Despre cum m-a pus la punct tatăl lui Dorin Chirtoacă

Publicat de Dragoș Galbur la 26 ianuarie 2013Cu domnul Ion Chirtoacă am făcut cunoștință în Strasbourg. Un bărbat îngrijit, cumpătat, lucid, care impune respect din prima impresie. Ei bine, povestea e următoarea, eram într-un restaurant din centrul vechi al Strasbourgului, luam cina, iar la masă stăteam cu câțiva oameni și la un pahar de vin, discutam, desigur, despre politica moldovenească. Eu, clar lucru, sunt împotriva tuturor, chiar dacă undeva am careva simpatii politice, prefer să le țin în frâu și să-i critic pe toți, pentru a fi echidistant, pentru a crea un fel de presiune. În fine, în ultima vreme am prins un soi de ură (deși ură e prea mult spus) pe Mihai Ghimpu, mă deranjează tot ce spune, tot ce face și ce nu face, a devenit atât de fals, fuuuu. Și criticându-l, acolo la masă, pe Ghimpu, l-am adus și pe Dorin Chirtoacă în discuție, ba chiar mi-am permis să-i aduc și lui câteva critici referitor la careva situații din capitală. Sincer, nu că tare mă interesează drumurile din Chișinău, că eu îs bălțean, și mă interesează orașul meu natal, însă na, fiecare are dreptul la o opinie critică vis-a-vis de cineva sau de ceva.

Faza era că stăteam spate în spate cu Ion Chirtoacă, tatăl primarului, dar eu nu știam de asta, abia când m-am ridicat de la masă am observat că el era în spatele meu. Nu că mi-ar fi fost rușine, pentru că n-am zis minciuni sau aberații acolo, am adus argumente reale, dar oricum brusc am început să mă simt un pic incomod pentru că până la urmă e tatăl primarului, iar eu îl vorbeam răutăcios pe feciorul său. Asta e. Clar că a auzit, dar n-a reacționat deloc.

A doua zi, eram deja în Frankfurt, în aeroport, eram singur și am luat loc la un bar de acolo să bag în mine un Paulaner nemțesc veridic. Când colo lângă mine se așează seniorul Chirtoacă și mă întreabă dacă berea-i bună. Zic da. Mi-am terminat eu berea și mai comand una, și el la fel își comandă o bere și încingem o discuție despre viață, despre cunoscuții comuni, despre politică nimic, și când la urmă, după ce am terminat berea și barmanul ne zice cât costă, eu bag mâna în buzunar să-mi achit berea, iar domnul Chirtoacă mi-o ia pe dinainte, pune banul pe masă, pentru 3 beri, că mai era cineva cu noi, și zice: ”Lasă, lasă nu scoate banii, asta-i din partea lui Dorin.” și achită. Maaaaaaaamă dragă, m-am băgat în pământ de rușine. M-a luat peste picior incredibil. 

Amuzantă istorioară, nu știu de ce am decis să o scriu pe blog, probabil ca să arăt cititorilor că sunt sincer și că pot recunoaște și înfrângerile de orice natură, nu mi-i rușine acuma să recunosc că un domn în vârstă m-a pus la punct atât de tacticos. Chiar mi-a plăcut cum a făcut-o. Însă, eu oricum îs prea răutăcios și neastâmpărat ca să tac. Asta e, așa-s eu, altfel nu pot fi.