Legătura dintre evenimentele de la Bălți, Merkel și Transnistria

Publicat de Dragoș Galbur la 5 august 2012


Astăzi la Bălți a fost HAOS, în adevăratul sens al cuvântului, violențe interetnice majore fără precedent între români și ruși. Capuri sparte, poliție, petarde, sticle, pietre, înjurături, dezordini în masă ca în filme.

Ei bine, eu azi am asistat la eveniment aflându-mă cu câțiva reprezentanți ai serviciilor secrete moldovenești și cineva din poliție (nu pot să dau nume, ar fi prea de tot), din simplu motiv pentru a asigura securitatea unioniștilor. Oamenii mi-au șoptit și argumentat logic că ceea ce a fost astăzi la Bălți a fost organizat din timp cu forțe străine, în special din Transnistria și Rusia, spre a distabiliza situația și atmosfera din întreaga țară. De ce? Simplu, pentru că degrabă vine Merkel (!) la Chișinău și pentru că actualmente Republica Moldova este mai aproape ca niciodată de a alipi/anexa/reuni/uni Transnistria, lucru care tare irită Kremlinul.

Deja oamenii deștepți care citesc ce-am scris mai sus își vor da seama ce s-a întâmplat de fapt astăzi la Bălți. 

De exemplu eu, după 6 aprilie 2009, nu mai cred în spontanitatea evenimentelor de acest gen. 

Și încă ceva, vreau să menționez că serviciile secrete și reprezentații poliției locale și-au făcut astăzi bine treaba. Nu-i am la inimă pe polițiști și securiști, dar am văzut astăzi cu ochii mei cum s-a lucrat la maxim, chiar dacă pe alocuri au creat senzația de incapacitate.

Mi-a șoptit o păsărică că Șelin curând ... Gata, tac, și așa prea multe am spus și scris.

20 comentarii:

Szasz Sebes Paul spunea...

Care evenimente te oferi ca au fost pregatite din timp? Cele uninoniste, sau celelalte?

Szasz Sebes Paul spunea...

referi*

Anonim spunea...

Buna seara!

N-am inteles o chestie: "actualmente Republica Moldova este mai aproape ca niciodată de a alipi/anexa/reuni/uni Transnistria, lucru care tare irită Kremlinul."

Kremlinul controleaza pe deplin regiunea separatista. Nu cred ca ii poate scapa printre degete.

Si o intrebare: care va fi impactul intamplarilor de azi asupra eventualelor marsuri din viitor?

Anonim spunea...

vrau sa aflu cei cu Șelin de rau sau de bine pentru români?

Dragoș Galbur spunea...

Szasz. la contramanifestații.

Anonim.
pe viitor la Bălți marșuri unioniste nu vor mai fi, cu siguranță. Cel puțin în viitor apropiat.

Kremlinul a controlat pe deplin regiunea transnistreană până acum 1 an. Acuma n-o mai controlează ca înainte pentru că Șevciuk pe departe nu-i omul Kremlinului ;)

Anonim spunea...

ce ția șoptit păsărica? :)

la dubă

Dragoș Galbur spunea...

Șelin e un om pierdut :)

Anonim spunea...

Vor mai avea loc marsuri si in alte orase din RM? E previzibil ca si "patriotii" vor fi prezenti, mai ales ca se simt incurajati dupa experienta de la Balti.

Si inca o intrebare, daca nu deranjez: crezi ca lumea va fi mai reticenta in a mai participa la marsuri unioniste, ca sa nu fie atacata cu pietre?

Dragoș Galbur spunea...

În Chișinău vor avea precis, că iese multă lume, acuma la Bălți mulți s-au temut și n-au venit, erau vreo 250 de unioniști.

Și în general, referitor la marșurile din viitor: dacă poliția ar aresta ori pedepsi cumva capii tuturor acestor rele, gen Dodon, Șelin, Garbuz, Formuzal, Pascaru etc, atunci cu siguranță marșurile s-ar desfășura cu mult mai în siguranță.

Anonim spunea...

sa le fie rusine celor care au facut ce au facut acolo..se vede cat vor rusi binele romanilor din moldova,fratilor treziti-va..romania va iubeste rusia nu!!!!asta e adevarul.frati in veci vor fi frati.

Anonim spunea...

pai felicitari dragos. ce nu ati face cu actiunea 2012, oricum ati dat inca un argument rusilor ca sa nu rezolve problema transnistriei. ati jucat ce v au cintat ei. ati venit intr/un oras unde romani majoritate nu au fost de la adam si eva( pina in 1918 era 50% evreime pe aici, plus diferite minoritati armene, poloneze), ati insistat la marsul unirii, desi infortmatii despre aceea ca se pregatesc sportivi sa va bata erau cu cel putin 3 saptamini inainte. indirect ati creat premize pentru cererea Baltului de autonomie (nu cred ca cineva din simpatizantii ac 2012, sau cineva din oameni de bun simt care a sustinut sau participat la mars s au apuca sa vandalizeze monumentele comuniste, dar v-au facut tapi ispasitori, ce sa faci). anume istoria cu svastica pe tanc a pornit istoria cu autonomia, altfel nu pornea.
faptul ca erau implicate servicii speciale, era evident demult, inca cu o zi inainte de mars, daca erau prezente steaguri transnistrene(unde era politia sa le scoata?). in plus, mai era si metoda kgb ului, prin piata din Balti circula vestea ca unionistii au ucis un om. e clar ca acest mesaj era transmis pentru a scoate lumea la "razbunare pe romani"(citez pe oameni din piata).
in final, marsul a fost rau gindit, aleasa gresit data si contextul, chiar locul, populatia rau informata asupra scopului marsului. si desigur, greseala cu greseala, previzibile de fapt, ati jucat partida rusilor si valetilor lor din transnistria, care asteapta urmatoarea runda de negocieri pentru a scoate din Moldova mai multe cedari. BRAVO!

