Am primit interdicție de a intra în Ucraina timp de 5 ani

Publicat de Dragoș Galbur la 26 martie 2013

Astăzi, 26 martie, 2013, am pornit împreună cu mai mulți cunoscuți, la Odesa, la meciul de fotbal dintre Ucraina și Moldova. Ajungând la vama ucrainească Maiaki, vameșii mă roagă pe mine, dintre peste 120 de persoane, să cobor din autocar și mă invită într-o încăpere de pe teritoriul vămii că, cică, are ceva să-mi comunice. Eu mă conformez, mai ales că ei deja ne luaseră pașapoartele la control. Odată intrat înăuntru, unde erau exact 7 persoane, unul îmi zice că din păcate, dânșii nu pot să mă lase să trec vama, așa că, îmi zic ei, îmi rămâne să-mi iau lucrurile din autocar ca să nu-i rețin pe ceilalți. Eu îl întreb pe acel domn, de ce nu pot să trec, la care el îmi răspunde că am restricție de intrare pe teritoriul Ucrainei. Am rămas perplex, prima oară aud așa ceva, n-am încălcat în viața mea nimic pe teritoriul Ucrainei, mai ales că ultimele ori am doar fost așa, în treacăt, prin țara lor.

După ce mi-am luat geanta din autocar, domnul m-a condus din nou înăuntru, iar autocarele deja au plecat spre Odesa. Am intrat înăuntru, mi-a arătat unde să iau loc și au început 3 persoane să mă interogheze, că unde lucrez, că dacă am luat credite bancare pe teritoriul Moldovei sau Ucrainei, că dacă lucrez pentru S.I.S, că eu știu de ce am restricție, dar îi mint și nu le comunic, etc. După care, tot ei îmi zic că, de fapt, interdicția de a intra în Ucraina este pusă de către Слу́жба безопа́сности Украи́ны (Serviciul de Securitate al Ucrainei), în anul 2011, lucru pe care mi-l și arată la computer. Fără niciun fel de explicații, fără niciun fel de argumente, măcar careva indicii de ce am primit interdicție, nimic. Nu-mi rămâne decât să presupun că este vorba despre activitățile mele național-patriotice, în special, despre cele care abordează subiectul Bucovinei și Bugeacului sau ale cetăților moldovenești aflate pe teritoriul Ucrainei. După o oră și jumătate de așteptare, mi-au pus o ștampilă enormă în pașaport, mi-au dat un act în care se menționează oficial că am restricție de a intra pe teritoriul Ucrainei până în 2016.

Mai există, însă, asemenea precendete, de exemplu la începutul anului 2011, fostul director al Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Cultural Suceava, doctorul în istorie Daniel Hrenciuc, a primit interdicție de a intra în Ucraina, pentru următorii 5 ani; apoi în vara aceluiași an, 2 jurnaliști români (Valentin Țigău și Simona Lazăr) care mergeau la sfințirea bisericii românești din Hagi-Curda, au fost întorși de la vama Reni, pe motiv că încă în 2009 li s-a pus interdicția de a intra pe teritoriul Ucrainei timp de 5 ani. În 2012, jurnalistul Sergiu Dan, la fel a primit interdicție de a intra în Ucraina, pe 5 ani. Sergiu Dan este cunoscut pentru articolele sale despre situaţia românilor din comunităţile istorice ale României, Maramureşul din dreapta Tisei sau Valea Timocului.

Deci îmi este clar motivul interdicției mele. Chiar m-am întristat, la un moment dat chiar îmi venea să plâng, nu pentru că am plătit bani, deja aiurea, pentru drum și bilet la meci, ci pentru că, știind că n-am încălcat niciodată nimic, nicăieri, am primit restricție doar pentru că, presupun eu, nu le-a plăcut ucrainenilor că am scris pe mai multe rețele de socializare și portaluri informaționale că Bucovina și Bugeacul ne aparțin și că va veni momentul când vor reveni înapoi unde li-e locul, adică în România. Altfel pur și simplu nu-mi explic această interdicție și în general nu înțeleg ce au ei cu mine, că doar îs prea nesemnificativ și microscopic pentru ei ca să fiu deranjant sau... așa cred doar eu.


29 comentarii:

Anonim spunea...

mda, trist...

Diana spunea...

Daca ti-au pus interdictie in pasaportul moldovenesc, poti intra cu pasaportul romanesc :)
Dar da, ucrainenii pot fi porci, cateodata :)

Anonim spunea...

