Marea trădare din Vinerea Neagră

Publicat de Dragoș Galbur la 4 mai 2013


Acum două săptămâni, Iurie Ro... scuze, Vlad Filat declara că alegerile anticipate ar înseamna haos și renunțarea la parcursul european al Republicii Moldova. Ieri, Filat anunță, deja, că anticipatele sunt singura soluție. 

Am scris și ieri, scriu și astăzi, chiar dacă e în toi de sfintele sărbători, nu pot rămâne indiferent la trădarea națională din Vinerea Neagră.

Putea să facă orice, absolut orice, că n-avea să-mi pese atât, dar să se alieze cu PCRM, pe care noi, tinerii, i-am dat jos de la guvernare în aprilie 2009, asta e prea de tot. E una să trădezi propriul electorat și alta e să trădezi tânăra generație, care, din câte ne arată și istoria, nu iartă. Nu iartă și e gata să explodeze în orice moment.

Filat a știut că trădează, iar pentru a diminua din rezonanța votului comun cu PCRM, a ales s-o facă chiar în prag de Paști, când lumea e ocupată cu orice altceva decât urmărirea știrilor sau privirea televizorului. A știut să aleagă momentul.

Mai mult de trei ani de zile, a mințit atât poporul, cât și partenerii europeni, care iată, ieri, nume grele ale oficialilor europeni, au recunoscut că Filat i-a dezamăgit, iar consilierul președintelui României, Traian Băsescu, domnul Iulian Chifu, în general, a declarat că drumul european al Republicii Moldova este deja compromis, din cauza votului comun al PLDM și PCRM. Și acum ce ne facem? Cine e vinovat de haosul creat? Chirtoacă, ca de obicei?

Îl țin minte și astăzi, cum pe 6 aprilie, 2009, când eram pe scări la Președinție și scandam împotriva comuniștilor, el s-a apropiat și m-a rugat, atât de timid, atât de umil, să organizez cumva ca să vorbească și el la portavoce în fața mulțimii. Și am organizat. Și ce? Și iată ce. M-a mințit și pe mine, a mințit și propriul electorat, și poporul, și Europa, și România, și Rusia, și soția, pe toți.

Să ne ierte Dumnezeu pe toți, că ne-a dat și nouă o bucată de țară, iar noi, atât de nepăsători și indiferenți, lăsăm pe cineva să-și bată joc de ea în cel mai josnic mod posibil. Amin.

4 comentarii:

Алин Федорович spunea...

Nu va faceți griji. Europa latră puțin ei în Moldova scapă de Plahotniuc care i a futut pe toți și situația asta sa ajuns asa din cauza lui O sa meargă Leanca în Europa o sa explice tot. intre timp cc este schimbat ei vor abroga legea care poate demite Cc ul dar deja nu vor fi jigodii în CC Europa va lauda revenirea Moldovei la parcursul european și gata.
Ce asa săriți dacă EU arata cu degetul? A arătat cu degetul și când CC a luat decizia politica. Cui i a fost în pula?
Ce credeți ca politicienii Europei subt m-ai deștepți? Tot vă fi bine

Anonim spunea...

Trist.

Anonim spunea...

Ai dreptate Alin, asa si se va intimpla, si nu europenii trebuie sa fie aceea care decid soarta acestei tari dar poporul. Ar fi bine sa urmam exemplul Islandei si totul va fi bine, sigur cu unele amendamente care sunt specifice situatiei noastre.

Anonim spunea...

TOTI POLITICIENII ROMANI, mai vechi sau mai noi, incepand cu Dan Diaconescu, Basescu, Ponta, Crin si Zgonea, care nu vor fi de acord cu inlocuirea actualei "politici pentru Ciolan", cu "politica pentru Patrie", conform blogspot "Dreptate pentru toti", vor fi pentru orice roman, PORCI NESIMTITI (ca sa nu-i jignim pe porcii normali!) si TRADATORI de TARA!

DE CE? Pentru ca numai niste indivizi care sunt PORCI NESIMTITI si TRADATORI de TARA, nu sunt de acord cu eliminarea Lacomiei, Minciunii, Hotiei, Tradarii, Iresponsabilitatii, Nesimtirii, etc., din actiunile si comportamentul politicienilor si ale functionarilor publici!

PS. Celor neobisnuiti cu abstractizarea, le ofer, pentru o mai buna intelegere, "traducerea", celor doua "politici", punandu-le intr-o antiteza cunoscuta tuturor:

1. "Politica pentru Ciolan"="iadul" politic actual=continuarea prabusirii Romaniei;

2. "Politica pentru Patrie"="raiul" politic posibil=STOPAREA prabusirii Romaniei;

Numai cei saraci cu duhul NU vor intelege "traducerea", si vor abera, ca eu am spus ca am descoperit raiul pentru romani! Exista si asemenea specimene!

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.