Nu contează să ai mulți bani, important este să ai destui #plahotniuc

Publicat de Dragoș Galbur la 13 decembrie 2012Urmăresc cu mare atenție toate mișcările, declarațiile și activitatea echipei de PR a lui Vlad Plahotniuc. E clar, banii își fac treaba, dar pe lângă asta își mai fac treaba și oamenii din echipa sa, PR-iști, consilieri, avocați, etc.

Mi-a plăcut gestul, aparent ridicol, dar totuși gest de PR, din partea staff-ului păpușarian, care a adresat celor de la VIP Magazin o scrisoare melancolică dar al naibii de orgolioasă, prin care i-au cerut celor de la VIP să-l excludă pe Plahotniuc din topul pentru desemnarea celui mai influent om al anului 2012. Te gândești că ce, mare brânză, o scrisoare, pe care sunt sigur nici măcar nu el a scris-o, dar(!) ce efect mediatic a avut, cel puțin 10 site-uri de știri autohtone și vreo câteva din România au scris despre această scrisoare adresată revistei VIP, eu personal considerând această mișcare un PR genial gândit. Deci da, banii își fac treaba, atunci și echipa-și face treaba.

scrisoare poate fi citită aici: http://www.vipmagazin.md/stiri/Scrisoare_Vlad_Plahotniuc/

Însă nu totul se oprește aici, sunt bani, este activitate. Astăzi, avocatul lui Plahotniuc, ex-pldm-istul Vitalie Nagacevschi, împreună cu o bandă solidă de avocați, din SUA (Boston Law Group), altul din Cipru (Poloakis Saris), organizează o conferință de presă în care, vezi tu, încearcă să combine, subtil, PR-ul cu un fel de mesaj cu ton amenințător pentru toți cei care ”toarnă zoaie” în capul lui Plahiș. Acesta însă afirmă că nu-l apără anume pe Plahotniuc, ci pe prim-vice-președintele Parlamentului Republicii Moldova. Acest pas se dovedește a fi binegândit și premeditat, presupun. Nagacevschi anunță că cei care l-au ”atacat” pe Plahotniuc, vor răspunde, cică pentru declarații mincinoase și calomnioase la adresa stăpânului său, iar, atenție, banii, pe care aceștia din urmă ar urma să-i achite drept prejudicii morale sau de imagine, vor fi folosiți în scopuri caritabile. Plahotniuc a plătit bani grei pentru această conferință de presă, dar grei de tot, vă dați seama, să aduci avocați din SUA și Cipru ca să-ți spele imaginea în Moldova, nu-i deloc ieftin, dar(!) fapt ce denotă că Plahotniuc a fost deranjat de acuzele lansate de cei din PCRM și PLDM, precum că acesta ar fi dat în căutare generală de către Interpol și că are dosare penale în Cipru și în Marea Britanie. Bani sunt, oamenii lucrează. Prin această conferință de presă, Plahotniuc, clar și ferm le-a închis gura la toți ce-i care au încercat să-l anine cumva. Show de nota 10.

Nu fiecare politician sau om de afaceri din Republica Moldova se poate lăuda cu o astfel de echipă solidă. Mă simt prost pentru că am impresia că și eu acuma scriind despre aceasta îi fac un PR acestui Al Capone de Grozești. Mai ales că numele acestuia figurează în ultimele mele 2 postări. Ce-i drept, aduce audiență foarte bună pe blog, ca și Nata Albot, ca și Vlad Filat, iar pentru mine asta contează. Ce-ar fi să-mi deschid un cont în bancă, nici nu știi cum peste noapte apare ceva acolo. 

Mă conving încă odată că PR-ul contează enorm în secolul XXI, chiar și în țărișoara noastră.

4 comentarii:

Radu Lisița spunea...

"Mă conving încă odată că PR-ul contează enorm în secolul XXI, chiar și în țărișoara noastră."

Corect spus, Dragoș!

Alexandru Gujuman spunea...

ai ceva curaj Dragos :))

Vlad spunea...

deschide-l la VictoriaBank. Știi tu, să evităm comisioanele din bancă în bancă. Merci.

Dragoș Galbur spunea...

hahhahaha))

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.