Secretul rușinos al liberalului Gheorghe Brega [DOC]

Publicat de Dragoș Galbur la 31 ianuarie 2013

Preluat de: ProTVZiarul Timpul, Ziarul Adevărul, Unimedia, În Profunzime, Totul.MD, Actualități, InfoPortal

Istoria sună în felul următor:


Se întâmpla în primăvara anului 1994, pe holul secției de oncourologie din incinta Institutului Oncologic din Chișinău, al cărei șef de secție, era actualul deputat liberal Gheorghe Brega. El s-a încăierat cu o soră medicală pe nume Efrosinia Boboc. În această încăierare, Brega a lovit-o cu bestialitate de câteva ori pe sora medicală (este un incident arhicunoscut pe coridoarele spitalului oncologic, doar că despre el nu prea se discută deschis). În urma loviturilor, femeia a fost internată în spital cu hemoragie intracraniană.

Era o perioadă când o simplă soră medicală nu putea demonstra nimic în fața șefului de secție, funcție care l-a asigurat pe Gheorghe Brega cu cunoștințe și bani suficienți pentru a vuala situația. În urma traumei pe care le-a primit, femeia a suferit și o amnezie totală, fiind obligată din nou să învețe să meargă, mănânce, vorbească etc. Și până în ziua de astăzi acestă femeie este bolnavă, având acordat grad de invaliditate pe viață.

Deși fără consecințe penale, Gheorghe Brega, totuși a fost eliberat din funcția pe care a deținut-o. Motivul exprimat în Ordinul cu privire la eliberare a fost formulat extrem de subtil - "provoacă diverse conflicte". Acest motiv a fost camuflat și printre alte motive, care îl caracterizează: "nu poate organiza activitatea adecvată a secţiei, nu corespunde funcţiei ocupate". În ordin mai sunt și formulări precum: "climatul moral-psihologic în colectivul secției este tensionat și exclude posibilitatea conlucrării în continuare a colaboratorilor cu șeful secției Gh. Brega". Unele din descrierile lui din ordin, mi-am dat seama, că îl caracterizează și astăzi "a pierdut controlul; nu dirijează cu activitatea organizator-metodică" etc.

Gheorghe Brega a atacat acest ordin în judecată, câștigând prin intermediul prietenului său Ion Dron, care a și judecat dosarul, în primă instanță. Hotărîrea lui Dron a fost susținută și în instanța de apel. Însă, Curtea Supremă de Justiție a casat ambele hotărâri, declarându-le ilegale și menținând decizia Institutului Oncologic de a-l demite pe Gheorghe Brega din funcția deținută atunci.

(Ordinul emis de directorul Institului Oncologic, pe atunci, Mircea Sofroni)


(Decizia Curții Supreme de Justiție) 
49 comentarii:

Anonim spunea...

interesaaaaaaaant!

Marina P. spunea...

Sa vezi acus cum sar micii liberali la gitul tau))) Is mai rai decit comsomolistii.

Макс spunea...

Откуда у тебя эти документы?

Dragoș Galbur spunea...

От верблюда :)))))

Anonim spunea...

romanii razbuna compania farmaceutica :) mashi acasa in romonia romanilor

Anonim spunea...

galbur lasa-i mai in pula pe romanii astea si pe basescu . de ghini de rau avem o tara a noastra ,
si pidarii astea de AIE tot tu iai adus la putere . cu casca in cap . sau plahis plateste ?

Anonim spunea...

maladetz, o medalie pentru Galbur

Алин Федорович spunea...

Daca Gheorghe Brega pe vremea cind era doctor a batut o asistenta acum cind este deputat cred ca omoara pe loc orice om ii iese in cale. Aveti grija nu claxonati daca il vedeti pe sosea nu il orbiti cu farurile acest deputat va poate lua viata fara sa gindeasca. De fapt nu cred ca gindeste vreodata

Anonim spunea...

Adevarat! Numai ca a avut loc la sfirsitul anilor 90! Dosarul cu demisia a durat pina in 2003.

Unimedia spunea...

