Un nou Guvern, aceleași mașini mișto și capuri de asfalt? Da, Șăfu!

Publicat de Dragoș Galbur la 12 aprilie 2013Nu înțeleg absolut nimic din ce s-a petrecut în ultimele luni în politica moldovenească. Cui i-a folosit tot acest show ieftin și această breșă de timp în procesul de guvernare a țării?! Un lucru, însă, mi l-am confirmat, cât de politizate sunt instituțiile de, așa zis, drept, din Moldova. Toate dosarele, toată forfota asta care a avut loc în ultimele luni nu a fost decât o mare răfuială politică, dintre ambele tabere. Știți voi pe cine am în vedere. Unii arestează, alții merg pe mașini mișto, blochează conturi și dau cu capul de asfalt. Nimic, nimic nu s-a făcut că așa zice legea, doar interese personale, și acum, acum de ce ar reveni Filat înapoi în fruntea guvernului?

Cum poate președintele Nicolae Timofti, fost judecător într-o țară paradis a judecătorilor corupți, să-l desemneze din nou pe Filat candidat la guvernare, în moment în care Parlamentul a demonstrat clar că nu-l mai vrea pe acest individ în fruntea guvernului? Cred că răspunsul la întrebare se găsește chiar în prima parte a întrebării. Ce fel de credibilitate poate avea acum președintele Timofti, care în loc să prezinte o alternativă pentru funcția de premier, văzând că relația dintre partidele fostei AIE e deplorabilă, el toarnă benzină pe foc și înaintează din nou candidatura lui Filat, blocând din nou procesul de guvernare a Republicii Moldova, mai ales că PCRM, PL și majoritatea deputaților neafiliați au anunțat că nu vor vota pentru noul guvern Filat. Chiar nu s-au mai găsit alți candidați pentru funcția de premier?! Să fim serioși. Unde aici e decizia rațională? A, da, în politică moldovenească rațiunea nu-și prea are locul, doar banul și interesele proprii.

Da, m-am bucurat atunci când a fost demis Filat, m-am bucurat pentru eșecul său, chiar dacă în general sunt trist și complet dezamăgit de ce se petrece în politica moldovenească de după 2009. În cazul de acum, alegerile anticipate sunt unica soluție de a scoate situația politică din impas. Anume cetățeanul trebuie să decidă, la moment, cine are cea mai mare credibilitate dintre politicieni. Altfel, dacă s-ar instala noul guvern, am risca să călcăm a 3-a oară pe aceeași greblă, în contextul în care cine calcă de 2 ori pe aceeași greblă e un idiot. Poate ajunge? Poate ajunge să achităm impozite la FISC pentru ca cineva să-și cumpere case și mașini mișto, poate ajunge să încercăm să credem că vom fi apărați de poliția condusă de unul apt să dea cu capul de pereți și de asfalt pe cei care nu-i execută ordinele; poate ajunge să răbdăm ca unul care nu poate lega 2 cuvinte, precum Usatîi, să-și bată joc de medici și să transforme între sistemul medical, care și așa e defect, în business?! De Vamă în general tac, e penibil ca o instituție de stat să fie condusă de către cel ce a administrat cândva afacerile lui Vlad Filat. Ce sistem putred și defect! Văd dați seama? Vă dați seama ce-am votat noi cândva?

În situația creată, vom avea anticipate, la care, după cum am și scris în alte postări, mă aștept la o revenire în forță a comuniștilor. Sună trist, sună pesimist, sună dur, dar asta e, nu ne mai putem lăsa duși de nas cu democrații diferite, căi europene și alte căcaturi de acest gen.

4 comentarii:

Anonim spunea...

It's true

Anonim spunea...

nu uita dragos ca tu erai cel mai aprig sustinator al lui filat in 2009.in alta ordine de idei alegerile anticipate ar prabusi pur si simplu alianta pro europeana si ar favoriza din nou cursul politic spre rusia (adica comunistii la putere) sau poate intre timp tu ti-ai schimbat pozitia si eu nu stiam?????

Anonim spunea...

si voi credeti ca niste voici din strada sau bloguri pacatoase ar schimba ceva? oamenii is cauta de treaba lor, iar voi strigand , toata viata asa o s-o petreceti, dand vina pe guvern ca nu aveti bani. Pai daca nu puteti face nimic inafar de striga si da vina pe altii, deunde mai vreti bunastare? unde o cautati, acolo o gasiti

Dragoș Galbur spunea...

Eram.

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.