De ce le este frica nu scapa ucrainienii !!!
In loc sa fie cinstiti si sa retrocedeze ce-au furat hotii de rusi si le-au daruit pe ochi frumosi, au preferat sa devina si ei hoti prin acceptarea "darului" dupa ce si-au luat independenta.
Romanii isi reclama dreptul asupra pamanturilor ce ne-au apartinut inca de pe vremea dacilor. Iar vremea cand se vor reintoarce in sanul tarii, nu va intarzia sa apara.
Bravo Dragos, esti un patriot adevarat, daca ti-ai luat si interdictie pentru ca ai spus un adevar simplu dar deranjant ...
Respect

Dragoș Galbur spunea...

Diana, NU, m-au preîntâmpinat să nu încerc cu cel românesc căci oricum n-am să reușesc.
Interesant, de unde știau că am pașaport românesc dacă eu nu le-am zis nimic, iar pașaportul meu RO în general nu era cu mine.

Anonim spunea...

lui Sergiu Lascu in 2012 iau pus tot interdictia de a intra in Ucraina pe 5 ani ! O ramas ca si Romania sa va aplice si o sa sedeti in RM fara mare si munte ! -) regretabil dar .... Succes in lupta!

Anonim spunea...

Din contra, tre sa te bucuri, e semn bun ca faci un lucru minunat, altfel nu s-ar fi temut asa )))

Anonim spunea...

Dragos fii tare .... asta e si motivul interdictiei lor, "propaganda prounionista" pe care o faci tu (bineinteles la modul cel mai sincer si curat), altceva nu poate fii !! Nenorocit acest, doamne da de s-ar destrama odata ... nenorociti !

Anonim spunea...

nu prea inteleg de unde asa de multi patrioti in tara noastra ) mai ales cind vad unii cu tatoo moldova si in fiecare zi nu pot trai fara spiritul de patriotism,va pierdeti viata in zadar sa schimbati ceva,nu s-au schimbat de cind e moldova si nu se vor mai schimba,incercati sa mergeti mai departe sa faceti ceva folositor in viata.Am fost si eu cindva patriot dar dupa ce mi-am schimbat traiul am inteles ca a fost chiar o prostie ca am pierdut asa de mult timp pe tema patriotism.E doar o parere !

Anonim spunea...

Zaibisi. Macar ucrainenii ti-au dat un picior in fund. Af fi bine sa-ti puna interdictie si in Moldova.

Dragoș Galbur spunea...

semnat: Anonim.
clar cu tine)

Alexei Crudu spunea...

conculiza pe viitor - nu-ti pune niciodata numele tau adevarat pe internet in retele sociale, naiba stie ce poate sa se intimple,, la fel ca si in cazul respectiv :D imi pare rau pentru tine kiar

costy spunea...

e naspa dar sper ca cineva sa raspunda , jegurile uita ca detin pamint romanesc. arda-i focul de lichele

Mihai Afanasii spunea...

Citesc si nu-mi vine sa cred..mda..

Anonim spunea...

Dragos, noi te sustinem, esti un adevarat patriot, iar retardatii de hoholi...n-ai ce le face,iubesc doar slanina si ceapa stropita cu votca! Ma bucur ca ai reusit sa le ranesti orgoliul!

Baditsa spunea...

P-u ala cu ,, zaibisi ,, esti un TIF. Pacat baditsa ...

Adrian spunea...

Mie unul mi s-ar umple inima de bucurie de mi-ar face-o ruşii sau haholii astfel =))

Anonim spunea...

DRAGOS GALBUR - MARTIRUL NEAMULUI ROMANESC!

Anonim spunea...

porci-s porci....

Alexei Cochită spunea...

Lasa ca n-ai pierdut nimic,oricum au pierdut "maldavashki" de la hoholi.

Anonim spunea...

Este foarte bine Dragos ca ti-au pus interdictie, inseamna ca se tem si au si de ce.bucovina si sudul basarbiei sunt ale noastre si vor reveni in posesia noastra daca vom lupta cu toti ca Dragos.

Stefan spunea...