E-mail anonim la redacția UNIMEDIA:

După absolvirea Institutului de Medicină, a fost angajat în Secţia Urologie a Spitalului Orăşenesc nr.3. După o perioadă de timp, şeful Secţiei Tetradov s-a adresat la medicul-şef al acestui Spital, Fadeev, printr-un demers de eliberare din funcţie, cauza fiind incompatibilitatea cu colectivul. A urmat angajarea la Spitalul de Urgenţă, instituţie pe care o părăseşte la insistenţa personală a medicului-şef Cravcic (motivul fiind acelaşi - caracteristicile tipice unui PSIHOPAT). În anul 1978, este angajat în calitate de medic urolog în Policlinica Institutului Oncologic, în 1989 se formează Secţia de Oncourologie, iar, deoarece singurul urolog-chirurg existent la acel moment era persoana dată, a fost numit şef de Secţie. Calvarul instalat în această secţie şi acum este amintit cu mare regret şi dezgust de către colaboratorii Secţiei. Dînsul îşi permitea să înjosească demnitatea atât a medicilor, cât şi a personalului medical, iar extremele de gen bătaie a medicilor, asistentelor, infermierelor şi ruperea hainelor de pe aceşti bieţi colaboratori, sânt dovezi incontestabile că omul acesta este sărit de pe fix şi nu poate conlucra cu nimeni. A urmat un alt caz de bătaie în februarie 1994, când în ascensor a lovit-o cu capul de uşa liftului pe asistenta medicală doamna Boboc Eufrosinia, motivul pe care l-a invocat dânsul ar fi fost faptul că asistenta nu a apăsat pe butonul etajului care îi trebuia lui. Martoră la toate acestea a fost asistenta medicală Rusu. Doamna Boboc a fost internată la Spitalul de Urgenţă cu comoţie cerebrală, hematom intracranian, soldat cu comă cerebrală (2 luni!!!), fapt ce a invalidizat femeia pe viaţă (!!!). Personajul nu a fost concediat din Institutul Oncologic după aşa faptă oribilă din cauza pilelor pe care le avea (probabil, care îl susţin şi până în prezent). Din iulie 1996, este eliberat din funcţia de şef de Secţie pe motiv că nu a permis medicului anesteziolog să utilizeze aparatul de anestezie şi reanimare în timpul operaţiei la un pacient grav în altă sală de operaţie. În anul 2002, a fost judecat pentru calomnie, pedeapsa fiind 2 ani de puşcărie, dar amnistiat în legătură cu împlinirea a 10 ani de Independenţă a Republicii Moldova. În anul 2003, o Comisie a Ministerului Sănătăţii, de comun acord cu Sindicatul Sănătatea şi Institutul Oncologic, l-a eliberat din funcţie de la Institut. Procesele de judecată care au început în anul 1996 au continuat până în 2004, atunci când doar prezidiumul Curţii Supreme de Justiţie l-a găsit vinovat de actele săvârşite. Putem observa că comportamentul deplasat îl caracterizează şi în ziua de astăzi ...਍਍
Domnule Ghimpu, ce concluzie să ne facem noi, cetăţenii de rând, că aveţi un asemenea camarad de partid ???

Anonim spunea...

Mai Galbur: pe prima fotografie, nu se arata ca Brega este membru P.C.U.S., dar se arata ca asa scrie in blanc, deci este o forma tipica, cu niste itemi TIPICI, unde este indicat si apartenenta (sau nu) la P.C.U.S.

Luind in consideratie ca acolo nu este completat, deci rezulta ca Brega nu este membru P.C.U.S.
Prin urmare NU manipula lumea cu niste falsuri si invata-te sa citesti documente, caci te faci de ris.

Ba chiar mai mult: forma este completta cu litere latine, ceea ce demonstreaza ca a fost completata dupa 1991, adica s-a folosit o blancheta sovietica pentru ca de acelea noi pur si simplu nu erau.

Anonim spunea...

Dragoş, îţi mulţumim pentru astfel de post-uri! Chiar vreau să ştiu cine mă conduce! Cine îşi încălzeşte curul în fotoliile plătite de popor. Mult succes şi mai departe! Sper să nu fii persecutat pentru acest post, dar dacă eşi - fă-o public, frate!
Dan

Dragoș Galbur spunea...

Pentru penultuimul anonim, băi grivei, am fix așa blanc completat în rusă, așa că manipulezi aici anume tu!

Dane, ție mulțumesc și aștept și altceva ;)

Anonim spunea...

Cпасибки Драгош, я всегда знала что ты наш человек.
Найди еще, щедро наградим

Trip Records spunea...

galbur dragos, vei castiga blogosfera cu asa postari ce nu mai au nici un sens. incearca sa faci deconspiratii de kgb-isti, participa la lustratie, nu valuri in tazic pentru un rating pacatos.

Anonim spunea...

Brega in poză seamănă cu "meme-ul" Like a sir )))
Un gentleman nu va lovi niciodată o femeie... fără să-şi scoată pălăria ))) Haz de necaz! Penibil!

Anonim spunea...

Откуда у простого блогера такие документы ?Меня больше беспокоит кто тебе слил такие документы ,а если не слил ,то тогда я сомневаюсь в их подлинности .

Anonim spunea...

