“Revoluția de catifea” și aruncătoarele de grenade

Publicat de Dragoș Galbur la 25 septembrie 2013

Mihail Amerberg

În momentul în care declari peste tot, plin de răutate, că în toamnă vei face o adevărată revoluție în Moldova, fie ea și de catifea, nu poți să te aștepți că oponenții tăi politici vor sta și te vor aplauda. Este vorba despre comuniști, care, nu-i înțeleg de ce, dar își sapă singuri groapa. Nu înțeleg de ce atunci când ratingul actualei guvernări se prăbușea, iar cel al comuniștilor era în ascensiune, ultimii au decis să se îngloade și să se facă de rușine cu revoluții de căcat, cu 100 de copii în stradă. Și tot nu mai înțeleg de ce Mark Tkaciuk & Co se oftică în cazul când poliția găsește în apartamentul unui activist PCRM, arme și muniții deținute ilegal. Cine nu știe, ieri seara, în contextul cazului dublului omor de la Durleşti, procurorii, însoţiţi de mascaţi au descins în locuinţa unui bărbat care se presupune că ar avea legătură cu tragedia de acum trei ani, când doi tineri au fost împuşcaţi mortal. După mai bine de şapte ore de percheziţii, poliţia a ridicat din casa acestuia mai multe arme, inclusiv două aruncătoare de grenade.

Asta le-a trebuit comuniștilor ca să înceapă din nou cu victimizarea și manipularea, că vezi tu, actuala guvernare se răzbună pe comuniști, abuzând de putere. Acum câțiva ani, alți 2 activiști comuniști din Bălți, la fel au fost arestați pentru că în locuințele lor polițiștii au găsit muniții și explozibil, iar eu pot să confirm că polițiștii au avut dreptate în acel caz. Ei au fost eliberați până la urmă, deoarece a intervenit Tkaciuk și echipa și au făcut mare tam-tam în presă și în parlament. Așadar, comunistul arestat ieri, la fel va fi eliberat, maximum ce va primi e o amendă și atât.

Eu, dacă sincer, nu m-aș mira ca tot acest circ să fie organizat chiar de comuniști, cu scopul de a se victimiza în fața electoratul și de a discredita ce-a mai rămas de discreditat din ăștia de la guvernare. Cum? Simplu, găsești niște muniție veche, dar interzisă, te înțelegi cu activistul respectiv să o ia acasă, după care arunci momeala la Procuratură și MAI, și pentru ca să fii destul de convingător, incluzi în momeală faptul că omul și muniția respectivă are legătură cu crima de acum 3 ani, de la Durlești. Credeți-mă, poliția și procurorii nu vor rămâne indiferenți, iar planul în fine ar avea un mare succes. Mă rog, așa ceva se poate întâmpla doar în capul lui Mark Tkaciuk, așa că cine știe...

Respectivul Amerberg în acțiune:

1 comentarii:

Anonim spunea...

Idiot, alte cuvinte cuvinte nu poti sa gasesti ca sa descrii comportamentul indvidului din video. Comunistii sunt niste prapaditi.

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.