Șocant: La Orheiul Vechi savanții au demonstrat că și bloggerii sunt oameni [FOTO]

Publicat de Dragoș Galbur la 15 iulie 2012Huuuh, ajuns-am într-un final acasă, după 3 zile la Orheiul Vechi, unde am participat la Cuptorul Blogosferic și nu în ultimul rând m-am odihnit așa cum scrie cartea.
Este oarecum interesant, ba chiar intrigant, să strângi la un loc 30 de bloggeri diferiți, cu stiluri diferite de a scrie și de a gândi, să-i împarți în echipe și să-i pui la treabă. E greu, dar după cum s-a dovedit, destul de realizabil.

Prima seară a fost extrem de dificilă. În timp ce unii bloggeri dormeau sub cerul plin de stele, eu, împreună cu forțele democratice în persoana lui Iulian Bercu și Andrei Cibotaru, am dus discuții avansate și am inițiat idei de proiecte referitor la democratizarea Republicii Moldova, până dimineață. Așa că parlamentarii îs niște amatori pe lângă noi :)

Dacă serios, băi, ce tare-mi plac oamenii buni, oamenii cu suflet, cu umor, zâmbitori, veseli, tare-i mai lipsesc societății astfel de indivizi în ziua de astăzi. Eu, mă bucur că am avut norocul să stau într-o arie comună cu așa oameni, cu acești 30 de bloggeri minunați (+ invitați). Sincer, parcă deja nici nu i-aș numi bloggeri, parcă le-aș zice simplu de tot - oameni. Că până la urmă, blogger e cel ce are blog, iar ăștia cu care am petrecut weekendul, au mai mult decât blog, au și suflet. Deci - oameni. Constatat și dovedit științific. Pentru mine personal, în primul rând om să fii, apoi poți fi blogger, politician, polițist sau orice altceva. Iar evenimentul propriu zis nu m-a interesat atât de mult, decât faptul de a cunoaște dacă ai cu cine construi un viitor în țara asta. Și chiar ai.

Pe lângă buna dispoziție, concursul de idei și odihnă, am rămas impresionat de Ambasadorul Moldovei în Estonia, domnul Victor Guzun, blogger și el. Un om extraordinar, inteligent și cumpătat, un om care știe ce vrea de la viață. Unul dintre extrem de puținii patrioți pe care-i are Moldova la moment. Cu certitudine, actuala clasă politică duce lipsă acută de asemenea oameni.
Da, articolul îl scriu acuma așa, la cald, prospejior, pentru că chiar sunt entuziasmat și binedispus în urma acestui weekend de minune, mai ales că pe lângă toate, eu prima oară am fost la Orheiul Vechi, spre marea mea rușine. E magnific. Toți moldovenii sunt obligați să-l viziteze. Eu am condus peste 190 km și nu regret nicio secundă. A meritat.

Astăzi după eveniment trebuia să merg la București la invitația Președintelui României, Traian Băsescu, împreună cu încă câțiva bloggeri, însă m-am întors la Bălți, din păcate mâine e luni, iar datoria de medic e mai presus de orice. Oricum, la referendum spun NU demiterii președintelui Băsescu, pentru că am o tonă de motive s-o fac.

În primul rând îi mulțumesc tatei. Știe el pentru ce.
În rest, mulțumesc lui Valeriu Pașa (directorul rezervației Orheiul Vechi) pentru buna organizare, pentru ospitalitate și pentru prasadele zburătoare :) Mulțumesc lui Iulian Bercu și agenției Profile pentru ajutorul oferit la organizarea evenimentului.
Mulțumesc sponsorului general Moldcell și desigur scumpilor mei de la Efes Vitanta pentru dopingul oferit.
Mulțumesc și celor de la Departamentul Instituțiilor Penitenciare pentru implicare și ajutor.
Apropo, 3 zile n-am avut acces la comp, și pot să zic că... e chiar ok. Trebuie de practicat mai des evadarea în ”sălbăticie”.

Eu vara nu dorm și punctum (c)  (restul dorm pentru mine)


Tantile de la bucătăria restaurantului au gătit foarte gustos. Mulțumesc.Domnul ambasador Guzun cântă piesa ”Floarea soarelui” de Ion Aldea Teodorovici

video: luchianiuc.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.