Chiar ma bucur ca mai apar asa articole succinte dar cu toate elementele necesare, adica dovezi s.a.m.d. Desi sunt fan PL , imi place sa fie "curat in ograda". Sa vedem si urmarile... Bravo Dragu

Gheorghe Brega spunea...

Contactat de ziarul „Adevărul Moldova“, deputatul Gheorghe Brega neagă că ar fi lovit-o pe sora medicală de la Institutul Oncologic. „Este o aberaţie. Nu-i adevărat. Sunt minciuni. N-am bătut în viaţa mea o femeie. Mie îmi plac femeile! Nu m-ar mira să apară despre mine că sunt violator sau că aş fi omorât pe cineva“, a declarat Brega.

Anonim spunea...

Вас сильно расстроило что комментарий был написан на русском ,если нет ,то меня больше интересует другой вопрос .
-- Почему так поздно вы осветили этот случай в своем блоге ? Или аккурат в тот момент ,как вам кто то слил эту информацию ,но почему-то это совпало с теми разоблачениями депутата Брега по делу министра Усатого ? Я бы поверил в вашу искренность лишь в том случае ,если бы вы с таким же рвением начали наводить порядок в команде ПЛДМ ! А пока что для меня вы даже не блогер ,а простой блоККер .

Anonim spunea...

Dragoş, e foarte clar că articolul e postat la comanda PLDM. Dacă până acum încă mă îndoiam în privinţa afilierii tale politice, acum nu mai încape nicio îndoială. Oare cât timp vei mai srie la comandă politică?

Anonim spunea...

Ce fel de blogger? din acest articol se vede clar ca este doar o denumire, o umbrela pentru a te acoperi ....cu siguranta esti persoana platita de PLDM ...mie mi-i jale de tine.
P.S. Mai ai de mancat mult harbuz pina sa ajungi blogger, dar tu nu vei ajunge niciodata fiinca nu ai o pozitie asupra unui fapt dar latri cind iti arunca osul stapinul .....

Anonim spunea...

Interesant,in ce an se mai scria pe astfel de blancuri in Latina:))))

Dragoș Galbur spunea...

Mizeriile liberale sunt experte în a posta comentarii anonime, văd că)) Într-adevăru, mai răi decât comsomoliștii.

Nu am nimic cu PLDM, absolut nimic, mă atârn față de Filat la fel ca față de Ghimpu sau Plahotniuc, adica negativ totalmente.

Anonim spunea...

din ce observ au comentat și securiști cu staj, din cei care cunosc diferite blancuri și reguli interne

Dragoș Galbur spunea...

Da, SIS-ul și PG, sunt cititori fideli a blogului meu.

Anonim spunea...

Dragos, de ce stergi cometariile, care nu-ti convin?

Dragoș Galbur spunea...

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.

comentariile în care se atacă părinții mei, vor fi șterse automat, iar dacă mai dau peste persoana care le scrie, o rup în bătaie.

Алин Федорович spunea...

"comentariile în care se atacă părinții mei, vor fi șterse automat, iar dacă mai dau peste persoana care le scrie, o rup în bătaie."

CORECT

Anonim spunea...

Dragos, nu uita ca ai fost membru PLDM in 2009, si cum atacai cu cuvinte indecente pe retele de socializare pe cei care criticau PLDM, poate unii au uitat eu insa nu, asa ca lupul isi schimba blana, da naravul ba

Dragoș Galbur spunea...

Eu nu uit, stai liniștit, doar că habar nu ai în ce perioadă am fost membru PLDM ;)
Și da, regret.

Anonim spunea...

Eu nu stiu in ce perioada, dar stiu ca pina la 5 aprilie 2009 erai membru PLDM, sau sustinator inflacarat al lor

Dragoș Galbur spunea...

Comentează la tema postării, ori nu comenta deloc. Aici se discută Brega și nu CV-ul meu.

Anonim spunea...

Posibil ca-i adevarat ce scrii, insa copiile documentelor prezentate nu corespund deloc cu acuzatiile lansate in text.. Daca ar fi asa, ar trebuie sa existe plingere / adresare din partea persoanei atacate, dosar deschis / inchis - este?.. Poate gasesti copii si din acel dosar? Daca nu, atunci este o acuzatie fara probe, care poate fi calificata si ca o calomnie.
Asta cum ai face o afirmatie ca cineva e homosexual si ai prezenta ca si "confirmare" o copie dintr-un dosar de la politie ca respectivul a fost retinut beat intr-o companie a 5 alti barbati la fel de beti, care faceau galagie intr-un apartament inchis pe timp de noapte.
Si mai gindeste-te inca la ceva: daca era asa, crezi ca mai scapa el de duba pe timpul comunistilor? Stiind ei de vulnerabilitatea lui, crezi ca-l eliberau in 2003 cu formulari de alea vagi in loc sa-i anine citiva ani de puscarie?..
Scurt: pentru mine nu e decit o incercare a unui simpatizant PLDM de a lansa o acuzatie impotriva unui deputat PL. Dar e cam stingace de-a binelea.. Data viitoare sa Te pregatesti mai bine :)

Dragoș Galbur spunea...

