Doi polițiști filmați în timp ce încalcă legea 278, art. 16, al.1b [VIDEO]

Publicat de Dragoș Galbur la 31 octombrie 2012


Pe 21 octombrie, anul curent, pe stadionul Zimbru din Chișinău a avut loc meciul dintre echipele de fotbal Zimbru și Dacia, ambele din Chișinău. După meci, câțiva fani activi ai galeriei zimbriste au fost amendați cu câte 600 de lei pentru fumat în spațiul public, deoarece stadionul este un loc public. Băieții au achitat amenda mai devreme de 72 ore, respectiv 300 de lei. Au greșit, au plătit, asta e. Deși este un caz fără precedent pe stadionul Zimbru, e binevenit, pentru că există lege care interzice fumatul în locurile publice, și anume LEGEA 278.

LEGEA 278 din 14.12.2007

Articolul 16. Restricţii privind fumatul în locurile publice

(1) Se interzice fumatul:

b) în instituţii de învăţămînt preşcolar, primar, mediu de specialitate, superior, în instituţii medicale, în localuri sportive, pe terenuri de sport, pe stadioane şi pe teritoriul adiacent acestora, în instituţii de alimentaţie publică şi de comerţ;

De cazul respectiv s-a ocupat un oarecare loc. col. Popescu Nicolae, vicecomisar Ordinea Publică.
Astăzi, 31.10.2012, acest individ, Popescu, îi interzice accesul pe stadion persoanei care a fost amendată pe 21.10.2012 pentru fumatul în spațiul public, deși acesta din urmă a achitat amenda. În baza cărei legi? În baza nicicărei, pentru că nu există și nu a existat nicăieri în lume o lege care să impună restricții de acces în loc public, persoanelor care au fumat în acest loc public. Cu alte cuvinte, loc. col. Popescu a comis un abuz, aflându-se în serviciu, folosind un limbaj vulgar și bădărănesc.

Tot astăzi, 31.10.2012, aflându-mă pe teritoriul stadionului Zimbru, în jurul orelor 15.00, în timpul meciului dintre Zimbru și FC Cahul, am depistat 2 polițiști în uniformă, aflându-se în serviciul de asigurare a ordinii publice la meci, fumând fără nici-o scrupulă, în fața tuturor, inclusiv a copiilor de la Școala FC Zimbru, prezenți în preajmă.

Polițistul din dreapta imaginii video mi-a răspuns cu un tupeu incredibil că el are voie să fumeze în spațiul public. În fine, sper ca organele competente să se autosesizeze, iar polițiștii din imagine să fie pedepsiți contravențional pentru încălcarea legii 278, art. 16., al. 1.

LEGEA-I LEGE PENTRU TOȚI !0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.