La mormântul lui Muc Verde

Publicat de Dragoș Galbur la 22 aprilie 2013

Stau deja o oră cu DEX-ul deschis și caut ce cuvinte să-i mai atribui acestei nulități care pretinde a fi premier. Că e josnic, am zis, că e prost, e clar și fără să zic, că n-are demnitate, presupuneam, dar astăzi, însă, presupunerea mi s-a confirmat. 

Cândva credeam că pe Iurie Roșca, la capitolul sinucidere politică, n-o să-l întreacă nimeni, niciodată, dar uite că istoria are un caracter ciclic, iar astăzi a mai murit (politic) un așa zis lider, în care mulți moldoveni chiar și-au pus speranțele. S-a sinucis! Dumnezeu să-l ierte.

Eram într-un local din centrul Chișinăului, nu demult, la un pahar de vorbă cu Filat. Eram mai mulți. La care el ne zice că Plahotniuc este un mincinos patologic, că locul lui nu e în politică, că el i-a zis la telefon acest lucru, după care, că nu-și vorbesc deloc de vreo câteva luni bune, că nu știu ce, că el nu va ceda, bla, bla, bla. După care distruge AIE, după care face niște declarații războinice la adresa lui Plahotniuc, gen „Nu voi capitula în fața mafiei și ar fi o lașitate dacă mi-aș da demisia. Cei care vor să înainteze moțiune de cenzură, votul de neîncredere, vor trebui să-și asume efectul - alegerile anticipate”, după care capitulează.

„Recunosc, în politică deseori ajungi în situația, în care unele probleme să le concentrezi la nivel de o persoană. Așa e activitatea politică, spre regretul meu, nu e fără „păcate”. Într-o activitate politică nu trebuie să personalizezi problemele. Eu am avut puncte radical diferite pe domenii de principiu cu domnul Plahotniuc, dar important este să găsești mecanisme de conlucrare pentru viitorul țării, pentru angajamentele pe care le ai în fața cetățenilor”, a declarat, azi, Vlad FilatNu este corect să personalizezi lupta politică ori să aduci acuzaţii neprobate. Am făcut şi eu astfel de greşeli, voi avea grijă ca pe viitor să nu le repet.a mai adăugat acesta.

Păi ce credibilitate mai are omul ăsta, acum?! Cum să-l mai votezi pe un mincinos, un laș și un fățarnic ca ăsta?! Cum să crezi într-un viitor prosper al Moldovei, când în fruntea guvernării se află un cadavru politic?  Un muc. Pentru că, sincer vorbind, doar un tâmpit mai speră, în zilele noastre, într-un viitor, european și nu știu mai cum, al Moldovei. N-are viitor țara asta cu așa lideri și cu așa atitudine. N-are! Punct.

7 comentarii:

Oleg spunea...

R.I.P. Vlad Filat......

Anonim spunea...

cind e vorba de bani ,afaceri ,etc, nu mai conteaza nicio valoare, nicio promisiune, nimic!

Victor spunea...

Politica e un teatru mare și adesea de prost gust, mai ales la noi în Basarabia. Se cacă între ei politicienii de ochii lumii, pentru raiting etc. Și se împacă/iartă tot pentru același scop. Vezi că merge o împăcare între PLDM și PD, scop fiind investirea noului guvern, după aia iar posibil să reînceapă o câcatoare între ei până la alegeri deja. Punctul pozitiv e că există șanse să continue cursul European al țării și să-i menținem pe porcii co-muiști departe de a dicta ceva, punctul negativ e că șansele să semnăm vre-un acord de asociere/fără vize chiar și până la viitoarele alegeri sunt mici. Timpul va arăta. Însă problema mai mare decât rahatul din politica moldovenească e ca Rusia tot mai mult amenință și tot mai mult mușcă (vezi jocul lui Șevciuc, găgăuzilor, rusofonii din Bălți etc.) din Basarabie, în timp ce ai noștri se scuipă și mai apoi se șterg.

Anonim spunea...

Pe Roșca nu la întrecut nimeni, deocamdată; nu exagera, Dragoș.
Oleacă s-au sinucis țipălăii din mass-media, unii bloggeri și autopretinși analiști politici.
Unii vor rămâne fără pâine

Sergiu Brinza spunea...

Aha da, si ce ar trebui sa faca dupa parerea ta? Ai solutie tu onorabile Dragos?
Tare si Mare esti, sa fi fost tu in locul lui cum procedai?

godzin veaceslav spunea...

Politicians are like diapers; they need to be changed often and for the same reason – Mark Twain.

Anonim spunea...

Filea a fost si va ramine un cac.t, el pur si simplu a furat cat a vrut si a sters-o

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.