“Revoluția de Cafenea” a comuniștilor

Publicat de Dragoș Galbur la 23 septembrie 2013


Citeam zilele trecute pe profilul de facebook al lui Mark Tkaciuk și al altor lideri comuniști, diferite chemări la așa protestele preconizate pentru începutul acestei săptămâni. De ceva vreme comuniștii tot mai des vorbesc despre începerea așa numitei ”Revoluții de Catifea” sau cum o numește Voronin, ”Revoluția de Cafenea”. Declarațiile războinice ale comuniștilor s-au îndesit cam în perioada în care actuala guvernare râvnește cu orice preț spre parafarea acordului de asociere cu UE, de la Vilnius. Demisia Guvernului, demisia Procurorului General, demisia conducerii MAI și CNA și desigur că alegeri anticipate - asta cer comuniștii.

Ei bine, chiar mă gândeam odinioară, undeva invidios, că uite ce uniți sunt comuniștii, că iată, o să scoată luni (adica astăzi) zeci de mii de oameni în stradă, pentru că au mai scos cândva. Mare, însă, mi-a fost dezamăgirea să văd astăzi doar ~ 100 de copii cu stegulețe și pancarde, protestând în fața Procuraturii Generale. Mai tare, însă, am fost mirat să văd că liderul spiritual și carismatic al PCRM, Vladimir Voronin, a lipsit de la protest, iar orice protest comunist fără de Voronin în frunte este un eșec.

Priviți pozele de mai jos și veți înțelege de ce zic că începutul așa-zisei ”Revoluții de Catifea” a eșuat, plus observați ce mutre dezamăgite au Tkaciuk și Reșetnikov.


1 comentarii:

Anonim spunea...

Sa le dau MUIE la toti rusii din Moldova! Un ardelean get-beget !

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.