Subsemnat, un oarecare membru PL :D

Anonim spunea...

Si chiar daca eram - cel putin am argumentat :) iar tu apelezi la o banala etichetare, evitind sa te pronunti asupra argumentelor. Daca nu le ai - recunoaste-o ca si in cazul cu Chirtoaca seniorul - cu mult mai bine iti sade asa cumpatat, decit manipulind cu documente ce n-au nici o atributie la subiectul pe care singur ai ales sa-l promovezi. Sau n-ai facut-o "nesilit de nimeni"? :)

Dragoș Galbur spunea...

Scutește-mă de prostiile tale!

Anonim spunea...

:) vad ca din lipsa de argumente te enervezi - inseamna ca inca mai ai obraz :) Iarasi calificative si renuntare totala la discutie pe argumente. In doua postari am adresat 5 intrebari, care de fapt se rezuma la 2 daca vorbim de subiectul prezentat:
- persoana pretins atacata a initiat vreo actiune impotriva lui Brega? Cunosti despre vreun dosar in acest sens?
- crezi ca daca exista posibilitatea de a-l "pune la respect" pe Brega cu un asemenea dosar, ar fi ezitat comunistii cit erau la guvernare?
Sunt intrebari simple de DA sau BA.. Dar eviti sa raspunzi, de asta ce mai pertinenta ramine totusi ultima intrebare adresata in postarea mea precedenta: tu de fapt pentru ce lansezi toata zvonistica asta fara a avea la baza argumente? care-i agenda reala care sta in spate?

Dragoș Galbur spunea...

Nu mă enervez eu pe nimeni, că doar n-am înebunit să mă enervezi pe niște anonimi ordinari.
N-am de gând să-ți citesc baladele liberale, am chestii mai importante de făcut.

Алин Федорович spunea...

Anonim stai linistit va aparea zilele viitoare un interviu cu persoana batuta si multe alte informatii.

Ce este distractiv "- crezi ca daca exista posibilitatea de a-l "pune la respect" pe Brega cu un asemenea dosar, ar fi ezitat comunistii cit erau la guvernare?"

Dar crezi ca, comunistii au dat doi lei pe un gunoi ca Brega incit sa le pese de el ?

Gheorghe Brega spunea...

- persoana pretins atacata a initiat vreo actiune impotriva lui Brega? Cunosti despre vreun dosar in acest sens?

Toate aceste informatii vor aparea in curind. Stai linistit

Gheorghe Brega spunea...

Site-ul oficial:

http://gheorghebrega.com

Dragoș Galbur spunea...

Pentru toți pidarii liberali și neliberali care bat capul în comentarii: http://adevarul.ro/moldova/actualitate/o-asistenta-acuza-brega-m-a-schilodit-1_5111f51f4b62ed5875de41e4/index.html

Artur spunea...

Care-i faza cu site-ul http://gheorghebrega.com/?
Cine tare vrea sa-l убиряскэ.

Artur spunea...

Cei care au facut acest site evident au alte interese decat sa faca dreptate pentru pretinsele femei agresate. Dragos, ai vreo legatura cu acest site sau cu cei care l-au facut? Vad ca in compartimentul diverse este link spre blogul tau.

Artur spunea...

Am citit acum postarile de pe pagina de fecebook ale lui Brega si cam pute a cacatel tot asta. Nu cred ca Galbur ar refuza niste verzisori. Cica anonimi din PL... Rusul cela de mai sus e din PL? :))

Dragoș Galbur spunea...

Artur, n-am nici-o legătură. Nu-s prost să plătesc 10 dolari pentru procurarea adresei .com + nu prea am timp să scriu pe propriul blog, dar pe altele nici atât n-aș avea.

Алин Федорович spunea...

http://tinyurl.com/a9ugd3a

sau

http://adevarul.ro/moldova/actualitate/mesajulemotionant-fiicei-efrosiniei-boboc-gheorghe-brega-1_5118bef34b62ed5875fc46d6/index.html

Anonim spunea...

dl deputat are si pacate ce tin de luarea de mita ca sa opereze cum trebuie. chestia e de prin 1984 cand era sef de sectie la urologie.

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.