Dragoș Galbur spunea...

asta e, ce pot să-ți reproșez aici? cam nimic :(

cât d-re steagurile transnistrene, să știi că au fost aduse persoane chiar din tranistria care țineau steagul, le cunosc demult, încă de la Chișinău.

Anonim spunea...

da e corect. rusii au interes sa destabilizeze aici situatia, au facut totul ca dupa carte, daca nu va pot cistiga, au luat conducerea asupra voastra(cuvintele lui lenin). si in plus, vezi ca domnii care au discutat cu tn si ti au povestit detalii din culise, sa nu fie nici ei agenti dubli. trecerea frontierei de criminali din transnistria, in ajun de asa evenimente, inseamna sau incompetenta a serviciilor speciale, sau complicitate.

Dragoș Galbur spunea...

domnii cu care am discutat sunt din Bălți, iar jocurile din culise la face Chișinăul, de asta fii sigur.

Anonim spunea...

chestia asta cu teoriile internationale cred ca e o vrajeala. Pur si simplu, noi romanii, din ambele parti ale Prutului, suntem lasi su nu avem vointa.....
Daca exista implicare nici-o putere europeana nu se implica, mai ales ca Romania este membru UE si NATO.
Pe de alta parte, fara suparare, ce s-a intamplat la Balti a fost un meci 100% intre cei care simt romaneste si populatia venetica. Oricat de organizati ar fi fost comunistii cei care simt romaneste ar fi trebuit sa-si apere identitatea nationala...

Dragoș Galbur spunea...

Aș vrea eu să fie vrăjeală, dar nu e.

=FRONTUL RE-UNIRII= spunea...

ORICUM, NUMAI RE-UNIREA CU ROMANIA
NE ESTE UNICA SALVARE DE TEROAREA
RUSO-COMUNISTA A OCUPANTILOR !

Anonim spunea...

Dacă vrei să...

-Dacă vrei să scapi Moldova,
De la bolile mortale.
Nu poți reuși cu slova,
Contra minții imorale.

Dacă vrei să-ți scapi norodul,
De iscoadele din țară.
Trebuie să spulberi "nodul",
Dacă nu;... el te omoară.

Dacă vrei să faci un bine,
La copii și la nepoți,
Tu ascultă-mă pe mine,
Dacă vrei și dacă poți:

Ca să scapi, de-această hoardă,
Cu nebunii bolșevici.
Nu-ți ajunge doar o joardă,
Nici nuiaua sau un bici.

Trebuie să prinzi "ideia",
S-o sugrumi la ea în fașă.
De la casă să-i iei cheia,
Și s-o lași fără cămașă.

N-o lăsa să ias-afară,
Să se-mprăștie prin unde.
Că oprește primăvară,
Și cu gloanțe vă răspunde.

Dă-le-n gură la "dentiști",
La "pascari și brigadierii".
Pune câini pe activiști,
Și pe "dodoniști" șomerii.

Scoate-ți neamul tot în stradă,
Ca să strige : Jos "voronii".
Și să faceți anvargardă.
Când s-apropie "bufonii".

De va fi și e nevoie,
Când v-amenință "bastonul".
Aveți pumnii; că e voie,
Cu curaj; schimbați și tonul.

Până "capii" se trezesc,
Ca să stea cu voi în frunte.
Că-i normal și e firesc.
"Vârfi" să fie de la "munte".

Anonim spunea...

cu tot respectul fata de poporul R. Moldova vreau sa va aduc la cunostinta in mare parte tineretului care au participat la acele "marsuri" si "proteste impotriva unionistilor" ca ati fost tzepati si ati pierdut timpul in zadar, deoarece actuala guvernare paralel acestui scenariu isi ingroasa buzunarele prin afaceri murdare care presa nu are cand sa atraga atentia. Eu sunt sigur ca toti liderii AIE (in afara de Ghimpu care-i ramas in urma cu natura lui) au aplaudat si chiar au ras de cele intamplate la CAHUL si Balti! Eu nu vreau sa ma alatur cu nici o tabara deoarece sunt constient ca statalitatea poporului nostru e amestecat. Trebuie sa uitam odata si odata trecutul si sa incepem un nou viitor IMPREUNA, fara oricare alt stat. Trebuie sa luptam pentru un stat suveran si independent IMPREUNA=moldoveni, romani, rusi, gagauzi, bulgari, ucreaineni, etc.

Dragoș Galbur spunea...

Surse interne companiilor patronate de către Victor Şelin afirmă ca “milionarul” este de fapt plin de datorii şi că de câteva luni nu a mai plătit salariilor propriilor angajaţi sau le-a plătit parţial.
De asemenea aceleaşi surse au afirmat că Victor Şelin este căutat de către bănci dar şi de cămătari pentru returnarea împrumuturilor masive pe care le-a luat pentru dezvoltarea unui adevărat portofoliu imobiliar.
Se pare că chiar implicarea lui masivă în contramanifestaţiile de la Bălţi are legătură cu punerea sub presiune a autorităţilor de la Chişinău .

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.