Cel mai frumos cadou de ziua mea - întoarcerea PCRM la guvernare

Publicat de Dragoș Galbur la 3 mai 2013

Eu, membru PLDM, pe 23.01.2009, la începerea
campaniei ”75 de zile până la sfârșitul lui Voronin”
Titlul e o ironie de fapt sau poate nu... Nu știu, rămâne și eu să aflu.

Nu, astăzi nu-i ziua mea, ziua mea e peste 4 zile, însă luând în considerare ceea ce se întâmplă astăzi în Parlament, peste vreo 3-4 zile, adica după Paști, exact de ziua mea, țara va afla cu stupoare, dar și certitudine, că PCRM s-a întors în sistemul de guvernare. Și nu singură, ci alături de noii prieteni din PLDM. După ce și-a luat țeapa până-n creștet, Filat încearcă să-l tragă acum și pe Plahotniuc în țeapă, deocamdată planul reușindu-i, chiar dacă-și distruge electoratul prin asta. E inconștient. Astăzi se vor vota în Parlament abrogările legilor privind modificarea Codului Electoral, care prevedeau introducerea votului uninominal și interzicerea posibilității de a vota folosind pașapoartele sovietice, adica exlcluderea a 270.000 votanți PCRM din listele electorale. Dacă e să luăm ultimele sondaje, PCRM va lua peste 50% la următoarele alegeri, iar noua lege privind pașapoartele sovietice avea să le afecteze serios electoratul. Ei bine, alianța cu PLDM i-a salvat în cazul dat și pe ei. Tot în această perioadă, poate chiar astăzi, se va vota și demiterea Procurorului General și trecerea CNA sub controlul Guvernului, plus modificarea Legii cu privirea la Curtea Constituțională.

Apoi, urmează ca alianța PCRM-PLDM să-l numească pe Voronin sau pe Postoico președinte al Parlamentului, pe Filat președinte de țară, Timofti va merge șef la Curtea Constituțională, iar Leancă va rămâne premier, iar ministerele vor fi repartizate între cele două partide, deja după cum se vor înțelege între ei Filat și Voronin. Ăsta e doar un scenariu care presupun că se va realiza, chiar dacă nu în formatul exact, menționat de mine, atunci aproape în acest format. Alegerile parlamentare se apropie cu pași rapizi, iar comuniștii oricum se vor întoarce, așa cum am și scris în articolele anterioare de pe blog.

Singura soluție - Curtea Constituțională să declare toate procedurile parlamentare de astăzi, și nu doar, ilegale, după care să urmeze alegeri anticipate. Altă șansă Plahotniuc și Ghimpu nu au. Dacă CNA și Procuratura Generală vor trece la PLDM sau PCRM, situația pentru liderul PD va deveni coibilă de-a binelea, iar dacă se va ajunge la anticipate atunci cu siguranță vor urma plecări din PLDM și PCRM, știți voi de ce ($). Filat se crede, astăzi, Isus Hristos și ar da orice ca lumea să-și zică de Paști - Filat a înviat, doar că Isus mai e printre noi, sufletește, pe când Filat - nu.

Sărbători fericite, tuturor.

7 comentarii:

Anonim spunea...

ooooooooooo!!!! poza e compromat-compromat))))

Dragoș Galbur spunea...

Nu ma e. Eu nu ascund și nici nu mă rușinez de trecutul meu ;)

Vlad spunea...

tin minte ca s-a defectat alarma la ceas si tipa intruna:DDDDD

Anonim spunea...

Hai ca una ai ghicit-o corect))))
http://politik.md/?view=articlefull&viewarticle=17923

korjikk spunea...

Avem ziua de nastere pe aceeashi data! :D Trebuie sa ne punem unul la altul cite o bere))

Anonim spunea...

Eu cred ca electoratul PLDM intelege gestul de azi ai parlamentarilor pldm-isti. Mafia lui Plahotniuc nu mai poate fi tolerata! Iar la viitoarele alegeri, sa nu exageram, pcrm nu ia mai mult de 30%!

Anonim spunea...

Nu cred ca voturile de azi inseamna alianta pe fata cu comunistii. E o tzeapa pentru Plahoi, care e timpul sa fie bagat la dubala, ajunge cat si-o facut de cap in tara asta. Decat Plahish si gasca lui de banditi sa monopolizeze definitiv totul, mai bine Voronin presedinte de parlament si Filea prezident, dar nu cred ca se va intampla asta.

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.