Să facem DREPTATE pentru Basarabia!

Publicat de Dragoș Galbur la 13 noiembrie 2012

Mereu am apreciat oamenii după fapte. De fiecare dată când a venit vorba de românii de pretutindeni, el a mers primul, în față. Este omul care a apropiat România și de mine personal, atunci când credeam că Prutul este un imens ocean. Este omul care prin implicarea sa nemijlocită a făcut ca statul român să faciliteze redobândirea cetățeniei românești pentru basarabeni, respectiv și pentru mine. Reprezintă dovada autentică că sudul Basarabiei e viu și că acolo încă mai arde flacăra românismului, dat fiind faptul că e originar din Bugeacul istoric, din comuna Babele (Ozernoe). Este omul care detestă comunismul și nedreptatea, la fel ca și mine, și nu degeaba a pornit în campanie cu sloganul - DREPTATE PENTRU BASARABIA! Iar un tânăr ca el, care are drept scop dreptatea, nu poate fi decât susținut și ajutat, pentru că dreptatea, oriunde s-ar afla sau nu s-ar afla, rămâne a fi o cauză nobilă.

Tot de ce are nevoie acum, este ca noi, românii cu reședința în Republica Moldova, pe 9 decembrie să ieșim la vot și să-l susținem să ajungă în Parlamentul României, să ne reprezinte pe noi, moldovenii dintre Prut și Nistru.

Este vorba despre Eugen Tomac, care, ieri, 12 noiembrie, s-a lansat în campania electorală pentru alegerile din 9 decembrie, candidând pentru mandatul de deputat în Parlamentul României din partea românilor basarabeni. Evenimentul s-a desfășurat la Teatrul Național Mihai Eminescu din Chișinău. Invitații la eveniment au fost și ei pe măsură, de exemplu, fostul premier Mircea Druc, marele scriitor Dumitru Matcovschi, compozitorul Eugeniu Doga, Gheorghe Holovati, unul din supraviețuitorii masacrului de la Fântâna Albă, primarul Dorin Chirtoacă, europarlamentarul Elena Băsescu, fiica președintelui României și alte personalități marcante.

Este de menționat că înainte de toate și de toți, Eugen Tomac s-a întâlnit pe 9 noiembrie cu bloggerii moldoveni, cărora le-a prezentat platforma sa electorală și a discutat despre campania propriu zisă.

Iată care sunt obiectivele lui Eugen și sunt sigur că o să-i reușească pentru că unele din punctele din platforma sa sunt deja în procesare, formare, rulare.

Intrăm aici și citim atent obiectivele: http://www.eugentomac.ro/dreptate-pentru-basarabia 
Pentru cei care nu știu cine e și ce-a făcut Eugen Tomac în ultimii ani de activitate: 
http://www.eugentomac.ro/ce-am-facut-2


5 comentarii:

Alexandru Gujuman spunea...

ce-i cu resedinta in Rep. Moldova pot vota din Romania?

Dragoș Galbur spunea...

Nu. Trebuie sa vină la una din secțiile din Moldova

Alexandru Gujuman spunea...

pacat..

Anonim spunea...

noi Basarabenii romani care am ramas suntem cei mai Români, de soiul cel mai bun.

Andreia spunea...

ma bucur sa vad ca Basarabia mai are urmasi de ai lui Stefan in sanul ei. Fratilor moldoveni-romani sunteti bineveniti in Romania! Romania este casa noastra!

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.