Nicolae Timofti I-A DĂRUIT Dinei Ghimpu de ziua ei Ordinul ”Gloria Muncii”

Publicat de Dragoș Galbur la 10 iulie 2012

Mereu nu mi-a plăcut atunci când Voronin strângea membrii, adepții și rudele acestora, din Partidul Comuniștilor și le oferea medalii la stânga și la dreapta. Oarecum na, înțeleg că păstra un fel de tradiție a URSS cu toată medaliada aceasta. În fine, au plecat comuniștii, și?

Că AIE nu strălucește - știm. Că șchiopătează - tot știm. Rău. La dracu' nu-i putem trimite căci ne conduc țara, dar faptele lor parcă ne impun să-i trimitem cât mai departe, cât mai adânc (și cât mai vulgar).


În fine, vorbăraie inutilă, cai verzi de pe pereți și frustrări personale.

Bun. Toate ăstea în contextul în care, какого х*я Nicolae Timofti i-a conferit Dinei Ghimpu (soția lui Mihai Ghimpu) pe 27 iunie, Ordinul ”Gloria Muncii”? Cică pentru ”contribuţie la promovarea valorilor naţionale şi înaltă măiestrie profesională”.

Maaaaaaamă, atât de scârbă îmi e, ce legătură are cu însăși sintagma glorie a muncii?

Și știți care cel mai straniu lucru aici? Că Dina Ghimpu e născută anume pe 27 iunie, 1957. Deci așa, un mic cadou, o mică atenție.

Sincer, am impresia că cam așa a fost; Mihai Ghimpu a luat telefonul, l-a sunat pe Lupu și i-a zis: ”Ilici, ia vorghește cu ai voștri șî organizazî un ordin șeva pentru a me, câ-i zîua ii șî știi cum, trebuie de-o bucurat cumva.”
Iar Lupu i-a răspuns scurt în felu-i caracteristic: ”Ca formă și ca caracter, luând în considerație valorile și principiile joncțiunii spirituale dintre domniile noastre, voi organiza cu profund respect și sinceritate un premiu sub formă de medalie pentru doamna Dina Ghimpu prin intermediul președintelui Timofti.”
Mai departe Lupu ia telefonul, îl sună pe Plahiș, îi zice care-i cozu, și ăsta micu' deja sună pe alde Timofti și-i zice să semneze un ordin acolo, как для своих пацанов.

Uite, chiar n-am nimic cu femeia asta, bravo ei pentru activitățile ei, dar nici chiar așa. Gloria Muncii o merită  buneii noștri și acei care stau pe canicula asta afară pe deal și se jertfesc ca noi să avem ce mânca la anul. 


Nu-i pe asta, oameni să fim. (doar că nu prea se primește)

Fișa actului:

Republica Moldova
PREŞEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA
DECRET Nr. 144
din  27.06.2012
privind conferirea Ordinului „Gloria Muncii”
doamnei Dina GHIMPU
Publicat : 06.07.2012 în Monitorul Oficial Nr. 135-141     art Nr : 456
    În temeiul art. 88 lit. a) din Constituţia Republicii Moldova şi al Legii cu privire la distincţiile de stat ale Republicii Moldova,
    Preşedintele Republicii Moldova d e c r e t e a z ă:
    Articol unic. - Pentru muncă îndelungată şi prodigioasă în domeniul culturii, contribuţie la promovarea valorilor naţionale şi înaltă măiestrie profesională, doamnei Dina GHIMPU, director de direcţie generală la Ministerul Culturii, i se conferă Ordinul „Gloria Muncii”.

    PREŞEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA                          Nicolae TIMOFTI

    Nr. 144-VII. Chişinău, 27 iunie 2012.


2 comentarii:

Anonim spunea...

nimic nou sub soare.....

Nomad spunea...

...lasă oamenii să-și facă приятно.
Peste cîțiva ani își vor aminti: -da ții minte cum ți-am zamutit un orden,etc?...
Vorba ta - oamini sî șim...

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.