Victorie categorică a lui Eugen Tomac și Viorel Badea în Republica Moldova

Publicat de Dragoș Galbur la 10 decembrie 2012


Intuiția mea n-a dat greș nici de această dată, nu am dormit în jur de 24 de ore, am asistat la numărarea voturilor și procentelor pe Colegiul 2 Diaspora și la Senat. A fost cred că una dintre cele mai frumoase nopți din acest an. O experiență nemaipomenită, niște oameni speciali, devotați și inteligenți. Pentru Eugen Tomac, pe care l-am susținut și eu, au votat cca 11.000 de basarabeni dintre cei aproape 12-13 mii participanți la vot în Republica Moldova. Viorel Badea, candidatul la Senat a luat în jur de 9 mii de voturi, rezultatele sunt preliminare, însă cu o marjă de eroare foarte mică, pentru că am primit prin telefon rezultatele direct de pe procesele verbale deja procesate.

Sincer, nimeni nu s-a așteptat la o asemenea victorie, nici chiar Eugen Tomac, toți gândindu-ne că vom acumula maximum 55-60%, dar 81, a fost ca un fel de fulger pe neașteptate. Victorie supremă, fără drept de apel, comuniștii și populiștii români rămânând fără replică. Cât despre rezultatele din România, aici e simplu, România e plină de tâmpiți, idioți și maneliști. Asta e. Noi însă, basarabenii, ne-am ales demn reprezentantul în Parlamentul român, și anume Eugen Tomac, un tânăr excepțional cu idei naționaliste, dar cumpătate. Să-i fie într-un ceas bun calea care-l așteaptă!

Cât despre oponenții politici, care au turnat zoaie pe Eugen Tomac și inclusiv pe mine, în această campanie electorală, ce să vă zic, temeți-vă!

Rezultatele finale le veți găsi pe site-urile de știri, n-are sens să le postez aici pe cele preliminare.

11 comentarii:

Anonim spunea...

Bre Dragos,

mai dezamagit cumplit....sa stii ca USL a castigat pentru ca PDL si Basescu au facut numai nenorociri in Romania.Singurul lucru bun pe care l-a facut Basescu a fost apropierea de RMoldova, lucru pe care ar trebui sa-l faca oricine ar ajunge presedintele Romaniei....
Daca vrei sa fii nationalist si roman adevarat trebuie sa sustii binele natiunii romane nu interesele unor anumiti baieti...adica trebuie sa fii echidistant in opinii
In rest respect pentru Tomac pentru ca si-a facut treaba, dar trebuie sa fie independent si nu sclav pe viata pentru basescu

Ciprian
Bucuresti

Dragoș Galbur spunea...

Mă bucur că te-am dezamăgit. Înseamnă că părerea mea contează :)
Bine că faptul că în sptale PSD-ul stă bolșevicul Iliescu, nu te dezamăgește.
De ce să fiu echidistant, nene? Eu nu am susținut ARD-ul per ansamblu, i-am susținut pe Tomac și Badea pentru că suntem buni amici, ne cunoaștem de ceva timp, deci cum să fiu echidistant? Sunt sincer, nu mă prefac și nu mă ascund.
Sănătate!

Anonim spunea...

Tomac a cistigat! URA, URA, URA! - daca indeplineste macar 10% din ceea ce a promis, ma inclin in fata sa. Dar cum se vede populismul e mai puternic ca orice pe cele 2 maluri ale Prutului

Szasz Sebes Paul spunea...

Bravo lor! Sper ca domnul Tomac sa nu uite de treaba cu introducerea postului Moldova 1 pe cablu in Romania

Alexei spunea...

Bre Cipriane!
Fii și tu echidistant și onest. Ce ai vrut să facă românii basarabeni? Cum puteau să voteze pe altcineva decât pe Tomac? Alexeev e de-al nostru și el(fost anchetator), poate e de trebă, nu zic(e pământean de-al meu)dar ce să-i fac dacă nu „le are cu politica”. Mai mult chiar, spre deosebire de candidatul ARD-ului care s-a promovat intens folosind mijloace și tehnici de convingere, V. Alexeev a apărut într-o singură conferință de presă, în ultimile zile de campanie(a vorbit încurcat și neconvingător).
Și încă ceva. Românii basarabeni au alergie de la culoarea roșie și reacționează dur, taxând pe oricine se identifică cu ea.
Poate data viitoare votăm pe altcineva mai convingător. De data asta Eugen Tomac a fost cel mai bun și gata.

Anonim spunea...

Tomac a castigat, pentru ca a meritat! Bravo lui si celor care l-au votat. Nu conteaza, la urma urmei, culoarea politica. Om sa fii, nationalist sa fii, caci nationalismul nu este o sperietoare; toti sunt nationalisti, si cei din Europa, si cei din America, si cei din Australia, nemaivorbind de balcaza de Rusie (care e ultra-nationalista, ca si Putin, pana in maduva oaselor). Si Viitorul, bineinteles, conteaza!

Anonim spunea...

Polititichia romaneasca, oricat de balcanica si de "manea" o fi, nu mai e demult blocata intr-o paradigma Vest vs. Est, Washington vs. Moscova. E real faptul ca nici Partidul istoric PNL si nici PSD-ul (primenit biologic, dar si dupa binemeritata pauza de putere), componentele principale ale USL-ului nu au venit cu proiecte. Au castigat asa de multe voturi pe baza antipatiei populatiei fata de Basescu.

Anonim spunea...

pt Alexei,

N-am zis nimic rau de Tomac.Ma refeream la faptul ca Dragos i-a facut pe cei 60% de romanii care au votat USL ca sunt tampiti.
Referitor la Tomac ar fi mai bine pentru el sa colaboreze si cu USL cu privire la romanii pe care-i reprezinta si sa fie mai echilibrat ca sigur va primi sustinere.

Ciprian

Anonim spunea...

Te imbratisez cu mare drag ! ne cunoastem de la Cosereni....! mama mea s-a nascut langa satul tau natal...suntem frati de sange. Eu sunt profesoara V. Felicitari !

Anonim spunea...

"Romania e plina de tampiti,idioti si manelisti"...se poate toa'su...asa v-a invatat tatucu Stalin sa vorbiti despre altii?...

Dragoș Galbur spunea...

DA!

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.