Sa-si ia transnistria cu tot si sa nea dea iesirea la Marea Neagra innapoi...lichenele

Anonim spunea...

http://maximych.ax3.net/images/stories/welcome_to_ukraine.jpg

В украинской школе идёт урок.
Учительница спрашивает:
-Дити, яка нация за пол-литра зробэ всэ?
-Кацапы,--хором отвечают ученики.
-Правильно! А яка нация любэ гроши, сейфы, банки?
-Жиды,--хором отвечают ученики.
-Правильно! А яка нация за червонец продасть маты, тату?
В классе молчание.
И вдруг с задней парты кто-то тихонько произносит:
-Зато як спиваем...
--------------------------------------
Вот мой кот, прямо настоящий свидомый украинец! Живет за мой счет, греется у моей батареи, спит на моем пледе на моем кресле, ест мной купленный корм. Но все время чем-то недоволен и свободы требует.
Кстати, делает вид, что не понимает по-русски.
-------------------------------------
Парень-украинец женился на русской девушке. Перед первой брачной ночью отец даёт ему наставления:
- Вначале возьми её на руки и отнеси её на кровать. Покажи, какая Украина сильная. Затем сними с себя свою рубашку - покажи, какая Украина красивая.
И слышен голос деда из соседней комнаты:
- А затем начинай дрочить - покажи, какая Украина независимая!
---------------------------------------------
Уезжает хохол в командировку, и спрашивает детей
- А шо вам, диты, прывезти?
Дочь лет четырнадчати:
- Тато, привези мэнэ бусики!
Мальчик лет десяти:
- Мне, папо, клюшку!
А маленький бутуз лет около пяти:
- А мне, батя, привези сала!
Хохол, трепля маленького по головке:
-У-у, ты мой сластёна!

Anonim spunea...

Nu-i nimic. Te-ai duce la mare in Romania sau Turcia)))

Dragoș Galbur spunea...

Nu-i vorba de mare, e vorba de Cernăuți, Hotin, Cetatea Albă, etc.

Anonim spunea...

Asta inca odata dovedeste faptul ca toate popoarele au demnitate (cat de mici nar fi acestea)numai moldovenii nau nici un pic de mindrie,cu alte cuvinte: babani-ma refer la alde stepaniucovici,petrenco,voroniul,bidon si toata compania lor

Anonim spunea...

Noi tineretu suntem cu tine Dragos ,geme Cernăuți, Hotin, Cetatea Albă sub picioru ukrainean, dar va veni si ziua ceia cind romanii din aceste zone o sa ciara alipirea de Tara, dar trebue de infiltrat mai multi de ai nostri in conducerea lor, si de atras mai multi studenti care o sa se intoarca inapoi, nu sa ramina in orasele Romaniei, sai bage bumbac in cap la toti, sa spuna transant noi satu ista in care traesc 95% romani vrem scoala romaneasca cu predarea in grafia latina da nu in chirilica ca exemplu raionu Reni acolo e numai un sat gagauz si unu bulgar restu is toate romanesti ce ii incurca pe alesii locali sa spue transant noi suntem sat romanesc si punct ca acei din Herta.

Ivu Frâncu spunea...

Iar eu ma intreb:
oare de ce pe noul site unionist
http voceaunirii org
sub auspiciile poetului Nicolae Dabija,
se ignoreaza totalmente activitatile Actiunii-2012
si alte manifestari unioniste importante ?

- este asta doar un club select
de triumvirat nezdruncinat –
N. Dabija, V. Pavlicencu si A.Petrencu ?

- alti promotori unionisti:
Dragos Galbur, Dan Nicu, Eleonora Lisnic,
Valentina Galusca, C. Codreanu,
Actiunea-2012, etc.
nu au loc si ei pe acolo ?
——————————–
QUI PRODEST ?

Anonim spunea...

Interdictie pe teritoriul Ucrainei daca ai la sigur daca vei incerca sa pleci in F.Rusa iti vor pune deport si iti va limita acesul in tarile post sovetice ! Este o vb in popor " Limba lunga multe nu aduna ! " asa ca fara suparare insa ceea ce faci tu ce priveste promovarea idei cu Moldova pamant Romanesc este lipsit de sens ! Macar ca intradivar candva pe la apus de soare afost pamant Romanesc acum e deja tarziu si te asigur ca nici o data R.Moldova nu va fii componeta Romaniei. Nu se merita, R.Moldova este un stat tanar si pana se va plasa bine pe piceoare ma e putin, cu credinta si rabdare vom merge inainte!

Dragoș Galbur spunea...

Fiecare cu părerea sa ;)

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.