Trafic de influență, cumătrism și miniștri cercetați penal? Da, șăfu!

Publicat de Dragoș Galbur la 26 februarie 2013
Ieri, 25.02.2013, am participat, alături de Mișcarea de Tineret ”Împreună pentru viitor”, la o conferință de presă, unde am sesizat opinia publică despre necesitatea de a expertiza convorbirile telefonice interceptate ale funcționarilor publici (cazul Vicol). Totodată am cerut să fie instituită o comisie Parlamentară care să analizeze discuțiile telefonice dintre șeful FISC, Nicolae Vicol și ceilalți funcționari și să vină cu o calificare asupra acestora. În cadrul comisiei respective să fie incluși și experți internaționali din afara Republicii Moldova. Iar în cazul în care se va dovedi că a fost vorba despre trafic de influență, toți cei implicați să fie pedepsiți conform legislației.

Aceasta e părerea mea și a mai multor tineri, referitor la interceptările telefonice. O părere, susținută totalmente și de cetățenii care sunt la curent cu scandalul interceptărilor telefonice. Conform ultimului sondaj IMAS, 50% dintre cei intervievați, care au auzit despre aceste interceptări, afirmă că este vorba despre trafic de influență și consideră că cei vizați ar trebui să-și dea demisia. 84% dintre moldoveni cred că ţara merge într-o direcţie greşită, din cauza scandalurilor politice. 69% dintre respondenţi sunt de părere că miniştrii şi înalţii funcţionari de stat care sunt cercetaţi penal, nu trebuie să se mai afle în funcţii, și anume ministrul sănătății, Andrei Usatîi, ministrul culturii, Boris Focșa și ministrul finanțelor, Veaceslav Negruța.

În acest caz, cum se cuvine unei țări care pretinde a fi ditamai europeană, miniștrii menționați mai sus să-și dea demisia, premierul Vlad Filat și Ministrul de Interne, Dorin Recean, ar trebui să-și prezinte demisia de onoare, iar șeful fracțiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleț ar trebui să vină cu scuze publice în fața cetățenilor pentru limbajul grobian, demn mai degrabă de grupări mafiote decât de funcționari de stat, pe care l-au etalat în cadrul discuțiilor telefonice cu șeful Inspectoratului Fiscal de Stat, Nicolae Vicol.

Mai întâi scandalul cu tăinuirea și mușamalizarea crimei din Pădurea Domnească. Acum scandalul cu interceptările telefonice. Nici-un pedepsit, se creează senzația că e anarhie totală în țara asta. Atâta obrăznicie și lipsă de respect din partea guvernării, față de propriul popor, n-am mai văzut.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Nu se va termina cu bine tot haosul asta((

Marina spunea...

care demisie de onoare?! Galbur, despre ce vorbesti?! Suna amuzat si ridicol ”demisia de onoare” în Republica Moldova.

Anonim spunea...

cemi place ca toata atentia asupra lui Plahotniuc sa dus, nemaivorbind de 7 aprilie,raider etc...

Anonim spunea...

De unde onoare Dragos?

Dragoș Galbur spunea...

:(

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.