Operațiunea serviciilor speciale rusești împotriva atașatului militar român din Chișinău

Publicat de Dragoș Galbur la 13 noiembrie 2012


Recent, ataşatul militar al Ambasadei Române de la Chişinău a fost prins beat la volan, în urma efectuării așa zisei operațiuni ”Nopțile Albe”. După o recepție unde zeci de diplomați ai ambasadelor de la Chișinău au consumat băuturi alcoolice, așa cum se întâmplă de obicei cam în toate capitalele din lume, singura mașină cu numere diplomatice oprită de polițiștii rutieri din Chișinău, în cadrul unui filtru, este cea a atașatului militar al României pentru a fi întrebat dacă a consumat alcool.

Dincolo de inabilitatea și proasta pregătire de care a dat dovadă atașatul, plecând de la faptul că nu a luat șofer care să conducă până la recunoașterea faptului că a consumat alcool și acceptarea testului cu fiola și de față cu televiziunile, el putând oricând să se prevaleze de imunitatea diplomatică, în acest caz nu putem să nu ne punem anumite întrebări.

Diplomatul a recunoscut că a consumat băuturi tari, iar în aerul expirat de acesta, alcotesterul a înregistrat 0,52 promile de alcool, faţă de limita admisibila de 0,15. Automobilul diplomatului a fost preluat de reprezentanţii Ambasadei, chemaţi la faţa locului de poliţie.

Colonelul Danicu Tănasă a plecat de la eveniment în jurul miezului nopții, fără șofer. El a fost oprit de o mașină a Poliției Rutiere care, potrivit unor surse demne de încredere, a așteptat în jur de 5 ore pe singurul drum de acces spre și dinspre locul unde a avut loc Balul Infanteriei. La fel, echipajul Poliției Rutiere, care a staționat aproximativ 5 ore, între 19.00 și 24.00, a ignorat alte mașini cu număr diplomatic care au plecat de la Balul Infanteriei Marine. [...] Imediat după ce atașatul militar român a fost oprit în trafic, la fața locului și-a făcut apariția instantaneu o echipă de televiziune.

De ce singura mașină cu număr diplomatic oprită de polițiști a fost numai cea a României, în condițiile în care pe același traseu, trecând pe lângă același filtru au mai trecut înaintea mașinii ambasadei României încă trei autoturisme cu numere diplomatice care nu au fost oprite?

Cum de întrebarea polițistului a fost legată de consumul de alcool și nu de actele mașinii și identificarea conducătorului?

Există numeroase suspiciuni legate de faptul că atașatul militar al României fiind filat de-a lungul întregii seri de către “colegii” de la o altă ambasadă, s-a observat că a consumat bauturi alcoolice. Aceștia au anunțat o “sursă” a lor din SIS, care după aceea a coordonat împreună cu cineva din poliție oprirea mașinii diplomatului român și adresarea întrebării cheie, de față fiind și presa. De altfel, surse prezente la locul ”faptei” confirmând aceste detalii.

Oamenii în negru de la București, consideră acest incident, ca fiind răspunsul imediat pe care Moscova îl dă la incidentul de la București cu agentul rus care a accidentat grav o fată și a fost nevoie să fie rechemat de urgență înapoi în Rusia.
cules de pe rgnpress.ro și hotnews.ro

Nimic nu se întâmplă așa pur și simplu la un asemenea nivel, vă asigur ! Eu sunt curios dacă agenții rutieri, respectivi sau alții, au atâta sânge în sistem să oprească mașini ale Corpului Dimplomatic, poate se apucă de oprit și mașini gen RM G 001? A?
Și da, rușii sunt idolii mei la capitolul operațiuni speciale. Sincer.

12 comentarii:

Anonim spunea...

E logica aceasta descriere a situatiei !

Marina spunea...

Păi asta e, e logic pentru că-ți dai seama, un polițist rutier moldovean niciodată n-o să-și asume să stopeze o mașină cu numere RM sau CD, așa, că-i vine lui s-o stopeze.
Totul a fost pus la punct de... știți voi cine.

Anonim spunea...

iar daca sincer, ce prost fu acest atasat !!!
baaaaai, refuza si gata, scapi ))))

MaXxX spunea...

Galbur - cap obvious )))

Dragoș Galbur spunea...

Ca-n filme :)

Anonim spunea...

e clar ca totul a fost pus la cale, dar EL A BAUT LA VOLAN !!! trebuie sa raspunda pentru asta

Moldova Vision spunea...

in cazul in care Romania se afla in razboi diplomatic deschis cu rusia asa greseli nu sunt acceptabile. Nu are scuza acest diplomat stiind ca serviciile rusesti se afla la ele acasa in RM. Acum ce tine de comportamentul politiei rutiere si modului in care a fost organizata aceasta ambuscada, nu este demirare ca lep ada tur ile noastre gen pavlic morozov care au batut tinerii in comisariate pentru simplul fapt ca se declara roman sunt gata oricand sa linga laba ursului asa ca pazea, acest fapt arata inca odata ca lupta se duce pe toate directiile, trebuie sa ne asteptam la surprize si mai nasoale.

Anonim spunea...

daca asta e operatiunea serviciilor ruse, apoi tu dragos, esti operatiunea serviciilor romane. de ce nu? sigur ca asa un valet nationalist, e necesar unor servicii romane.

Dragoș Galbur spunea...

Aham, îs operațiunea lu' mă-ta în fiecare seară.

Anonim spunea...

Dragos, ai acces direct la aceste "surse demne de încredere"?

Alex.

Dragoș Galbur spunea...

Depinde ce înțelegi prin acces direct.

În articolul de mai sus este vorba de sursele de încredere ale celor de la Romanian Global News, care cu siguranță că sunt veridice.

Anonim spunea...

Oameni bolnavi ...Dragos are dreptate !!! in Basarabia este o lupta crancena intre serviciile secrete romanesti contra celor rusesti !!!

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.