Voronin, împotriva Moldovei, ”pentru Moldova”

Publicat de Dragoș Galbur la 16 septembrie 2013

Am fost plecat din țară în ultima perioadă și am încercat cu tot dinadinsul să nu urmăresc știrile din Moldova, însă era practic imposibil ca, intrând pe facebook, să nu aflu despre embargoul rușilor asupra vinului moldovenesc. Bine, trebuie să recunosc că știam cam cu vreo lună în urmă că rușii ne vor interzice vinul. Urmează să interzică și fructele, și legumele, iar la iarnă o să se joace cu robinetul la gaz, o să vedeți. Fiecare câine vagabond din Chișinău și Moscova își dă seama că decizia respectivă este una absolut politică, motivul fiind summitul de la Vilnius, unde Moldova urmează să parafeze Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Așadar, este o mișcare logică a rușilor, din punct de vedere politic.


Urmăresc cum politicienii noștri vorbesc cam pe sub mustăți despre subiectul dat, însă nu mă miră. M-au uimit însă declarațiile comuniștilor, care s-au apucat de scuipat în fântâna din care beau apă. După ce, toată viața, Voronin a crăpat vin moldovenesc cu căldările, acuma declară că vinurile noastre nu sunt chiar vinuri și le ia apărarea rușilor, făcând pentru a nu știu câta oară jocul Moscovei, înjosindu-ne ca țară și popor. ”Decizia de a aplica selectiv restricţiile este una corectă.” spune Voronin despre embargoul rusesc. Paradoxul declarațiilor sale constă în faptul că în 2006, din cauza lui Voronin, Rusia ne-a impus un embargou care a prejudiciat Republica Moldova cu peste 400 milioane de dolari. Este clar că PCRM urmărește declinul economiei moldovenești în perioada de guvernare a acestora de acum, ca mai apoi la următoarele alegeri să aibă cu ce ”cuceri” electoratul, că vezi tu, ăștia din guvernarea pro-europeană au prejudiciat statul cu milioane de euro, că s-au pus rău cu rușii, etc, iar pentru asta, luna trecută reprezentanții PCRM-ului, unul câte unul a stat pe sub ușile Kremlinului cu planuri-uraganuri și rugăminți umile de a pune presiune pe actuala guvernare prin orice mod posibil. Știu ce spun.


Bun, eu aș accepta că nu toate vinurile noastre sunt ideale, că unii mai fac și borș în loc de vin, dar să interzici vinurile producătorilor moldoveni de top, precum Purcari, Chateau Vartely, etc, dai automat arama pe față că decizia e una strict politică.

Și ca să se facă de rușine complet în fața moldovenilor, Voronin le ia apărarea producătorilor de vin și divin din Transnistria, care nu au nimerit sub incidența embargoului rus. „Niciodată nu am auzit că ar produce produse de proastă calitate”, zice Voronin despre transnistrieni, astfel lovind indirect în producătorii moldoveni și în întreaga Moldovă. Fățarnic om!

Dar stați că vine iarna și posibil tovarășul Voronin ne va îndemna să trecem la tizîc.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Dacă vor avea minte, democrații vor face un frumușel spot electoral anticomunist în 2014 cu acest mesaj.

Anonim spunea...

Mare dobitoc Voronin asta. Dovada ca vinurile noastre sunt bune este chiar el , o turnat in el toata viata cu nesat si fara masura, venea la lucru albastru de bautura, si totusi traieste scatina, jiv i zdorov.

Ion spunea...

Iată, ai avut dreptate, Dragoș!

http://www.publika.md/razboiul-comercial-continua--rosselhoznadzor-a-intors-39-de-tone-de-mere-din-moldova_1590181.html

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.