Veșnicia și frumosul s-au născut la sat și n-au mai plecat de acolo [FOTO]

Publicat de Dragoș Galbur la 28 august 2012

Ce poate fi mai frumos decât o duminică cu alai în satul moldovenesc? Nimic. Nici Parisul, nici New York-ul, nici Roma, nimic!

Trebuie să recunoaștem că nu trecem, ca țară, prin cea mai bună și productivă perioadă a noastră, iar în acest context, lucrurile și evenimentele frumoase capătă o importanță și o alură mai specială, mai ales, că este vorba despre viitorul nostru, despre copiii și nepoții noștri.

26.08.2012, satul Izvoare, raionul Florești.


Afară-s ~ 40°C, dar nu contează. Are loc cu mare fast și cu respectarea tuturor tradițiilor moldovenești, inaugurarea unui teren sintetic de fotbal, cu suportul Federației Moldovenești de Fotbal, Ministerului Tineretului și Sportului și nu în ultimul rând cu implicarea directă a Primăriei comunei Izvoare și a oamenilor de bună credință.


Rar și greu îl vezi pe moldovean entuziasmat și cu zâmbetul pe buze. Chiar. Însă totuși poți să-l ademenești și să-l bucuri cu niște lucruri, poate mici ca importanță, dar cu un potențial mare. În cazul respectiv - cu acest mini-stadion, care parcă-ți mai dă o speranță, că nu-i totul pierdut la sat, că copiii vor mai juca un fotbal și nu vor sta cu țigara-n gură și cu berea-n mână pe după colțuri. O rază de viitor, mică-mică, însă de viitor totuși, a sclipit peste satul Izvoare în această duminică.Numai în ultima săptămână, în cadrul programului ”Toți împreună” inițiat de Federația Moldovenească de Fotbal, au fost inaugurate astfel de stadioane la Nisporeni, Codru și Izvoare, iar de la începutul anului au fost deschise peste 20 de asemenea terenuri în toată Republica Moldova. Eu zic că-i de-a dreptul impresionant.

detalii aicihttp://fmf.md/mtcodru.htm și aici http://fmf.md/mtnisporeni.htm


Andi Banica și Irina Remeș
Primarul s. Izvoare, Vladimir Zgavordei

Primăria comunei și în special primarul Vladimir Zgavordei, au avut grijă ca inaugurarea festivă să aibă loc la cel mai înalt nivel. Muzică bună, voie bună, ansamblul de dansuri populare din Cubolta pur și simplu a rupt în zece atmosfera. Eu sincer, am o slăbiciune enormă față de tineretul în haine populare, îmi dă senzația că mă întorc în timp, pe vremea lui Creangă, și parcă mai uit de problemele cotidiene, deci sunt fericit. Am rămas chiar surprins că la inaugurare au cântat și finaliștii Fabricii de Staruri, Irina Remeș (care e originară din Izvoare) și bucureșteanul Andi Banică. Doi tineri extrem de talentați, plăcuți și cel mai important - cu picioarele pe pământ, caz întâlnit extrem de rar în așa zisa lume a show-biz-ului moldovenesc. După eveniment am recitat poezii împreună și am cântat cântece d-ale soților Aldea Teodorovici. Frumos și patriotic.


Sincer, mi-a surâs inima văzând desfășurarea evenimentului din satul Izvoare, pentru că în general e taaaare umbrită viața socio-culturală de prin satele republicii. Ei, uite, deci se poate de schimbat ceva, de făcut ceva, cu un pic de ajutor de la stat, cu un pic de la sponsori, cu mai mult de la Dumnezeu, dar se poate, asta-i important.


În fine, încă un lucru care mi-a plăcut e că la eveniment au fost prezenți și au participat reprezentanți politici ai diferitor partide, însă au fost atât de uniți și prietenoși între ei, încă m-au dus inițial în eroare și am crezut că-s toți dintr-un partid :) E bine că măcar la sat există AIE-ul, căci la Chișinău e varză. 

Sănătate !

8 comentarii:

Alexandru U. spunea...

Foarte frumos eveniment si frumoasa relatare. Ma bucura faptul ca nu-i totul pierdut, si ce-ai scris mai sus e o dovada veridica.

Anonim spunea...

e o shtire pozitiva, de ce presa nu scrie nimic despre asa eveniment, pentru ca e chiar placut

cine din presa a fost???

Dragoș Galbur spunea...

FlorTV de la Florești și cineva din PL care a fotografiat și filmat.

Артур spunea...

Красиво. А ведь могли за те 360.000 евро которые потратили на свои новые тачки, построить ещё примерно 20-25 таких стадиончиках по сёлам...

Anonim spunea...

http://flortv.net/news/deschiderea_oficiala_a_mini_terenului_din_comuna_izvoare/2012-08-28-733


Aici este reportajul de la Flor Tv despre evenimentul din 26 august 2012!!!

Traisca izvorenii!!!

Dragoș Galbur spunea...

Mulțumesc pentru reportaj :)

Anonim spunea...

scurt dar clar , niste foto de la meci d-stra nu aveti ?! )))

Dragoș Galbur spunea...

n-am :)))

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.