Aprilie 2009 și scuzele cu iz de PR ale lui Dorin Recean

Publicat de Dragoș Galbur la 7 aprilie 20134 ani de minciuni, 4 ani de promisiuni, 4 ani de dezamăgiri, 4 ani de așteptări, 4 ani în zadar. Și mi-am zis că nu mai vorbesc și nu mai scriu despre 6-7 aprilie 2009, dar mă pot abține. Săptămâna aceasta am refuzat să dau orice interviu pe această temă și am refuzat toate invitațiile la emisiunile unde s-a abordat subiectul aprilie 2009. Nu pentru că mă doare când îmi aduc aminte, ci pur și simplu mă înfurie. Am scris și pe facebook, scriu și aici, că singurul lucru de care-mi pare cu adevărat rău, legat de aprilie 2009, este moartea lui Valeriu Boboc, care a murit absolut degeaba, fără nici cel mai mic rost. Au trecut 4 ani, niciun verdict final în cazul ”Valeriu Boboc”, nici în ancheta ”7 aprilie 2009”, nimeni nu face pușcărie și nimeni, presupun, că nici nu va face, pentru că trăim într-o societate de cumătri, ceea ce înseamnă că mereu o mână o va spăla pe alta. Ce avem astăzi?! Cred că vedeți și singuri ce avem. Nimic!

Scriam în octombrie 2011, când actualul procuror general în exercițiu și reponsabilul pe ancheta ”aprilie 2009”, Andrei Pântea, a declarat că organizatorii devastărilor din 7 aprilie sunt Morari, Baghirov și Tkaciuk, care au manipulat cu grupurile ”Jos comuniștii” (adica cu mine, cu Dragoș Galbur) și cu grupul ”Basarabia Pământ Românesc”, care de fapt nu există.

Atunci cum se face că angajații SIS care patrulau, de exemplu bulevardul Dacia, când a venit Joe Biden, aruncau cu pietre în Parlament și Președinție pe 7 aprilie? Cum se face că au fost aduse autocare cu deținuții de la colonia pentru minori din Lipcani? Ori autocare cu provocatori din Transnistria, dintre care fani a echipelor de fotbal Șerif Tiraspol și Dinamo Tighina? Ori poate eu îs prost și nu am văzut asta cu ochii mei pe masa din cabinetul de la PG, unde eram interogat de 3 agenți SIS și procurorul Sergiu Roșu? Ba am văzut! Ori poate în primele rânduri nu erau tineri, rusolingvi, printre altele, cetățeni ai Transnistriei, cu cuțite, lămi și bisturiuri, care au tăiat pe scările de la Președinție în linia întâia vreo câțiva grivei tinerei de la SCUT ? Nu, n-am visat noaptea, eu le știu de acolo de unde le știu și Zubco, și Pântea, și Recean și toată gașca lor cu epoleți.

În zadar, totu-i în zadar, orice declarație, orice articol, orice scuză, orice încercare de a afla ce s-a întâmplat de fapt pe 7 aprilie 2009. Și toate ăstea pentru că nu se vrea aflarea așa numitului adevăr. Pur și simplu nu se vrea, nimeni n-are interesul să răscolească acolo unde pute. Bunăoară, astăzi am rămas frapat și ofensat de nemernicia și obrăznicia ministrului de interne, Dorin Recean, care și-a cerut scuze de la cetățenii Republicii Moldova pentru comportamentul poliției în timpul evenimentelor din aprilie 2009. Ei cât de mârșav poți fi în cazul ăsta?! De când a fost numit ministru n-a mișcat un deget ca să facă lumină în cazul revoltelor din aprilie 2009, iar astăzi are tupeul să iasă și să-și ceară scuze pentru acțiunile de atunci ale poliției. Cine are nevoie de scuzele ăstea?! Vă zic, nimeni absolut! E disperat să mai spele din imaginea MAI și e și mai disperat să facă PR politic PLDM-ului, că vezi tu, ia-te ce ministru bun are Filat, tocmai și-a călcat pe orgoliu și a cerut scuze cetățenilor pentru bădărănia milițienilor, în 2009. Asta da reformă! Cât de bravo e acest Recean, mai ieri zbiera la telefon că vrea să-l dea pe unu' cu capul de pereți și de asfalt, iar astăzi, cumințel, mai-mai să plângă, își cere scuze moldovenilor. Doar nimbul îi lipsește. Pffff, marș și te ascunde, Dorine!

Credeți că tatăl lui Valeriu Boboc, mama, soția și copilul acestuia și-au mai alinat din durere și dor, că Recean le-a cerut scuze?! Pffff, să fim serioși. PR pe scârba și amarul unora, atât.8 comentarii:

Anonim spunea...

Niste pidari! Toti ca unul!

Tudor spunea...

”Fă, Doamne, din moldoveni,
Măcar o sută de ceceni.”

(c) Nicolae Sulac

Anonim spunea...

Trăim, domnule, într-o lume fără onoare şi fără limite morale. Cum aş putea fi fericit? Poate dumneavoastră, oamenii politici, s-o duceţi altfel. Vorbiţi de clasa noastră politică, ei bine, ea confirmă că am ajuns o ţară plină de secături. O ţară minoră, căzută ruşinos la examenul de capacitate în faţa europei. Aici ne-au adus politicienii ordinari! Hoţii, improvizaţi astăzi în moralişti. Miniştrii ce s-au vândut o viaţă-ntreagă. Parlamentari contrabandişti. Boala o avem în suflet, există o epidemie înfricoşătoare de meningită morală, iar ţara trebuia să ajungă aici târâtă pe marginea prăpastiei de unii conducători care sunt hoţi la drumul mare.

Moldova Vision spunea...

un subiect dureros pentru toti care si-au pus speranta intr-o scimbare pana la capati si o Moldova fara saracie. rusine guvernantilor si sunt sigur ca faptul cum au gestionat acest dosar ii va lovi puternic la viitoarele alegeri.

Anonim spunea...

Dragoș, dacă ai fi citit atent textul ai fi scris altceva. Din păcate citești doar titluri.

Codin Unionistul spunea...

Da, adevarat, Guvernantii actuali "pro-occidentali" minciunosi, nu vor sa scoata adevarul la iveala despre aprilie 2009, pentru ca au fost si ei implicati in acele provocari criminale rusofone. E simplu si logic, nu ?
Deci, aceeasi mafie este mereu la conducere, fie ea comunista sau AIE.
Avem nevoie de o noua Forta, a treia, UNIONISTA, carea sa ajunga in Parlament
cu un nou Lider Unionist care sa infaptuiasca Re-Unirea noastra cu România, unica Salvare !

Anonim spunea...

Unica solutie - votati Miscarea Populara Antimafie! Destul cu pseudopatriotii de politicieni care ne mint si ne fura ca pe niste fraieri de ani de zile! E timpul sa instauram tribunale cu judecatori impartiali din afara tarii, asa cum s-a facut bunaoara in Bosnia-Hertegovina, si sa-i tragem la raspundere penala personal pe toti cei implicati in 7 aprilie, atacurile raider, privatizari ilegale a bunurilor publice, etc. Destul, ne-am saturat sa mai suportam îndobitocirea lor!

BADITSA spunea...

GRIVEI TINEREI))))

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.