstreze că de fapt URSS ne-a adus frumosul în Basarabia și că românii mai că nu există și n-au existat niciodată." Eu nu am zis asta ! NEVER , eu nu sunt pro-rus , asta am zis ... eu nu respect comunismul , eu nu-l respect pe Stalin , Lenin etc... m-am referit mai mult la 1812 decat la 1924 ... ai rupt din context ce-ti era mai convinabil

Dragoș Galbur spunea...

Grivei, atâta timp cât pui întrebări de genul: ce face un student din București pentru Unirea RM cu România, păi chiar ești jalnic bre.

Încă n-ai văzut tu oameni, n-ai văzut atitudine, devotament. Lasă, ai să mai crești.

Romeo spunea...

Ai dreptate poate , nu stiu cum e in Bucuresti, in schimb stiu cum e in Iasi ....si toti romanii ne numesc rusi pe basarabeni ... nici prin gand nu le trece vreo idee de unire ... ei cand aud de Moldoveni "Natasa" , " vodka" , "bataie" etc...

Anonim spunea...

bine face Romania ca-i primeste pe astfel de studenti. Astfel isi educa cetatenii rataciti. Oricum 4 ani de invatatura intre romani trebuie sa-ti lase o amprenta in constiinta. Iar Romanii basarabeni promotori ai romanismului ar trebui sa mai ramina prin chisinau la studii sa-i luineze pe studentii mancurti

Anonim spunea...

Să dea România chiloții jos, și facem chiar astăzi Unirea :)

Anonim spunea...

salut,

ai mare dreptate...si ma bucur ca un tanar roman din Basarabia are aceasta opinie.
Personal, am avut de a face in Bucuresti cu bursieri din basarabia si multi din ei sunt asa cum ii descrii tu.
Nu pot sa-i inteleg....vii studiezi aici (in Romania), injuri romanii, si faci de rusine prin comportamentul tau conationalii de peste Prut
Nu vreau sa generalizez, nu pot sa dau un procent,dar am vazut exemple de acest fel
Respectam opinia, dar baiatul asta Barsucinii tre sa fie trimis la specializare la Moscova si eventual sa ramana acolo, iar in locul lui sa vina cu adevarat la studii in Romania cei care simt romaneste
Cu respect,din Bucuresti

Anonim spunea...

Romeo - mă-ta e proastă. Cum adică „moldovean la Iași”? La Iași sînt NUMAI moldoveni. Vezi ce cretin ești?

Anonim spunea...

Apropo, cum hristoșii mă-tii de mancurt de ai reușit să ajungi într-o instituție relativ respectabilă, avînd în vedere că scrii ca pula? Asta dovedește că sistemul de învățămînt din enclava separatistă rîmî e execrabil

Anonim spunea...

Драгош, у тебя есть одна черта, которая тебя объединяет с НКВД - ты любишь стучать и видимо писать доносы.

Уже была такая фигня, и один молдован написал тебе - что ты как те мрази, что бежали перед НКВДшника и показыали где в селе живут кулаки.

Radu Românul spunea...

ba in mortii mamei voastre curve imperialiste,frecati-o pe grenada voastra!

Anonim spunea...

Doamne fereste ce cultura aveti e trist intr-adevar , dar terminati cu reprosuri si jigniri va aratati imaginea voastra de moldoveni si ne rad toti de felul cum vb intre voi si apoi:de unde atatea imagini despre noi moldovenii?

Leona spunea...

ROmeo, pentru ca asa va straduiti voi, studentii din MD, cu asta va "laudati" cu, citez '"Natasa" , " vodka" , "bataie" ', ne faceti de ris peste tot. Mai bine stati acasa.

Leona spunea...

Dragos, conf DOLR se scrie "prostovan".
Apoi, e adevarat, sunt multi de genul acesta care ne fac tara de rusine in intreaga europa, nu doar in RO. Inclusiv, ne fac de rusine clovni gen Olea Tira & Sunstokeprojent etc. Asta e, oamenii au tot dreptul sa fie imbecili si sa fie mindri de acest lucru.

Dragoș Galbur spunea...

Eu inițial tot nu eram sigur de felul cum se scrie, am consultat DEX-ul și am găsit că se scrie și postolan.
http://dexonline.ro/definitie/prostolan

Anonim spunea...

Acestia sunt agenti de diversiune ... Nu cred ca masina este luata din bani munciti ...

Agapeo spunea...

Nu va certati frati crestini,sintem botezati in Hristis,aciasta este cea mai mare valoare de care sa ne bucuram.Noi crestinii sintem in lumea aciasta dar nu sintem din lumea aciasta,toti avem o cetatanie si o limba cea Dumnezeasca.Ne vom intilni cu totii la Domnul si atunci veti vedea ca ati pierdut timpul in zadar certindu-va.Fregventai mai des biserca si ve-ti primi intelepcine.Doamne ajuta.

Anonim spunea...

Din pacate, am dat cam tarziu de subiectul respectiv...si totusi...nu ma pot abtine sa nu postez si eu o parere vis-a-vis de moldovenii-romani si moldovenii-rusi (daca le pot spune asha). Eu am "fugit" din RM, undeva unde sa ma simt "acasa", dar nici aici nu pot scapa de oameni cu nonvalori, nici aici nu pot merge pe strada fara a ascunde ca sunt nascuta pe un pamant unde "tovarasii" rusi si-au pus PREA bine amprenta. Este inadmisibil si prostesc sa fii nascut in RM, sa faci facultate in Romania, sa vorbesti limba romana (chiar daca,uneori, e cu dialect sau neologisme) si sa nu intelegi ca Basarabia nu inseamna Rusie, ca Basarabia e pamant romanesc. Cat de mica sau mare nu ar fi o tara, cat de putini sau multi nu am fi, e normal si sanatos, sa ne pastram neamul si sa ne cunoastem istoria. Dar din pacate, voi cei care aveti ura pe romani, sau pe moldovenii romanizati(impropriu spus "romanizati"),va raportati in continuare la o fraza; pe care de prea multe ori am auzit-o "Nu conteaza cum vorbim, pricipalu' oameni sa fim", pai atunci....haideti sa fim oameni...in Moldova sa vorbim limba romaneasca si in Rusia ruseasca. E atat de simplu...insa prea multe cerem de la voi...

Anonim spunea...

din pacate ,sun din Moldova si mi doresc mult studii la Romania,consider ca sun la un nivel mai inalt(de la multi am auzit)in plus nu prea functioneza principiul cumatrismului ca la noi in majoritatea institutilor,daca cinstit am o frica mare cum o sa ma primesca lumea de la RO cind o sa cunoasca ca sun din MD,nu sunt puternica in istorie si in politica si deloc nu inteleg de ce este asa ura la vreo jumate din MD fara de Romani,iarasi ma repet din cauza colegilor mei din MD care nu se poara prea frumos am frica cum o sa ma primeasca lumea:(

Anonim spunea...

Ii primim cu bratele deschise pe cei care doresc sa faca studiile aici si nu au mintea spalata de porcii rusi. Dar sa vii aici, sa faci scoala pe banii din taxe si impozitele platite de mine si sa ma critici (cum face cel cu masina din poza) si sa spui ca patria mea este inexistenta e foarte grav. Daca eu ca natie nu exist inseamna ca el face studiile nicaieri.

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.